RE: Veš mašina (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Tehnika

Poruka

Mala Elena -> RE: Veš mašina (5.9.2014 17:42:03)

Jao Sanchy , konacno da jos neko ima taj problem. Jel si iz Beograda? Voda jeste tvrda ali ima i puno smoga u vazduhu, izduvni gasovi i to. ..mogu tek da zamislim kolika je koncentracija u Pancevu [sm=zmeden.gif]

Mala Elena -> RE: Veš mašina (5.9.2014 17:49:52)

Rosita , ne znam da li sam dobro razumela ali meni se ovo desavalo : recimo dva , tri puta operem sareni ves, sledeci put bacim beli na kuvanje, stavim normalno prasak i omeksivac , i tada mi se desi da na stvarima imam sve nesto sitno crno kao gromuljice . Posebno tu skuplajaju trik majice mm. Ne znam sta je. ...moram da vratim opet na pranje[sm=smiley13.gif]

Sanchy -> RE: Veš mašina (5.9.2014 18:37:18)

Jesam,Novi Bgd..,ne znam kako da resim problem [sm=zmeden.gif]

Mala Elena -> RE: Veš mašina (5.9.2014 19:07:44)

Ne moze da se resi ja mislim, tj moja zaova iz Priboja me je u to ubedila[sm=smiley13.gif]. Ne mogu da opisem koliko su bebece stvari mirisale kada mi ih je poslala od svoje cerkice , neizmerno puno! Kaze moj kum( po kome je poslala) : " Sta je ovo, ceo auto mi mirise na bebu?". Prosto je i on bio zacudjen. Beograd je ovo.

dijana1* -> RE: Veš mašina (5.9.2014 22:25:27)

Sanchy ja sam jednom kupila samsung masinu i ves mi se uvek osecao na neku budj. Probala sam i ariel, persil, faks, duel sve omeksivace ali ves je smrduckao. Na kraju sam ga morala baciti koliko je uvukao u sebe smrada jer sam ja pocela da smrdim od njega. Istusiram se, obucem cistu majicu i u roku od 10 min smrdim[sm=smiley11.gif]
Sada u stanu imamo neku gorenje (placamo kiriju) ali ima 500 obrtaja, ves se po ovom vremenu ne moze osusiti. Sutra kupujemo novu masinu sa 1400 obrtaja ali koji proizvodjac nemam pojma. Dajte mi savet molim vas.
Znam samo da masine koje se proizvode u poslednjih par godina nista nevaljaju. Ako ti pere 3-4 godine dobro treba da budes srecan. U poslednjih 5 godina sam kupila 3 masine. U pocetku super a posle borba koliko lose peru[sm=smiley13.gif]

Rosita -> RE: Veš mašina (5.9.2014 22:48:02)

Kseno, ocistili smo filter, sipacu i sirce u jednu praznu pa cemo videti. Elena, nisu bas grumuljice nego kao da se bubanj preslikao, kao da je prljav, a nije [sm=smiley13.gif]

Mala Elena -> RE: Veš mašina (5.9.2014 23:39:59)

Pa onda ne znam sta je. Ovo su tacno neke naslage , tamne, zalepe se i djavo ih ne bi odlepio ! To se ne desava redovno ali nekada kao da se masina procisti i izbaci nesto iz sebe. ..[sm=zmeden.gif]

Mala Elena -> RE: Veš mašina (5.9.2014 23:42:45)

Jedino i ja da probam to sa filterom . Ove su mrljice nekako lepljive i gmecave , mozda i masina dobro ne ispira ko zna. [sm=smiley13.gif]

Mala Elena -> RE: Veš mašina (5.9.2014 23:45:30)

Dijana mi koristimo Beko ali ne znam da li da je preporucim, osim ovog problema sve je ok .[sm=smiley1.gif] Imamo je 3 god, radila je kao zmaj.

bubulence -> RE: Veš mašina (5.9.2014 23:48:48)

i ja imam Beko i prilicno sam zadovoljna...

Rosita -> RE: Veš mašina (5.9.2014 23:52:35)

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Pa onda ne znam sta je. Ovo su tacno neke naslage , tamne, zalepe se i djavo ih ne bi odlepio ! To se ne desava redovno ali nekada kao da se masina procisti i izbaci nesto iz sebe. ..[sm=zmeden.gif]

vrlo moguce, to mi se desava na 95 stepeni.

Didy -> RE: Veš mašina (5.9.2014 23:54:25)

I mi imamo Beko, evo već osmu godinu. Bilo je sitnih kvarova, ali radi i dalje.

