RE: Pekač za hleb i recepti (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

degu -> RE: Pekač za hleb i recepti (28.1.2015 15:43:58)

ja koristim alevin kvasac i super mi je. Ja pomesam belo hlebno,integralno,crno brasno u odnosu 2:1:1 i stavim 230ml vode,malo masl.ulja, 440g brasna( belog hlebnog ili ove mesavine), malo manje od kasike secera,soli i kvasca i to je to. S tim sto na dno prvo stavim tecne sastojke i odgore cvrste. To je za veknu od 750g i pecem na basic.

Klarita -> RE: Pekač za hleb i recepti (28.1.2015 16:07:34)

IZVORNA PORUKA: makicapakica

Opet sam veceras pravila po receptu sa DR Oether kvascem i Klas bijelim brasnom. Kada je program yavrsio hleb je bio izrazito tvrd sa spoljnje i opet unutra tijesto. Ubacila sam ga u rernu da vidim da se nece ispeci tamo. Koristila sam BASIC program i ubacila sve po Klariti, evo da vidimo hoce li sta biti u rernu. Doduse izrazito bijel je ispao a na Medium sam stavila. Program je trajao 2.55... Uh da ako ispadne ovako inace cu se poceti brojati medju lude... :( grr

makicepakice, ako dobro procitas temu, videces da sam se ja "namucila" da mi ispadne dobar...i dalje ne kapiram gde sam gresila, jer i ovaj put i svaki prethodni radila sam isto, istim redosledom i sve[sm=zmeden.gif]
Ne odustaj, promeni uticnicu, kao ja[sm=jezicek.gif] mozda je do struje, jer ja sam promenila samo mesto pecenja i ispao je odlican kao nikad do sada[sm=smiley1.gif]

makicapakica -> RE: Pekač za hleb i recepti (29.1.2015 14:11:09)

Klarita i ostali, uspjeo je hleb konacno.... :))) hvala puno... bas sam happy....[sm=bravo.gif]
Jedino sta sam promijenila je voda, stavila sam toplu umjesto hladnu :)

Klarita -> RE: Pekač za hleb i recepti (29.1.2015 14:19:00)

Epa, bas mi je drago[sm=smiley1.gif] Znam kako ti je [sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Pekač za hleb i recepti (29.1.2015 14:53:46)

[sm=bravo.gif]

makicapakica -> RE: Pekač za hleb i recepti (29.1.2015 21:26:09)

evo veceras vec drugi pravim sa malo razanog :)))

superm -> RE: Pekač za hleb i recepti (29.1.2015 21:40:57)

Ja pravim beskvasni. 500 gr brašna, 500ml vode, 2 kašike ulja, 1 kašičica soli, 1 prasak za pecivo, 1 kašičica sode bikarbone. Bude mekan, ne nadima.[sm=smiley2.gif]

makicapakica -> RE: Pekač za hleb i recepti (5.2.2015 21:29:48)

IZVORNA PORUKA: superm

Ja pravim beskvasni. 500 gr brašna, 500ml vode, 2 kašike ulja, 1 kašičica soli, 1 prasak za pecivo, 1 kašičica sode bikarbone. Bude mekan, ne nadima.[sm=smiley2.gif]

Kakav ti ispadne obyirom da je isti promjer vode i hleba?

superm -> RE: Pekač za hleb i recepti (6.2.2015 14:37:20)

Ispadne [sm=smiley20.gif]

MishMash -> RE: Pekač za hleb i recepti (6.2.2015 21:18:24)

Nisi mene pitala, ali evo da odgovorim pošto pravim već neko vreme. Sastojci koje je superm navela su deo recepta za hleb po hrono principima, ˝Nanin hleb˝. Hleb je ukusan, ne mrvi se i meni traje po 3-4 dana. Pravila sam sa različitim vrstama brašna, sa i bez semenki i uvek je ok.

