dunja RR
|
U hotelu Slovenska plaža, mislim da smo dobili najbolju sobu od njih 1016. Na vrhu, ušuškana u najmirnijem delu, a opet vrlo blizu bazena, restorana. Sve u hotelu je sjajno, sobe renovirane, internet odličan, imali smo veliki balkon, 2 ogromna lepa bazena sa slanom vodom (nije velika gužva, baš sam isplivavala kad god sam stigla, u rupama kada nismo na plaži, ima prostora za nas koji volimo da plivamo do besvestu), hrana odlična. Parkovi u okviru hotela na sve strane, igrališta za decu, stoni fudbal, stoni tenis, teniski tereni. Uveče u restoranu Pjaca, koji je na trgu u okviru hotela, uvek divna muzika. Velika gužva je u restoranu za doručak i večeru pa smo tempirali da budemo među prvima. Ah plaža u Budvi, nekada beše peščana i široka, ali su šezdeset_ih godina prošlog veka šleperima odvozili pesak na hrvatske plaže, prema direktivi vrha Jugoslavije. I zato je sada takva kakva jeste :( Jadran je hladniji od Egeja i Jonskog, tu nema dileme, ali meni je prijao. Moja plaža iz detinjstva su Bečići, a od našeg hotela smo brzo stizali do Bečića pešaka, pored hotela Dukley, kroz stari tunel za pešake. Planirali smo jedan dan Jaz ali smo odustali jer su nam Bečići bli sjajni, blzu hotela, još ležaljke besplatne i suncobrani. Gužva jeste ali je plaža toliko široka, ma milina. Talasi taman za decu. moji nisu izlazili. To nas je i koštalo bolnice. Sin plivao u dubinu daleko, nervirao nas, osilio se. Pliva duplo brže od mene, jedva ga stignem. Stopala kao peraja. I dalje je predivna plaža, samo je izgrađeno par ogromnih hotela na početku, ali ne izgleda to toliko strašno kao hoteli u Budvi, same betončine. Jedino hotel Slovenska plaža odudara (i Aleksandar koji je u nastavku, isti je lanac hotela). Hotel Slovenska plaža je zapravo kao mali gradić sa belim kućama i plavim prozorima. Toliko zelenila je u njemu, to sam samo u Turskoj videla, uvekj e prijatno u sobama, u šetnji. Sećam se hotela još od pre 40 godina, i zapravo se uopšte nije promenio, iako je država vlasnik, i iako je među nastarijima, odlično se drži. Nisam očekivala da će biti tako dobro. Bili na liturgiji u manastiru Podmaine iznad Budve, kakva divota Stari grad u Budvi je predivan kao nekada, probudio je neke davne lepe uspomene .. Kotor je magičan, šteta što se zadesismo neplanirano tamo povodom kakav nisam želela, i nisam mogla da uživam u njemu, takvom kakav je, ali isto je probudio uspomene. IZVORNA PORUKA: bubulence Dunja gde ste bili smesteni? Mi smo se nocas vratili iz Budve, prezadovoljni. Kupali smo se na jazu, deca nisu izlazila iz vode,svi zivi i zdravi. Sama plaza u BD je ocajna, puna kamenja i prljava, na jazu fantazija, cisto, toplo... Predivno!
< Poruku je uredio dunja RR -- 9.8.2021 1:00:03 >