lesli -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat] (14.3.2021 14:40:06)
|
IZVORNA PORUKA: Ela84 Pozdrav zene! Nova sam na forumu. Termin mi je 08.08.2021.Sutra ulazim u 20-tu nedelju.Ovo mi je druga trudnoca,imam vec devojcicu koju sam dobila na vto.Lezim od 7 nedelje kad sam obilno krvarila i to krvarenje je trajalo do 12-te nedelje.Velike mucnine imala sam do 16-te nedelje.Sada sam dobro.Od terapija pijem aleract,utrogestan 3×200mg,progesteron depo svaki 5-ti dan i magnezijum direct.Imam nekad cesto a po koji dani pomalo kontrakcija,zavisi,zbog toga lezim stalno.Zabrinula sam se sada kad sam isla na uz i vag.pregled i doktorka mi je rekla da mi je grlic skracen 1cm je dugacak trenutno ali cvrst i zatvoren,nije mi spominjala serklaz i nadam se da ce izdrzati ovako.Imate li iskustva sa slicnim problemom? Velikii pozzzz i srecno svima!!!! Ja u prosloj trudnoci prodjoh slicno.Isto vto. Isto sam krvarila sa onim groznim menstrualnim bolovima. Doduse od 5. nedelje do 11./12. nedelje.Nisu imali pojma zasto. Kada su prosla krvarenja, pocele su ucestale kontrakcije. Terapija slicna kao tebi, bez aleracta koga pre 3 godine nije bilo na trzistu. Pila sam ogromne kolicine magnezijuma na svoju ruku, ali nista.Pojacali depo na 3. dan, utrogestan 4x200. Iskljucivo mirovanje. U 26. nedelji sam zavrsila u bolnici zbog skracenog i razmeksanog grlica (ali nije bio bas toliko skracen kao tebi!). Tada su mi uveli nifelat i moja dr je preporucila da nabavim ampule partusistena za ne daj Boze. Nifelat je jedino sto je napravilo razliku u kolicini kontrakcija, koje su redovno belezene po par komada na CTG-u, cak i pod nifelatom i svom tom terapijom. I da, dobila sam depo na 2. dan narednih nekoliko nedelja, pa je smanjen na 3., pa na 5. I iskljucen cini mi se sa 35+0, 36+0.Utrogestan i dalje 4x200 (vaginalno!) u narednih nekoliko nedelja. Onda je smanjeno na 3, pa na 2. Htela je da mi ostavi do 37+0 bar 1-2x utrogestan ali sam imala uzasan svrab i pecenje od njega, a brisevi cisti. Tako da ga je iskljucila da me ne muci vise.Iskljucen utrogestan sa nifelatom na 36+3, mozda +4.Porodjaj poceo posle 5 dana, bukvalno. U roku od neka 3h sam od 3-4 prsta (na prijemu) bila otvorena skroz. Do 7 prstiju nista nisam osecala, jer me stomak vise boleo u trudnoci nego tada. U porodiliste smo krenuli jer mi se cinilo da su ucestalije kontrakcije (ali nista specijalno bolne) jer sam trebala da primim fraksiparin. Kad tamo iznenadjenje... Na 7 prstiju su mi dali epidural i prokinuli vodenjak... Da li je grlic bio problematican u prethodnoj trudnoci?Da li si imala te ucestale kontrakcije?Ne znam zasto te doktorka nije poslala u Front ili u Visegradsku... Ako je grlic 1cm vaginalnom sondom, to je poprilicno kratko.
|
|
|
|