Modessty -> RE: Da li biste usvojili dete (11.1.2010 1:05:14)
|
IZVORNA PORUKA: Dora Nije problem kad roditelj nije uvek po strani. Ja nekad loše glumim sudiju i budem nepravedna. Često se jedno dete uvredi i rasplače uz reči "Jeste, ti mene ne voliš" ali ja UVEK nađem način da posle svađe svi budu zadovoljni i da im pokažem da ih jednako volim. Kad sam čuvala kuminog malog dva dana imala sam situacija ali sam dala sve od sebe da ga tretiram jednako ko ove moje i uspela sam. To su deca, nisu neke divlje životinje...treba s njima znati, a kad pružiš ljubav ono ne može biti loše. A ta priča o genima... Ja sam ipak za to da je mnogo stvar vaspitanja i to u najranijem detinjstvu. Moji su različiti, ovaj mlađi je komplikovan i razmišljam da odem kod psihologa da pitam kako da se ponašam s njim jer iskreno treba mi savet...Da ga nisam rodila rekla bih- geni. Pa geni su i ovako. Samo, s puno ljubavi iz dece se izvuče ono najbolje... Sa ovim se slažem. Kada sam MimuR pitala da li je moguće da usvojilac proveri zdravstveno stanje deteta pre usvajanja, dobila sam takav odgovor da me je bilo zaista sramota što sam to pitala! Žena je u pravu kad kaže: "svaki usvoitelj moze da izrazi zelju do kog uzrasta zeli da usvoji dete,ali onog momenta kada postavite neke granice teze cete i stici do cilja...sto se tice nekih genetskih bolesti,naslednih tu nema nikakve garancije...nema garancije ni kod bioloskog deteta,a kada bi ovakvo pitanje postavili u CZR verujte mi da bi porazmislili da li su potencionalni usvoitelji uopste spremni da udju u samu proceduru...znate bez ikakve uvrede,nije dovoljno reci DA,JA ZELIM da usvojim dete vi to zaista morate iskreno zeleti,iz srca...ne sme biti nikakvih predrasuda ni sto se boje koze tice,ni sto se tice nekog genetskog koda...jer nisu deca tu samo zbog nas,mi smo tu za njih...ne trazi se dete za usvoitelje,nego usvoitelji za dete...moze grubo da vam zvuci,ali vam ovo govorim kroz iskustvo koje smo stekli,kako nase tako i tudje"
|
|
|
|