Mala Elena -> RE: Veš mašina (6.9.2014 0:00:40)

Tri puta ura za beko ![sm=bravo.gif]

mali_mis -> RE: Veš mašina (6.9.2014 7:37:33)

Mi imamo neku matoru boga pitaj koja je marka [sm=smiley36.gif] Uglavnom masina je starija od mene, i dugo vremena je bila na zatvorenoj terasi, sluzila meni za igranje kad sam bila mala. Prosle godine je crkla masina koju smo imali, i mama uzme ovu da proba. Uf, radi ko zmaj, al sto centrifugira ko zmaj, vijamo je po kupatilu [sm=smiley36.gif]

dijana1* -> RE: Veš mašina (6.9.2014 23:04:16)

Konacno kupili[sm=bravo.gif]
Kupila sam Bosch ves masinu od 1400 obrtaja ali moze da se podesava 1400,1200,100,800,600,400. I uzeli smo Beko masinu za susenje vesa. Prvo sam oprala peskire i osusila u masini. Odusevljena sam[sm=zz_bounce.gif]
Sve je mekano, samo sam slozila, nema peglanja[sm=bravo.gif]

Rosita -> RE: Veš mašina (8.10.2014 14:10:55)

http://www.dm.de/de_homepage/denkmit_home/produkte/produkte_waeschezusatz/produkte_waeschezusatz_spezialprodukte/133848/denkmit-waschmaschinenpfleger.html

Samo da javim da je ovo dosta dobro sredilo stvar sa crnim tackicama nakon pranja na 95.

Anoniman -> RE: Veš mašina (8.10.2014 14:24:25)

Ljudi meni masina kada pere na 40, i na vunu kao da uopste ne opere stvari, smrdi, a stavim 2 zatvarac omeksivaca, a beli i na 60 i na 90 super opere. Trazili smo joj filter ali ne mozem da ga nadjemo...

Klarita -> RE: Veš mašina (8.10.2014 14:27:23)

Ma, kako ne mozete da nadjete filter[sm=zmeden.gif] Koja ti je masina, covece?

Anoniman -> RE: Veš mašina (8.10.2014 14:29:22)

Evo je,

ne znam , mm trazio i nema nigde otvora za [sm=zmeden.gif]njega

Klarita -> RE: Veš mašina (8.10.2014 14:32:35)

Ma, mora da ima. Eno sema neka tamo na onim slikama. Prostudiraj je. A, je l' cuvas uputstva ona iz kutije? Ja sto sam imala neke (mm pametni ih bacio) ima objasnjenja za svaku sitnicu, a i moja je gorenje i vecina uredjaja mi je gorenje, pa kontam da daju za sve proizvode ta uputstva.

mama krava -> RE: Veš mašina (8.10.2014 14:32:57)

Draga da ti dam savet, a to je najbolje da se bar jednom u 2-3 meseca uradi radi dezinfekcije bilo koje ves masine. Ukljucis praznu masinu na 60C i stavis u dozer za prasak varikinu.

Klarita -> RE: Veš mašina (8.10.2014 14:44:46)

Pa, ne znam bas za varikinu, ja nisam probavala. Ali ima tema "Saveti za domacice" tako nesto bese, pa vidi tamo da postujes. Otuda sam ja koristila nesto za ciscenje sa soda bikarbonom i sircem ako se ne varam i pustim praznu na 95[sm=smiley13.gif]

Sanchy -> RE: Veš mašina (8.10.2014 14:49:25)

Ja za dezinfekciju koristim sirce i sodu bikarbonu,jednu kesicu tamo gde ide prasak i recimo soljicu sirceta tamo gde ide omeksivac pa na 60 stepeni ,nekad i na 90 ..dezinfikujem uvek pre pranja decijeg vesa sto ce reci x puta mesecno i jako slabo mi ves mirise,zapravo kada se osusi vise se prasak i omeksivac ni ne osecaju..Tako da to nema veze sa dezinfekcijom nego predpostavljam se tvrdocom vode..

Anoniman -> RE: Veš mašina (8.10.2014 15:23:58)

sad sam stavila sodu i sirce i ukljucila na 90 videcemo sta ce biti[sm=zmeden.gif]

cockic -> RE: Veš mašina (8.10.2014 15:38:51)

i ja je stalno palim praznu sa sircetom i sodom.sad u zadnje vreme sirce.i imam neke dm tablete za masinu.pa to stavljam sa vesom.ali i moja pored silnog stavljanja sirceta hoce da smrdi,ako se zatvore vrata posle pranja.meni je nezgodno jer su klasicna pa ih udare deca kad ulaze u wc.one odozgo su zato prakticne stalno mogu da budu otvorena.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>