Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 9.10.2012 11:52:11
|
|
|
|
maca821
|
Koje su indikacije za ASA test? Ja pitala dr da li to da radimo on nam rekao da ne treba....
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 9.10.2012 20:38:42
|
|
|
|
Milena1984
|
Mi smo radili na Torlaku, platili za oboje 2050din , a ponovo kad smo isli imali smo uput i nista nismo platili.... Da li neko zna da li moze prirodno da se zatrudni ako postoji prisutna aglutinacija ?????????
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 9.10.2012 22:45:15
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: maca821 Koje su indikacije za ASA test? Ja pitala dr da li to da radimo on nam rekao da ne treba.... Maco, ja ti savetujem da uradite MAR test na ASA. I nama su doktori govorili kako nema potrebe da se radi, jer je spermogram mm uredan, pa se ispostavilo da nam problem upravo predstavljaju ova antitela. Nemas sta da izgubis, osim 2050dinara (ako ne idete na uput).
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 9.10.2012 22:47:30
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Milena1984 Mi smo radili na Torlaku, platili za oboje 2050din , a ponovo kad smo isli imali smo uput i nista nismo platili.... Da li neko zna da li moze prirodno da se zatrudni ako postoji prisutna aglutinacija ????????? Aglutanacija u kom procentu? Koliki je procenat vezanih spermatozoida? To i nije klasicna aglutanacija (slepljivanje) jer se reeetko moze dijagnostikovati kroz spermogram. Spermogram moze da pokaze da aglutanacije nema, a da ASA test pokaze visok procenat vezanih spermatozoida....
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 9:07:02
|
|
|
|
maca821
|
Veco hvala ti na odgovoru, mi idemo na IUI, a ne znam ako su prisutna antitela onda ti IUI ne pomaže? I da li mi neko može napisati broj Torlaka preko koga se zakazuje?
< Poruku je uredio maca821 -- 10.10.2012 9:13:52 >
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 9:39:54
|
|
|
|
Bebana17
|
Moj muz je zakazao za 30. oktobar (jer meni taj utorak odgovara) da radimo test na Torlaku. Nadam se dobrom rezultatu.
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 10:08:24
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: maca821 Veco hvala ti na odgovoru, mi idemo na IUI, a ne znam ako su prisutna antitela onda ti IUI ne pomaže? I da li mi neko može napisati broj Torlaka preko koga se zakazuje? Kada su prisutna antitela, onda se i preporucuje IUI ili IVF jer se centrifugom eliminišu (to je obavezno svuda gde se rade ova 2 postupka). I onda su šanse da se jć oplodi mnogo veće. Okreneš 011 3976 674 i kažeš da hoćeš da zakažeš MAR test (tako se zove metoda) i oni će te spojiti sa službom koja će ti to zakazati za neki utorak.... Srećno!
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 10:10:48
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Bebana17 Moj muz je zakazao za 30. oktobar (jer meni taj utorak odgovara) da radimo test na Torlaku. Nadam se dobrom rezultatu. Biće dobar rezulzat Sve ispod 40% vezanih spermatozoida se smatra podnošljivim i ne zahteva neku posebnu terapiju. To sad zavisi od urologa da li će prepisati terapiju. U svakom slučaju, srećno i javljaj rezultat!
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 13:46:19
|
|
|
|
maca821
|
Hvala, mi svakako sledeci ciklus idemo na IUI. A da li je povecanja sansa od pobacaja ako dodje do oplodnje?
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 14:30:25
|
|
|
|
nata11
|
Meni stigli rezultati, pise sledece: vred. ispitavanja 40,8 ,referenti opseg -ispod 60. Pretpostavljam da je to dobro ali skoknucu popodne do dr da cujem i njega.
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 14:37:14
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: maca821 Hvala, mi svakako sledeci ciklus idemo na IUI. A da li je povecanja sansa od pobacaja ako dodje do oplodnje? Ne bi trebalo da bude. Nato, jesi li samo ti vadila krv? Gde si radila ovaj test?
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 14:40:35
|
|
|
|
nata11
|
Veca da samo ja jer mm je na putu.
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 14:46:22
|
|
|
|
Veca77
|
Onda si ih uzalud radila i bacila pare. Tvoje rezultate ti ovde, na forumu, niko neće znati da dešifruje. Isto tako mi nije jasno zašto si radila samo ti, bez supruga, i to privatno - metodom koja nije MAR. Jesi li malo guglala šta su to ASA? Ko od partnera formira ASA? Naravno - muškarac. Dakle, primarno je da se muškarac testira. Ako se nađu kod žene u krvi, apstinencijom ili kontracepcijom uz kondom mogu se eliminisati. Znači, trebalo je suprug da radi test, i to MAR test, a ti si mogla a i nisi morala. Imam utisak kao da ništa nisi pročitala i naučila u ovoj temi već si sve napamet uradila.
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 15:03:39
|
|
|
|
nata11
|
Veco citala jesam ali ta metoda nema kod nas vec bih morala da idem u BG, a doktor mi je rekao da je kod muskaraca veoma retko i da je on imao samo jedan slucaj i da uradim ja da proverim a on kada stigne, tako da neznam sta da ti kazem. Nisam medicinsko lice pa radim sta mi kaze dr.
