dunja RR -> RE: Veš mašina (24.11.2014 2:15:49)
|
Čini mi se da je neko pisao ovde da kod mašina (ne znam da li se odnosilo na sve, ili neke određene) ne treba koristiti čas praškasti pa čas tečni deterdžent, jer se može pokvariti mašina, nego isključivo ili jedan ili drugi. Da li je to tačno? Ja imam Gorenje, stara je oko 7 godina, od uvek koristim praškasti deterdžent, ali sam dobila na poklon novi tečni Ariel, nisam ga probala još, ne znam da li smem? Tečni se stavlja isto u fioku gde i praškasti jel? Mada ako je tako verovatno odmah iscuri u bubanj, ali valjda je to ok ... I još nađoh i ovo na netu, pojma nemam da li je tačno: "30% deterdzenta doziranog u fioku odnosno pregradu za gde se sipa prasak u ves masinu zavrsi u cevi izmedju bubnja i pumpe od masine i ona taj prasak odmah izbaci pri izbacivanju a da u pranju realno ucestvuje 70% doziranog deterdzenta. najbolji efekat se postize ( da bi iskoristili celu kolicinu detrdzenta za pranje ) da se ulozi pola vesa spremnog za pranje u bubanj onda po njemu pospe prasak predvidjen za pranje a onda se stavi druga polovina vesa u bubanj i startuje masina"
|
|
|
|