Misha i Ljisha -> RE: kada staviti bebu u dubak? (22.4.2014 7:02:35)
|
Evo da se javim posto sam ja mojoj D dala hodalicu jer nije puzala, prosto nikad to nije naucila, prohodala je nesto malo pre navrsene godine. Iskreno mislim da zbog dubka nije znala da pada, tako da sam ja jedno vreme bila u stopu iza nje dok je hodala (nije prosto htela da da ruku cim je shvatila da moze sama da hoda) i nakon neke dve nedelje pracenja u stopu i ucenja padanja prestala sam da je uhodim[sm=smiley36.gif] i vrlo je stabilna moram da priznam a eto nije puzala. Sad se tek nekad glupira pa kao krene da puzi[sm=smiley29.gif] ali posto vec trci puzanje joj je vrlo sporo pa brzo ona ustane. Nema mira ni sekunde. Sedi samo dok jede i dok je na nosi. Odmara samo dok spava. Moja mama stalno govori od kad je D prohodala da ima "gumene noge" u fazonu stalno sparta tamo amo. Ja i dalje mislim da dubak nije ok, ali kod beba koje ne puze a imaju zelju za istrazivanjem je koristan. Nikad nije puno vremena bila u setalici par puta po 15 minuta u toku dana i to je to. Tek sa 9 meseci sam je prvi put stavila u dubak. Vidim neke mame i bebe sa pola godine stavljaju u dubak. To mi je nekako rano bez obzira koliko je beba cvrsta. D se moja rano upinjala da ustane i vratni deo i glavica su joj stalno bili u vazduhu pa mi je dr rekla "sta da radite, morate joj podici naslon iako je jos uvek rano". Rano je pocela da sedi, sa pet i po sam je vec hranila u stolici u sedecem polozaju, a sa pet mi se izvrnula iz lezaljke njihalice jer je ustala u sedeci polozaj ali nije znala da se zaustavi u sedecem [sm=jezicek.gif] pa je odradila kolut u napred. Ja sam je cak mogu reci malo i sputavala u razvoju jer mi je sve to nesto bilo rano iako je ona imala zelju da radi razne stvari, pa sam mozda ja nekako i odgodila njeno prohodavanje ali eto zadovoljna sam.
|
|
|
|