RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Spontani pobačaj

Poruka

gale77 -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (12.1.2012 8:20:01)

Juce sam isla i kod privatnog dr, koji mi je detaljno pregledao sve nalaze (sa UZ, otpusnu listu, nalaze krvi i hormona, histopatoloski nalaz tkiva ) i rekao da jos jedino mogu da uradim i hormone stitne zljezde da bih bila sigurna da je sve ok. Sinoc sam i te rezultate uzela i oni su u skladu sa referentnim vrednostima.
Tako da po dobijanju prve   [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  krecemo ponovo u akciju!

gale77 -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (15.1.2012 11:12:30)

Danas 27 dana nakon revizije stigla je [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] !

mashnicaa -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (18.1.2012 17:56:31)

Drage zene jedno pitanje.....da li vam je posle spontanog ciklusa bio normalan ili je varirao..... Revizija mi je radjena 1.11. prvi put posle toga sam dobila 12.12. i od tad nista.....ranije mi je ciklus bio na 30 dana.....
Nista mi nije jasno :(((((

miimi -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (20.1.2012 19:42:30)

drage moje poslije koliko vremena nakon kiretaze se tacno moze planirati nova trudnoca..i kad poslije kiretaze nastupa menstruacija..imala sam prekid trudnoce prije dvadeset dana..jednostavno plod je zamro u meni..bila sam dvije nedjelje trudna...

coka11 -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (21.1.2012 22:05:53)

Na žalost, i mojoj bebi je u 8.nedelji prestalo da kuca srce. Otišla sam kod dr da radim dabl test kada mi je na uz videla da nema srčane radnje. Teško je opisati taj osećaj... Srećom da imam bebu od 9 meseci pa nemam vremena da o tome puno mislim i da tugujem. Jedva čekam da ponovo ostanem trudna.

Sanjica26 RR -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (21.1.2012 22:08:26)

coko[sm=smiley31.gif]

coka11 -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (21.1.2012 22:09:58)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

gale77 -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (22.1.2012 9:16:19)

Miimi meni je moja dr. rekla da kada je mala trudnoca, sto je slucaj i kod mene bio, mogu vec posle prve [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] da krenem ponovo sa planiranjem nove [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. a doktor u bolnici je rakao da sacekam bar 3 meseca. Ja i mm odlucili smo da ne cekamo, jer i ova trudnoca se desila tek posle 2,5 godine pokusavanja.

miimi -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (22.1.2012 14:50:31)

da,ybunila sam se umjesto dva mjeseca napisala sam da sam trudna dvije nedjelje..tacno sam 8 nedjelja imala..to mi je bila prva trudnoca..31 decembra sam izgubila bebu..srce je prestalo da joj radi..to je ogroman psihicki stres..doktori su mi isto rekli da moram cekati tri mjeseca..ali ja bih voljela silno da mogu prije zatrudniti..zelim opet bebu svoju..bila sam jako sretna kad sam otkrila da sam trudna..ali kad sam opet saznala da mi je plod yamro..sav svijet mi se srusio..ali puno mi je sad lakse sto vidim da vas ima mnogo koji saosjecate samnom..voljela bih da niko vise to ne dozivi..

nink -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (23.1.2012 13:18:56)

miimi nemoj da se sekiras...Znam da je stres uzasan,prosla sam kroz to...U bolnici su mi rekli da moze da se planira nova trudnoca posle 3 meseca ili 2 menstruacije mada vidim ovde na ringeraji da ima devojaka koje su odmah posle kireteze zatrudnele..Ja mislim da bar malo treba da prodje da se organizam oporavi.Ja danas idem da uradim neke analize pa kada mi prodje druga menstruacija od kiretaze onda mozemo da se bacimo na posao..Inace prvu sam dobila 35 dan posle kiretaze...
[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

bubisarba -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (28.1.2012 19:53:02)

