little_one -> RE: Pretrage i hormonska terapija (20.10.2011 21:41:00)
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 Zdravo little one, Nemoj da se brines zbog Insulinske rezistencije jer bih rekla da je nemas. Referentne vrednosti insulina date su uvek kao bazalne tj pre stimulacije glukozom. Normalno je da postoji uvecani Insulinski odgovor 2 sata posle glukoze, a tvoj insulin na prazan stomak 7.30 je bas top vrednost! Sto se tice fsh i LH optimalan odnos je 1:1 tako da i to deluje sasvim normalno. Estradiol bi mogao biti malo visi posto cak i ako je dat u pg/ml ( vise puta smo diskutovali o jedinicama) 20 je malo ispod pozeljnog. Slazem se da je trebalo proveriti i androgene da bi se iskljucilo njihov nagitvan uticaj. Kakvi su inace tvoji ciklusi? I dali normalno ovuliras tj da li je ikad proveravan proveravan progesteron sredinom lutelane faze?.... Puno pozdrava[sm=smiley36.gif] Maslacak, hvala mnogo na odgovoru. Namjerno sam postavila ovaj nalaz jer je on mnogo drugaciji od onog prije godinu dana kada nisam imala 6 mjeseci ciklus. Tada je odnos LH i Fsh ukazivao na pcos. Godinu dana kasnije imam utvrdjen hasimoto, i cini mi se da sve dolazi u red. Testosteron nisu provjerili, propust i s moje strane ali sa strane doktora...jednostavno nisam pogledala na uputnici sta nedostaje...prije godinu dana je bio dobar 0.51 ng/mL (0.06 - 0.82) Estradiol jeste izrazen u pg/mL. Prije godinu dana je bio 64.06 pg /mL (ali izvan ciklusa - tj nisam imala 6 mjeseci i tek nekih 15 dana nakon toga sam dobila). Od cega on zavisi...da li dan ciklusa ima neke veze sa tim. Sada ne znam kakvi su mi ciklusi. Ovo je prva menstruacija da je dosla i bez vrkute, znaci sama od sebe...Trazili su progesteron 14 dana prije dobijanja...ali ne znam kako to da odredim posto mi je duzina ciklusa zasad nepoznata. Praticu ultrazvukom ovaj mjesec i mislim da cu sad samo dobijati odgovore a da ce sve manje biti pitanja. Hvala vam svima puno na odgovorima i na podrsci. Konacno dobijam neke odgovore i lakse mi je kad znam da se sve pomjera sa mrtve tacke.
|
|
|
|