Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 24.5.2013 11:55:38
|
|
|
|
Leax
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy .izmedju masine naseg vesa i bebinog pustam praznu sa sodom bikarbonom i sircetom radi dezinfekcije Uf bre Sanchy Mihajlov ves naravno perem jos uvek odvojeno a prasak koristim isti kao i za nas-ariel samo ga malo manje doziram
-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.- -Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.- -Dušan Radović-
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 24.5.2013 12:10:00
|
|
|
|
Olga75
|
ja i dalje perem njen beli ves odvojeno a ono sareno kako sta i sa cim
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 24.5.2013 13:01:32
|
|
|
|
Meisje
|
Tako cu i ja,nekako mi to logicno ide Mozda eventualno neke jaknice ili cebenca..ali garderobu ne
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 24.5.2013 13:08:07
|
|
|
|
Figaro88
|
Ja i sad uglavnom odvajam njene stvari,ali desi se da ubacim i sa nasim,zavisi koliko ima.A kad je bila beba prala sam odvojeno obavezno,sa nasim praskom,bebi omeksivacem,i stavljala sam sve na duplo ispiranje...
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 3.6.2013 13:12:35
|
|
|
|
Figaro88
|
Juce sam prepakivala Andreine bebece stvari i primetila sam da se na nekim pojavile kao neke zute fleke Nije mi jasno zasto,stoje spakovane u kese,pa u ormar,dobro zatvorene.Danas cu opet sve da operem,ispeglam i prepakujem,ali ne znam da li ce se skinuti,a i mozda bih trebala da kupim one vakum kese za stavri da se opet ne pojave
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 10.6.2013 14:40:13
|
|
|
|
rajkica
|
bebin ves perem posebno.
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 22.7.2013 18:15:16
|
|
|
|
srdjanelo
|
pa cim su se zute fleke na tkanini naknadno pojavile znaci da ti prasak nije otklonio dubinske masne fleke
|
|
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 1.6.2014 11:47:20
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja sam uzela Baby Duel, preko Akse. Sada videh da većina stavlja manje deterdženta, mada ja u principu i inače stavljam manje čini mi se. Za sada uključujem dodatno ispiranje za bebine stvari, ne stavljam omekšivač. Pelene sam prala na 90, a ostalo na 40.
< Poruku je uredio dunja RR -- 1.6.2014 11:48:04 >
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 1.6.2014 11:54:24
|
|
|
|
dijana1*
|
ja imam posebnu kantu za bebine prljave stvari i njih posebno perem. Pelene sam isto oprala prvi put na 90 a ostalo na 40 a posle sam sve prala zajedno na 40 ili 60 zavisi sta perem. te pelene nisu bile prljave da bi ih prala na 90 jer su sluzile za siroki povoj. Prvih par dana sam koristila Ariel pa je bio prejak pa sam onda kupila merix sto na njemu ima sapuncic Posle mesec dana sam pocela da koristim omeksivac Chicco i to u jako malim kolicinama, bukvalno par kapi.
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 1.6.2014 11:56:43
|
|
|
|
vikiveki
|
Ja sam do skoro prala posebno Stefanov veš a posebno Viktor i Vikin ,a posebno naš.To znači tri mašine veša Sada je i Stefi porastao pa i njegov veš perem sa ostalim.Inače u početku sam koristila samo omekšivače koji su namenjeni specijalno za bebe
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 1.6.2014 12:00:29
|
|
|
|
World
|
Ja koristim tecni faks sensitive, jako malo ga stavim i ako stavljam nesto na fleke, onda ide na dodatno ispiranje.. ne stavljam nikakav omeksivac, mislim da nema potrebe, a i ne bih da rizikujem kojekakve alergije... i zavisi kakva je garderobica, perem na 40-60 c, ako je nesto bas prljavo (ono npr. nakon samostalnog jela recimo ), a moze se otkuvati, onda na 90 c, tipa bodici i sl.
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 1.6.2014 12:02:12
|
|
|
|
anci kv
|
posebno. Sad duel bebi prašak i njihov omekšivač,nekad i chico. Naravno pretpranje i dodatno ispiranje još uvek
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 1.6.2014 12:03:08
|
|
|
|
dijana1*
|
Nisam napisala sada koristim zeleni Faks i super pere. A ovaj omeksivac je bas namenjen za bebe. A stto se tice fleka kada je nesto bas bas uflekano prvo potopim u prasku da malo odstoji posle rucno istrljam i ubacim u masinu. Fleka kao da nikada nije ni bilo.
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 1.6.2014 12:04:28
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: dijana1 RR Pelene sam isto oprala prvi put na 90 a ostalo na 40 a posle sam sve prala zajedno na 40 ili 60 zavisi sta perem. te pelene nisu bile prljave da bi ih prala na 90 jer su sluzile za siroki povoj. Tako i ja planiram.
