lesli -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 03/21 [chat] (3.3.2021 12:29:17)
|
Prosla glavobolja. Ceo dan je bilo pali-gasi. Malo se smiri, pa opet pojaca, ali ne popih nista. I drago mi je zbog toga.U prosloj trudnoci sam se “nagutala” lekova, ali drugacije ne bi ishod bio isti.Sada je trudnoca sustinski ok i stvarno ne zelim da dete kljukam bilo cime sto nije zaista neophodno. Milena, slazem se oko posla i bolovanja 100%.Ja kao sto rekoh u prvoj sam planirala da radim do pred kraj, pa godisnji i onda porodiljsko. Medjutim, imala sam missed.U medjuvremenu sam se nacekala da zatrudnim, pa vto, pa trudnoca horor, epidemija morbila tada...Sada je ok, ali opet vto i opet epidemija. Ovog puta korona. Kod mene su isti takvi na poslu. Ne svi, ali vekika vecina. I svi koji su radili u prethodnih par meseci su bili zarazeni, jer 50% njih ne nosi masku ni dok prodje pored portira, a kamoli posle 🙄Obaska sto mi okruzenje na poslu ne prija. Vecina ljudi tamo je toliko mracna, zavidna (sta li vec), da ja ne zelim da budem okruzena takvim ljudima u ovakvom trenutku, ako ne moram.A sto kazes, ni napredovanje na poslu mi ne zavisi (preterano) od toga da li radim ili ne za vreme trudnoce. Da radim u nekim naucnim krugovima, kao sto je slucaj kod Maslacka, sigurno je drugacija prica.Plata na porodiljskom ce mi biti niza, kao i prosli put, zbog njihovog glupog zakona da racunaju prosek 18m pre otvaranja trudnickog. Tada me promena zakona uhvatila za 2m. Ali nema veze, drzavo izvoli hvali se kako vodis racuna o natalitetu, pomazes porodice, trudnice i porodilje. Ja cu preziveti da mi oduzmete tih 100tinak € mesecno, ili koliko vec bude ovaj put...
|
|
|
|