nada78 -> RE: Sve više gojazne dece u Srbiji (29.11.2011 13:44:01)
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: jovicaa da to je super... i ja sam aleksu kupovala par puta... mada uglavnom smo na plazmi.... ja je jako volim pa valjda kontam da je zdrava[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] mada znam da nije bas Jole pazi ovo, sastojci mlevenog plazma keksa, tj lane ground kako se zove kad se izvozi su: psenicno brasno, secer, maslac, sojino brasno, biljna mast, med, dekstroza, surutka u prahu, obrano mleko u prahu, sredstva za dizanje test (E 503, E 500), emuglator, sojin lecitin, vitamini (C, niacin, B6, tiamin), aroma. Obogaceno vitaminima. Ne pise ona tabela koju kad citas mislis od ovog keksa nema ni boljeg voca i povrca, pazi sta sve ima unutra... Redosled kojim pisu sastojci u SAD je redosled cega ima najvise, pa malo manje itd. Znaci najvise ovde imas brasna a zatim secera i maslaca... Ne cini mi se da nije zdravo sve ovo na spisku, ali ne mislim da je nutritivno bolje od npr. ovsenih pahuljica i bilo kojeg voca, povrca, mesa... I to zdravo - obogaceno vitaminima, pa bolja je pomorandza koja ima pravi C vitamin i sl... Plus jedna mala plazma ima 700 kalorija. Grisine 400 kalorija. Pa toliko ima neko drugo jelo mnogo punije vitaminima. Ali zar u domaćim kolačima nema brašna , maslaca ili margarina i šećera?[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|