Leptirica92 -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 09/21 [ chat] (16.9.2021 13:02:35)
|
Maloprije sam poruketinu ispisala i izbacilo me. Mrzim kad se to desi, a ne sacuvam 😳😳 Malaraja CTG ti na prvoj liniji mjeri otkucaje srca bebe, normalni su 120-160. I ta linija je skroz neravna i skace gore dole kako se beba pomjera. A donja linija ti mjeri kontrakcije. Tu brojevi idu od 0 do 100 i ona je vise manje mirna do pred porodjaj. Cini mi se preko 50 kad predje su kontrakcije koje otvaraju i tad krece porodjaj. Neka me neko ispravi ako sam sta pogrjesila 😊Meni je sad na CTG ta linija skroz mirna bila, znaci nikakve kontrakcije ne mjeri, a imam iste bolove kao i ti. Kad mi se piski, a trpila sam, kad ustanem kao da kamen imam toliko me presjece bol, jedva dodjem do solje. Imam i BH kontrakcije svremena na vrijeme. Tako se jako stegne stomak i pusti. Malaraja sve dok je na kontrolama ok, te tegobe su normalne. Nije lako nositi 2.5 kg srece u stomaku 🤭🤭 To te pritisce, gnjeci, ubada, ali prezivi se :)Milena nisam jos isla. Ne znam da li da idem kucnom doktoru ili da sacekam svoju doktoricu i kontrolu iduci petak spa vidim prvo sa njom. Danas mi je kao malo bolje, nisam ni povracala. Ali cu pratiti, ako preko vikenda opet se javi i primjetim krv, otici cu kucnom u pon. Pa vidjet sta ce mi reci.Kako ste vi curke? Mahanje 🤗
|
|
|
|