Nora332
|
IZVORNA PORUKA: Sussany Pozdrav djevojke... Nakon moje dijagnoze, ono što sam pročitala na ovom forumu, tačnije vaše poruke su me najviše umirile i informisale. Naime, nakon samo 10 mjeseci od potpuno urednog i negativnog PAPA testa, na redovnoj kontroli - novi nalazi mi pokazuju PAPA IIIB rezultate, H-SIL. Doktor me upućuje na kolposkopiju, nakon čega je utvrđena promjena od 5mm, na prednjoj usni (tako piše na kolposkopskom nalazu). Sa obzirom da nisam rađala, doktor mi preporučuje radiotalasnu LOOP eksciziju. Pri tom mi je rekao da nije hitno, već kad ja budem mogla, za 2, 3, 4 mjeseca. Takođe, kada sam ga pitala za biopsiju, rekao je da može da se uradi biopsija, ali kako god da pokažu rezultati biopsije, odstranjivanje će biti neophodno, pa nema potrebe da se 2 puta podvrgavam "sjeckanju" dole, a PH nalaz će pokazati šta je... Ono što mene interesuje - da li su vama rekli koji je promjer promjene i da li je ijedna od vas išla na intervenciju bez biopsije? Hvala mnogo na odgovorima! Jako mi je zao sto prolazis kroz ovo. Ono sto je bitno je da se LEEP brzo zavrsi, oporavak ne traje dugo (u zavisnosti od toga koliko se pazis) a cela procedura ti spasava zivot i posle toga si kao nova. Bez brige. Ja sam licno biopsiju imala i nisam do sada cula za slucaj bez biopsije u ovim okolnostima. Takodje mi se ne svidja sto ti je doktor rekao da nije hitno. Ne moras otici danas ili sutra ali prikupi rezultate i u dogovoru sa doktorom odradi to u narednih mesec dana, to je moj savet. Nema potrebe cekati. Ja bih, takodje, insistirala na biopsiji. Meni je papa pokazala jedno, biopsija drugo, a ph nalaz trece. Bitno je da se zna. I bez brige oko toga sto nisi radjala, u tom periodu nisam ni ja. Ja sam juna prosle godine imala leep, oktobra ostala trudna. Kod mene je sve komplet zaraslo nakih mesec i po dana nakon zahvata, a prvi kontrolni papa test sam imala u 7.nedelji trudnoce i pokazao je sve normalno i uredno. 🙂 Brze sve to prodje nego sto mislis. 🙂Ako te jos nesto zanima, pitaj. Zelim ti sve najbolje i da sto pre ovaj period bude iza tebe. 💜
|