Originalni recept glasi ovako:

400gr speltinog brašna
100gr ječmenog brašna
500ml mlake vode
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike semenki golice
2 kašike semenki suncokreta
2 kašike mlevenog lana
2 kašike susama
1 prašak za pecivo
1 kašikica sode bikarbone
1 kašikica soli

U posudu sipati brašno i so i pomešati smesu, dodati semenke, prašak za pecivo i sodu i opet promešati smesu.
Nakon toga dodati maslinovo ulje i vodu.
Smesu mešati oko 5 minuta dok se ne umuti. Smesa će biti prilično žitka, ne brinite, takva i treba da bude.
Umešenu smesu sipati u posudu za hleb i ostaviti minimum 2 sata da stoji.

Ja sam pekla na programu ˝Ultra quick˝, imam Gorenje pekač. Nadam se da sam pomogla.

makicapakica -> RE: Pekač za hleb i recepti (7.2.2015 22:50:44)

Da nemate kakav recept za neki kolac iz pekaca. Ja sam probala sa jabukama (onaj muceni) i nije los ispao :)))

makicapakica -> RE: Pekač za hleb i recepti (8.2.2015 20:00:36)

IZVORNA PORUKA: MishMash

Nisi mene pitala, ali evo da odgovorim pošto pravim već neko vreme. Sastojci koje je superm navela su deo recepta za hleb po hrono principima, ˝Nanin hleb˝. Hleb je ukusan, ne mrvi se i meni traje po 3-4 dana. Pravila sam sa različitim vrstama brašna, sa i bez semenki i uvek je ok.

Originalni recept glasi ovako:

400gr speltinog brašna
100gr ječmenog brašna
500ml mlake vode
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike semenki golice
2 kašike semenki suncokreta
2 kašike mlevenog lana
2 kašike susama
1 prašak za pecivo
1 kašikica sode bikarbone
1 kašikica soli

U posudu sipati brašno i so i pomešati smesu, dodati semenke, prašak za pecivo i sodu i opet promešati smesu.
Nakon toga dodati maslinovo ulje i vodu.
Smesu mešati oko 5 minuta dok se ne umuti. Smesa će biti prilično žitka, ne brinite, takva i treba da bude.
Umešenu smesu sipati u posudu za hleb i ostaviti minimum 2 sata da stoji.

Ja sam pekla na programu ˝Ultra quick˝, imam Gorenje pekač. Nadam se da sam pomogla.

Probala i u sredini mi ispadne nepecen a zatim sam fino istu smjesu i u sporet i odlicno... :))

Klarita -> RE: Pekač za hleb i recepti (9.2.2015 10:09:06)

E, a koji je to kolac iz pekaca sa jabukama? Moze recepat[sm=smiley4.gif]?

MishMash -> RE: Pekač za hleb i recepti (9.2.2015 10:44:40)

Meni je uvek bio ok, čak i kada ostavim smesu kraće da fermentiše. Možda da probaš tako- ostaviš smešu kraće da stoji, recimo pola sata, pa pečeš na dužem programu. Ovo sa doradom u rerni je baš zapetljancija :(

Kolače volim i rado ih se sećam, pa nisam pokušavala da ih pravim u pekaču[sm=smiley1.gif] Pravila sam samo marmeladu od pomorandže i nije loša[sm=smiley1.gif]

superm -> RE: Pekač za hleb i recepti (9.2.2015 13:51:10)

IZVORNA PORUKA: Klarita

Upravo pravim! Tj,pekarica pravi, ja uzivam u mirisu i cekam...[sm=zz_biggrin.png]

Anoniman -> RE: Pekač za hleb i recepti (9.2.2015 14:13:02)

IZVORNA PORUKA: superm

IZVORNA PORUKA: Klarita

Upravo pravim! Tj,pekarica pravi, ja uzivam u mirisu i cekam...[sm=zz_biggrin.png]

daj recepis[sm=smiley36.gif] da i mi uzivamo !

makicapakica -> RE: Pekač za hleb i recepti (9.2.2015 15:49:12)

25-35gr maslaca rastopis i stavis u pekac.
3 jaja posebno umutis sa 100gr secera i dodas u pekac.
150gr brasna pomijesas sa praskom za pecivo i malo soli pa to dodas u pekac.
Pustis da se izmijesa a zatim u to dodas 2-3 rendane jabuke nakon cega ce se jos malo izmijesati.

