Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 8.10.2014 18:24:45
|
|
|
|
Mariya
|
mirkam,kazes da persil senitive bolje pere fleke nego duel baby? ja posebno perem bebece stvari od prvog dana i tako cu dok se ne udaju grozno mi je i pomisliti da mesam nasu odecu sa njihvom prvo na 90 sa sodom i praskom u odnosu 1:1 operem pelene,peskire i donji ves,zaustavim na ispiranju pa dodam ostalo i onda sve perem na 40,duplo ispiranje.i obavezno beli chicco omesivac
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 8.10.2014 19:30:33
|
|
|
|
Mala Elena
|
Taj chicco sve hocu da kupim i nikako...koliko traje miris na odeci ? Jel sipas punu kutiju (dozu) omeksivaca ? Ja sam sve stvari kuvala prva tri meseca , pelene sam joj uvek posebno prala ali nisam nikada kao ti prekidala program pa ponovo vracala na pranje. Imam Beko , zna ko neko kako to funkcionise , da li idem na reset pa iskljucim Zanima me jos sto se tice portikli , cesto mi ostaju fleke nakon kuvanja... ne znam uopste kako se ne skinu, a koristila sam Tide i sad skoro Bonux . Znaci nije do praska.
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.10.2014 12:25:28
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: blesavko IZVORNA PORUKA: degu Ja ne koristim omekšiveč, umesto njega stavljam sirće, u prašak dodam malo sode bikarbone i bude veš mekan a ne oseća se na sirće, miriše na prašak i duplo ispiram. Koristim Ariel, za sad sam zadovoljna Degu a koje sirce stavis? I koliko sode, jel onu u kesici? ja stavljam obično sirće a sode 2 kašičice, uzmem kesu od pola kg i traje dosta dugo.
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.10.2014 14:05:02
|
|
|
|
Mariya
|
me,stavim pola čepa omekšivača,a miris traje nekoliko dana. a za fleke,meni ih sam prašak nikad nije oprao,tu je vanish zakon ja imam glupu whirpool mašinu sa opcijom zaustavanje na ispiranju,tako iskuvam belo a operem i sve ostalo odjednom.
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.10.2014 14:08:43
|
|
|
|
Olga75
|
fleke moraju da se izribaju , ja sam koristila venis sapun ali sam na preporuku Adriane 83( ona je mama cetiri divna curice ) uzela DN sapun , jeftiniji je a radi posao sa flekama jedino fleke od jabuke treba vise puta da se peru da bi nestale ostale nestaju , cak i od paprikasa
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.10.2014 14:11:25
|
|
|
|
Modessty
|
olga koji je to DN sapun?
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.10.2014 14:13:26
|
|
|
|
Bibilib
|
Ja sam za moje bebe upotrebljavala omeksivac stim sto na pocetku ne kuvam ves jer kazu ne valja do 40 dana a posle po potrebi i koristim Persil tako da mi skida fleke...
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.10.2014 14:16:30
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR olga koji je to DN sapun? na DN nego DM sapun za ves ko merimin sapun ko venis sapun
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.10.2014 14:33:30
|
|
|
|
Modessty
|
predpostavila sam da je DM al reko ček da pitam, možda ima nešto novo. Nisam ga probala. ja uglavnom veniš koristim, ali ne može sva da opere. Baš ću da probam taj DM
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.10.2014 22:41:17
|
|
|
|
mirkam
|
IZVORNA PORUKA: Mariya a za fleke,meni ih sam prašak nikad nije oprao,tu je vanish zakon Evo upravo ovo htjedoh da ti kazem Meni se cini da mi Persil mnogo bolje pere od Duela, a ako imam neke bas, bas fleke obavezno i Vanish i sve sija. ME, ja portikle ne kuvam, perem ih na 40 obicno jer mislim da bi se onaj dio na poledjini "plastificirani" ili kako se to vec zove, unistio na vecoj temperaturi.Mi koristimo samo takve jer puni balo pa i ne treba na vecoj temperaturi da se peru, a za hranjenje onu plasticnu portiklu koristim. Kako sam ovo lijepo objasnila, strasno
< Poruku je uredio mirkam -- 9.10.2014 22:42:22 >
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 11:44:22
|
|
|
|
branki*
|
ja sam sve pozaboravljala sad kad je stiglo opet do mene hocu da krenem polako da perem bozine bebece stvari...pelene,benkice,bodice,to cu na 90 stepeni.a,sta da radim sa onim zekama koje su od onog kao plisa ili one koje su pamucne,ali nisu bele,nego npr svetlo plave,svetlo zelene?da li i to smem na 90?strah me da ovako nece da se opere,ima i nekih zutih fleka na nekim...
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 11:49:31
|
|
|
|
dunja RR
|
Branki, ja sve takve stvarčice perem 40, ne iskuvavam, mislim da bi se uništile.
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 12:00:22
|
|
|
|
Trcosava
|
Branki, ja sam te plišane na 40, pamučne svetle (siva, svetlo plava, svetlo zelena bla bla bla) prala na 60. I sad ću tako. Belo na 90, ono idi mi dođi mi na 60, i ono što je tmanije ili postoji šansa da pusti boju, ili je plišano bla bla - na 40.
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 12:48:49
|
|
|
|
Maslacak15
|
dok nisu imali pola godine trudila sam se da perem sve na 60. Kupujem im ionako iskljucivo cist pamuk tako da tu temperaturu stvari mogu da izdrze iako su u boji. Koristila persil sensitive i bez omeksivaca. Sad sve radim isto samo sto nekad perem i na 40. Treba da imate u vidu da 40 cesto nije dovoljno da ubije sve mikroorganizme ni u prisustvu praska. Spore su posebno problematicne. Sve je to relevantno sa jako male bebe, narocito u prva tri meseca. Posle ionako su prljavi i prasnjavi i zamazani od uva do uva tako da higijenisanje nema posebnog smisla. Sve svoje preostale "tripove" morala sam da izlecim kad su krenuli u vrtic. Da vidite nasta lice prosecnog dana kad ih pokupim iz istog znale bi sta mislim.
