jess021
|
Evo mi smo se pre dva dana vratili iz Grcke, pa da napišem kako je bilo. Put, tamo i nazad, super prosao sa minimalnim zadržavanjem na granici. Shvatila sam da je lakse putovati po danu jer u ovim as za stariju decu samo su se izlomile, nista nisu spavale tu noc kad smo isli tamo. Alexandros palace je ok, sve je cisto, sobe se ciste svaki dan, menjaju peskiri, posteljina se menja na 2-3 dana, sobe su dovoljno velike za 2 odraslih i 2 manje dece. Bazen i restoran na početku hotela ne rade zbog korone, ali nama to nista nije značilo. Sobe pored bazena, u prizemlju su najbolja opcija. S tim da navedenih 150m od plaze je mozda od početka hotela, od nase sobe je bilo ravno 600m , sto nije uopšte malo, naročito kad se vracas jer se penjes uz neko brdašce. Hrana je bila dobra, dorucak je isti, ali ima veliki izbor, za veceru bude uvek 7-8 vrsta jela plus gomila priloga, salata...ljudi koji su dolazili i pre kazu da je ranije hrana bila puno bolja.Ono sto je bas mana je da izmedju dorucka i vecere nemas bukvalno nigde nista da kupis, sem beach bara na plazi koji je preskup a hrana losa. Svi su uglavnom uzimali polupansion. Tako da smo mi u Lidlu uzeli vodu, mleko, tost hleb, neke mazalice, nekoliko puta isli u obližnja mesta na rucak i sl. Beach bar na plazi je bas skup, kafa ide od 4€ na gore, pivo toceno 5€....Svako veče se kod bazena odrzavaju zurke za decu sa animatorkom, ali su svako veče iste da su mojoj deci dosadile. Super je sto ima taj neki plato da onim igricama i sto su tu mahom porodice sa decom pa im bude super zanimljivo. Plaza od hotela je cista ali na ulazu nekih 2-3 m je kamenje, pa se malo izlomis a onda ide sitan pesak. Lezaljke na plazi i kod bazena se ne placaju. Bili smo u mestima pored Jerisos, nasli smo super restoran, ali mesto i plaza mi se je dopadaju. Plaza je klasična gradska, uska i ima mali plicak. Nea roda je selo, onako obidje se za pola sata ,a plaza slična kao u Jerisosu. Od okolnih plaza obisli smo Kakoudiu i Komitsu, obe su prelepe s tim da BiH prednost dala ovoj prvoj. Sve u svemu bilo je lepo, ali sledeći put idemo na neko drugo mesto.