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 15:13:20
|
|
|
|
Veca77
|
Ako si čitala temu od početka, verovatno si uočila da su sve žene (pa i ja) prvo radile taj "tvoj" test iz krvi (koji je bukvalno svima nama pokazao dobar rezultat) da bi se kasnije ispostavilo da nas više (parova) ima ovaj problem. Ja lično poznajem 2 žene čiji muževi imaju ili su imali visok procenat ASA utvrđen na Torlaku, a prethodno su radile taj test kod privatnika. Može da ti dr kaže da je retka pojava.... i ti na tome da ostaneš, ali ako hoćeš da utvrdiš da li tvoj m zaista ima ASA ili ne - dođite u Beograd jednog utorka i rešite stvar. Nije dovoljno da partneri daju samo krv. Uzorak sperme takođe mora da se obradi, a to nemaš u priv. lab. signing off
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 15:16:54
|
|
|
|
imperial
|
Nato jel si ti iz Leskovca?Mi smo u spebu radili asa test iz krvi,mada citam da se kod muskaraca radi i drugacije,u svakom slucaju i suprug i ja smo radili test iz krvi ,kod mene oko18,a kod mm oko 30.Rekli su nam da su to dobri rezultati.Tako da po onome sto ja znam sve ispod 60 je ok,ali muz obavezno da se testira:)
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 10.10.2012 16:48:05
|
|
|
|
nata11
|
Veco hvala puno na savetu ali ja sam zavrsila sa testovima za sada. To je test koji svi rade sem ocigledno oni koji su iz BG. Raspitala sam se malo i kao sto i imperial kaze potpuno isto se radi i u spebu tako da kako za ostale tako i za mene. Ja sam zavrsila borbu sa vetrenjacama, pravim pauzu jer je cela jurnjava za bebom odmakla kontroli. Od sada sam na RR da se druzim sa divnim pozitivnim curicama. pozz
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 11.10.2012 16:21:51
|
|
|
|
Milena1984
|
vezani spermatozoidi su bili 70%, a u krvi smo imali 60% i on i ja.... pa smo pili pronizon, i na sledecoj kontroli sve je bilo 0 %, pa posle nekog vremena nekih 2-3 meseca, mm radio opet spermogram i pisalo aglutinacija prisutna, i strasno se razocarao
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 11.10.2012 17:03:46
|
|
|
|
Veca77
|
Milena, ta aglutanacija koja je detektovana u spermogramu ne mora da znači da tm ponovo ima antitela. On bi, u principu, nakon terapije pronizonom ponovo trebao da da uzorak sperme na Torlaku da vidi da li je pronizon rešio problem. Mm, recimo, u spermogramu uopšte nema aglutanaciju, ali zato na MAR testu uvek ima preko 60% vezanih spematozoida u spermi. Njemu, recimo, pronizon nije pomogao ni nakon 5. terapije. Zato moramo na potpomognutu oplodnju. To, međutim, ne mora da znači i kod vas..... Sve u svemu, verujem da je tm smanjio procenat vezanih spermatozoida. Ali, da bi to definitivno znao, mora ponovo da ide na Torlak, jer se u spermogramu to ne može videti. Srećno i javljaj!
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 11.10.2012 19:58:37
|
|
|
|
Milena1984
|
Jeste, to i ja mislim..... ali on kad je video prisutna aglutinacija totalno se razocarao ... odma bi da se preda, a to nije resenje.... ne znam sta da kazem jer mi vec skoro 5 godina radimo na bebi i nista
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 12.10.2012 12:03:23
|
|
|
|
mamicko
|
da li neko ima iskustva sa Zestica fertillity proizvodom?
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 13.10.2012 20:32:32
|
|
|
|
Milena1984
|
Ako moze neko neka mi kaze kakvo iskustvo ima sa inseminacijom u Narodnom frontu?
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 13.10.2012 21:15:37
|
|
|
|
Snekile7
|
DRage, imam pitanja za Torlak: -Moze li uput samo on da uzme od opsteg, a da vazi za oboje? -Rade li posle podne te analize, posle 4? -Ima li veze koji dan ciklusa se radi? -Koliko mora apstinencija da bude?
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.10.2012 11:50:07
|
|
|
|
Milena1984
|
- Moze uput od lekara opste prakse, ali dva uputa i za tebe i za tvog muza - Krv za asa vade samo utorkom od 8h ujutru, predhodno zakazes ! - Dan ciklusa nema veze sa analizom - Apstinencija od 3-5 dana
|
|
|
|
RE: Test na antispermatozoidna antitela 14.10.2012 11:53:09
|
|
|
|
Nataša1
|
Snekile, mislim da morate oboje da uzmete uput, ali to će ti sigurno još neko potvrditi. Uzorak se daje isključivo utorkom ujutro, a apstinencija treba da bude 3-5 dana. Nema veze koji je dan ciklusa.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Najlepse ime za devojcicu!EmonaKoje od ovih imena da izaberemo?Iva (
25%)
Anja (
23%)
Andrea (
17%)
Irina (
19%)
Nikolija (
16%)
Ukupan broj glasova: 173Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!