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 13:47:17
|
|
|
|
Mala Elena
|
Ja sam na pocetku prala na 90 te plisane zeke ,mozda se malo boja skinula ali nista strasno. I nista nije pobojilo a bilo je svakakvih, cak i drecavih bojica za devojcice...ako imas fleke a ne zelis da ih bacis na kuvanje , stavi tecni deterdzent za fleke, mada ja mislim da je prva varijanta bolja. Bebina koza je vaznija od stvari
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 13:54:04
|
|
|
|
wivern
|
E zene danas mi rece patronazna sestra da ima dosta osutih beba zbog omeksivaca. I to jezivo osutih...sva sreca ja sam stavljala jako malo i to samo zato sto sam ga dobila..pa da iskoristim..
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 13:55:13
|
|
|
|
milicicak
|
Ja i dalje sve mini bubine svetle stvari otkuvavam Na pocetku sam koristila DM baby prasak bez omeksivaca sa duplim ispiranjem. Posle godine sam pocela i njen ves perem nasim praskom (imam DM-ov za beli i sareni ves). Omeksivac ne koristim, osipa se od njega... Sad stavljam domaci omeksivac po receptu od Milagros a izgleda da cu preci i na Torbicin prasak Sareni ves perem na 40, nas i mini bubin zajedno Wiv, probaj ovaj domaci omeksivac stvari su bas mekane i lako se peglaju... Mini buba se osipala od svakog omeksivaca koji sam probala
< Poruku je uredio milicicak -- 9.11.2014 13:57:09 >
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 13:57:18
|
|
|
|
Trcosava
|
Uf za omekšivač se ne sećam da li sam stavljala. Ako i jesam bio je neki sensitive i jako jako malo sam stavljala. Sad ću morati da kontrolišem koliko praška baka mm stavlja (jer ne da da mi stavljamo veš i uključujemo - ne pitajte). juče smo krenuli u kupovinu i snimim da ona stavlja PREVIŠE praška. Pogotovo što su sada oni koncentrovati, tipa manje kg a više ili isto pranja kao pre, ali ona to ne j. 2%
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 14:21:14
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja sam mojima dok su bili bebe uvek koristila i onaj omekšivač namenjen za pranje dečijeg veša A slično Dunji i ja sam te oset_ljivije stvari prala na 40 jer me bilo strah da se od iskuvavanja ne unište
< Poruku je uredio vikiveki -- 9.11.2014 14:23:08 >
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 14:38:15
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: wivern E zene danas mi rece patronazna sestra da ima dosta osutih beba zbog omeksivaca. I to jezivo osutih...sva sreca ja sam stavljala jako malo i to samo zato sto sam ga dobila..pa da iskoristim.. Wiv, ni ja nisam do skora stavljala, a i sada kada stavim, stavim vrlo malo Chicco za bebe, ali baš malo. Maslačkonjo hvala na savetu, preći ću onda na 60, još neko vreme dok ne propuzi :)
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 14:50:43
|
|
|
|
wivern
|
Zene i jeste u pitanju omeksivac za bebe, od toga se i ospu. Mada kad razmislim ko zna koliko ljudi sipaju toga, mozda previse praska + previse omeksivaca napravi haos na bebi. To bi napravilo haos i na coveku a ne bebama.
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 15:02:02
|
|
|
|
Klarita
|
Ja decije stvari perem odvojeno od nasih. Sareni na 40, "beli" (beli i svetli) na 95. Ne ispiram dodatno. Nikad nisam cini mi se, mozda nekad...ne secam se da sam skoro. Koristila sam Chicco omeksivac, ali ne preterujem sa kolicinom...sada opet koristim persil sensitiv tecni, pa nema potrebe za omeksivacem. Peglam OBAVEZNO sve i dalje, i N i K. Nikako da se setim kad sam u Ni da kupim u DM-u prasak i za nas i za decu. Recimo da sam za K koristila Ariel i imala je gadan osip, pa dok nisam kupila baby sensitiv varijantu (mislim da je onda imala oko godinu dana) prala sam arielom, a onda pustala jos jednom bez praska
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 15:10:42
|
|
|
|
Kata90
|
Ja sam cula da je najbolje 6 meseci isti prasak i omeksivac koristiti,bas zbog tih osipa........
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 15:11:36
|
|
|
|
Maslacak15
|
persil sensitive je stvarno odlican. Ja sam jako zadovoljna i kako pere cak i na 40 stepeni a i nikad nisu imali nikakvu negativnu reakciju na njega....Ja razdvajam i dalje deciji ves od naseg. Oni imaju toliko krpica i menjaju da nije nikakav problem napuniti masinu samo sa njihovim stvarima.
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.11.2014 15:14:12
|
|
|
|
Klarita
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 persil sensitive je stvarno odlican. Ja sam jako zadovoljna i kako pere cak i na 40 stepeni a i nikad nisu imali nikakvu negativnu reakciju na njega....Ja razdvajam i dalje deciji ves od naseg. Oni imaju toliko krpica i menjaju da nije nikakav problem napuniti masinu samo sa njihovim stvarima. Sve se bre slazem s tobom
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Da li vam se dopada ovo ime?TinanaSta mislite o imenu Iskra ?????Svidja mi se! (
42%)
Ne svidja mi se! (
58%)
Ukupan broj glasova: 364Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!