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 1.6.2014 12:08:25
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam prala persil sensitivom i dva puta ispirala i onda peglala sa obe strane i to dosta dugo . Negde oko njenog receg meseca sam pocela da stavljam po malcice oplemenjivaca , lenor sensitiv i dva puta ispirala i idalje peglala sve sa obe strane i da i dalje perem njen beli ves odvojeno a skoro je sest godina
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 1.6.2014 12:11:40
|
|
|
|
World
|
Fleka kao da nikada nije ni bilo. blago tebi, to su neka pristojna djeca... ova moja kad se ufleka to je haos... i ja perem sav njen ves posebno, pa kad dodje i druga beba onda cu zajedno prati njihov... i peglam.. za svaki slucaj...
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 1.6.2014 12:19:20
|
|
|
|
ivaMark
|
Jedino sam na 90 prala "mlekaste" pelene, odnosno one koje sam koristila pri izmlazavanju i one koje je J izbljuckala, ostalu njenu garderobu na 30, s"tim sto sam za ono nasledjeno koristila iz DM tecnost za dezinfekciju. U pocetku sam koristila Chiccov omeksivac, kasnije presla na one koje koristim i za nasu garderobu, u manjim kolicinama. Deterdjent takodje u manjim kolicinama stavljam, peglanje obavezno. A za Pari odgovor na ovoj temi, nadam se da ce videti
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 1.6.2014 12:21:18
|
|
|
|
dijana1*
|
World ufleka se sve i do sada sam stvarno imala problem sa flekama ali zeleni faks u kutiji je stvarno super. Potopim sa njim garderobicu i sve spadne. Probaj
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 1.6.2014 12:28:04
|
|
|
|
New Mom
|
Kod nas: bebeci ves posebno (i tu posebno pelene a posebno sve drugo), ovome dvoma zajedno perem a zasebno u odnosu na nas. Prva 3 meseca duplo ispiranje i bez omeksivaca (Kolji zbog ekcema i nesto duze od 6 meseci sam tako). Pelene na 90, ostalo na 30-40 stepeni.
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 9.6.2014 16:17:35
|
|
|
|
pari
|
IZVORNA PORUKA: ivaMark Jedino sam na 90 prala "mlekaste" pelene, odnosno one koje sam koristila pri izmlazavanju i one koje je J izbljuckala, ostalu njenu garderobu na 30, s"tim sto sam za ono nasledjeno koristila iz DM tecnost za dezinfekciju. U pocetku sam koristila Chiccov omeksivac, kasnije presla na one koje koristim i za nasu garderobu, u manjim kolicinama. Deterdjent takodje u manjim kolicinama stavljam, peglanje obavezno. A za Pari odgovor na ovoj temi, nadam se da ce videti hvala! ovu tečnost za dezinfekciju si stavljala umesto deterdženta ili zajedno?
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 11.6.2014 11:48:56
|
|
|
|
ivaMark
|
Pari, stavi se deterdzent normalno a ovo ide utamo gde se sipa omeksivac. Ako hoces posle da stavis omeksivac-pustis masinu na ispiranje i sipas ga.
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 11.6.2014 15:21:55
|
|
|
|
Rosita
|
Ja malo po malo pocinjem da perem sa nasim, sareni ves... vrlo sam polako to radila i sad ne perem sve naravno skupa, ali dosta toga operem i nista mu ne fali... pocela sam od kako je u gostima kod svekrve njegov ves opran zajedno sa nekim mojim sarenim i to ne znam ti kojim praskom i nista mu nije falilo.
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 7.9.2014 20:43:04
|
|
|
|
wivern
|
Koliko vidim niko nije kupovao neki bas bebi prasak za ves, sve ste vecinom stavljale samo manje ovog "naseg". Mi smo u skolici dobili frosch-ov omeksivac za koje su mi drugarice rekle da je super, pa cu ga testirati.
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 7.9.2014 20:54:02
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja imam Froschov baby deterdžent za sudove. A omekšivač ne koristim. Wiv, mi stavljamo manje deterdženta ali omekšivač uglavnom niko ne koristi od početka bar ono što sam ovde čitala, to je omekšivač? Ja sam dobila Chiccove omekšivače za bebe, od klijenta, nekoliko raznih i super su, ali ih nisam stavljala. Ne znam kada mame počinju da stavljaju omekšivač, tj. u kom uzrastu ..
< Poruku je uredio dunja RR -- 7.9.2014 21:00:50 >
|
|
RE: Kako prati bebin veš? 7.9.2014 20:59:07
|
|
|
|
serpica
|
ja koristim omeksivac za bebine stvari od prvog dana,samo onaj bebi omeksivac i nikad nismo imali problema.Inace i ja perem bebin ves odvojeno,a devojcicama sam od skoro pocela da perem zajedno,samo njihove,opet,mm i ja posebno.
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Anketa
Ime za decakabizmutKoje Vam je, od ova dva, lepse ime za decaka? Hvala :-) p.s. Brak je "internacionalni", tako da cisto srpska imena, nazalost, ne dolaze u obzir. Znaci, trazimo neko lepo "internacionalno" ime za decaka, a trenutno se dvoumimo izmedju:Aleks (eng: Alex) (
77%)
Ejden (eng: Aiden) (
23%)
Ukupan broj glasova: 156Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!