Anoniman -> RE: Sve više gojazne dece u Srbiji (29.11.2011 10:09:02)
|
Ja mislim da za gojaznost kod dece nije dovoljno davati detetu poneki keksić, ili bilo koji slatkiš. Mislim da je za to potrebna kombinacija - nedovoljno kretanje + loša ishrana (previše belog hleba, brašna, masnoće, zaprške) + previše slatkiša. Sigurna sam da moje dete, koje pojede i keks, čokoladu i eurokremblok neće biti gojazno, zato što juri napolju svaki dan, zato što jede kvalitetnu kuvanu hranu svaki dan, zato što jede dobar hleb i to ne uz svaki obrok. Nina, ja živim u većem gradu, i to u baš naseljenom delu, sa dosta dece, pa ne srećem decu na igralištu,iako znam provereno da ih roditelji dovode svaki dan, valjda zato što se svi kraće zadržavaju napolju, a i mnoga deca dolaze prepodne sa dadiljama, a mi smo tad u vrtiću. I da...priča mi muž zgroženo, kako je sreo pre dva dana svoju rođenu sestru, kako gura ćerku u kolicima (mala ima skoro 3 godine), ubundanu onako kako se ubundaju novorođenčad kad se prvi put izvode napolje a minus je, i mala usput žvaćka neki smoki. E, po meni je to recept za gojaznost.
|
|
|
|