little_one -> RE: Pekač za hleb i recepti (17.1.2015 12:10:49)
|
Pekac je odlicna stvar, kod nas je u pogonu svakodnevno od dana kad smo ga kupili. Hljeb, ali cesto znam da poubacujem sastojke za ustipke i on ih fino zamijesi, nadodje i samo pecem kad je gotovo. Pravila sam i dzem, jednom od kupina koje sam tonu zamrzla, pa od malina, jos me cekaju ribizle koje sam isto zamrzavala a probacu i od visanja. Napravim ja toga pomalo pa gustamo. Jeste li vi pravile marmeladu/dzem iz pekaca. A posto nisam neka od zimnice, mene u stvari zanima da li je po ovom standardnom receptu po kom se pravi u pekacu, ukljucujuci naravno pasterizaciju, dovoljno da se ta teglica dzema cuva na duze staze, van frizidera? Pitam, jer ide proljece za koji mjesec, pa voca kakvog volis, a ja bih pomalo nakuvavala po koju teglicu da imamo spremne za zimu. Mora li se tu stavljati ili konzervans ili vise secera ili je ovo sasvim dovoljno. Al ga zakomplikovah, valjda ste skapirale sta je pjesnik htio da kaze [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|