Na Quick programu sam stavila i super mi je ispao.

P.S. Primijetila sam da kada mi je suvi kvasac u frizideru i kada nije ok brasno, da tijesto nesto nece da mi nadodje bilo da je u aparatu ili ovako rucno... Tako da pretpostavljam da je u tome stos oko svih peciva iz aparata... Treba da se ugodi tijestu...

superm -> RE: Pekač za hleb i recepti (9.2.2015 18:34:27)

Nije ispalo lose, ima ukus palačinke. Stavila sam( po casu od jogurta) jogurt, secer, ulje. 2 jaja, vanilin, sok od 1 limuna, 2 case brasna, prasak za pecivo. I naravno 3 narendane jabuke. Program CAKE

Didy -> RE: Pekač za hleb i recepti (22.11.2015 0:47:29)

Kupili smo nivu pekaricu pre neki dan posto nam se stara bila pokvarila i presrecna sam. Pitam se kaki sam izdrzala bez nje do sada.[sm=smiley36.gif]

superm -> RE: Pekač za hleb i recepti (23.11.2015 22:08:57)

[sm=smiley1.gif]Nema lepšeg mirisa od mirisa domaćeg hleba u zimsko doba. Uživajte Didy! Ako imaš neki nov recept a ti ga 'šeruj' !

madre -> RE: Pekač za hleb i recepti (24.11.2015 12:27:37)

mi smo nasu pekaricu skroz batalili[sm=smiley13.gif] nismo ispekli hleb u njoj sigurno godinu dana[sm=zmeden.gif] i bas mi je nekako zao, ali sta cu kada ne mozemo da odolimo onom mekanooom kupovnom!

MishMash -> RE: Pekač za hleb i recepti (24.11.2015 19:09:54)

Vidim da je ponovo aktuelna tema, pa da se upišem. Našla sam baš dobar recept za hleb i sada samo po njemu pravim.

Potrebno je:

250 ml mleka
150 ml jogurta
1 kašika sirćeta
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1 kašičica kvasca
500 gr brašna (ako stavljam ražano onda 470 gr)

Pečem na programu Basic ili Whole Wheat u zavisnosti od toga koje brašno stavljam, hlebić od 900 gr.

wivern -> RE: Pekač za hleb i recepti (7.5.2016 12:06:50)

Zene vidim da je vecina vas ovde za pekac.
Ja se dvoumim da kupim neki, olaksace mi posao i smanjiti trcanje do radnje (uvek moram da vucem i M sa sobom pa mi to otezava i usporava kupovinu) ali se dvoumim jer ne znam kakav je hleb.
Ne volim ako je mnogo tvrd :)

Imate li neke sugestije ili predloge za model?

Trcosava -> RE: Pekač za hleb i recepti (7.5.2016 12:12:25)

IZVORNA PORUKA: wivern RR

Ne volim ako je mnogo tvrd :)

[sm=hudicek1.gif]
[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ja taman krenula da ti lepim link za temu. Ja sam tupson za te aparate i nisam ti neka pomoć. Moj sam dala tetki da peče 'lebac. Ona se sita ispeče u njemu. U knjižici koju sam ja onomad dobila iuz pekač je bilo i recepata za džem!!!

Ja lično nisam bila zadovoljna.

superm -> RE: Pekač za hleb i recepti (7.5.2016 12:18:11)

Ja sam pravila džem od pomorandže. Bio je odličan. Inače, jedini hleb koji mi ispadne dobar je ' nanin hleb'.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>