Ja sam imala spontani u 10-oj nedelji, kiretaza je uradjena 6.12. prva menstruacija je bila 04.01. i ja sam odmah posle toga zatrudnela i Bogu hvala rodila moju devojcicu koja sada ima 4,5 meseca. I meni je dr rekao posle spontanog da napravimo pauzu od 3 do 6 meseci, ali mi smo odlucili da odmah nastavimo da pokusavamo, jer smo i na prvu trudnocu cekali 3 godine i eto posrecilo nam se i sve je bilo kako treba. Mislim da tu nema pravila, ali cini mi se da je najbolje da zena radi po nekom svom osecaju, ako misli da treba da saceka onda da saceka, a ako misli da treba odmah pokusati da to i uradi. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

gracia -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (3.2.2012 20:28:26)

drage forumasice, ja sam prosla kroz spontani, odnosno missed abortion u 11. nedelji prve trudnoce. nakon toga smo po preporuci ginekologa, a i svom osecaju, sacekali 3 meseca, a cetvrtog sam bez problema ostala ponovo u drugom stanju. evo sad ulazimo u sesti mesec.
samo hrabro, zelim nam svima puno zdravih [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/duda.gif[/image]

gale77 -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (4.2.2012 12:23:30)

Drago mi je Gracia zbog tebe.
hvala na lepim zeljama!

ivanarepova -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (21.2.2012 14:16:00)

caooo nova sam ovde kod vas i htela bi da cujem misljenje vase imala sam spontani pobacaj pre 2 god. u 10 sedmici trudnoce sad pokusavam da ostanem [sm=nosecka.gif] da li cu uspeti da ostanem [sm=nosecka.gif] sutra trebam dobit [sm=hudicek1.gif] a imam vec neke simptome trudnoce radila sam test on je - jutros bio..

dijana1* -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (21.2.2012 14:25:13)

Ivanarepova, dobro dosla [sm=bravo.gif]
Meni je dr. posle kiretaze rekao da bih normalno trebala ponovo da zatrudnim, bez ikakvih problema. A vidim i ovde su mnoge zene posle jako brzo ostale trudne. Mozda je jos rano za test. Sacekaj par dana ako ne dobije [sm=hudicek1.gif] pa ga ponovi.
Nadam se da neces dobiti i da ces ugledati svoje [sm=rozacrtici.gif]
Srecno.........[sm=smiley1.gif]
Javi sta je bilo i pridruzi nam se i u drugim temama.

dijana1* -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (25.2.2012 15:13:04)

Pre nedelju dana sam radila kiretazu i pila sam antibiotik vibramicin. Doktor mi je rekao da posle dva ciklusa smem ponovo da ostanem trudna, a drugarica mi radi u apoteci i tvrdi da ko pije ovaj antibiotik ne sme da zatrudni minimum 6 meseci.
Ne znam sta da radim? Ko je upravu? Zasto bih cekala 6 meseci ako nije potrebno. Zna li neko odgovor da li treba da cekam posle ovog antibiotika 2 ili 6 meseci?

nink -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (25.2.2012 16:28:03)

Dijana ja mislim da tvoja drugarica nije u pravu..Moja drugarica je zavrsila farmaceutski fakultet i molim te mi reci koji si to antibiotik pila..Ja mislim da to neme veze sa vezom..Pratila sam te i znam nazalost za tvoj spontani ali dijana npr ja sam ostala posle prve m e hvala bogu sve je ok sa [sm=duda.gif].Ti si imala cak manju trudnocu kada ti je bio spontani nego ja. U svakom slucaju ti uradi kako ti je doktorka rekla a ja ti zelim sto pre [sm=rozacrtici.gif]. Inace i meni su rekli da sacekam 2 m a li desilo se[sm=bravo.gif]

ivanarepova -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (2.3.2012 8:48:49)

IZVORNA PORUKA: dijana1

Ivanarepova, dobro dosla [sm=bravo.gif]
Meni je dr. posle kiretaze rekao da bih normalno trebala ponovo da zatrudnim, bez ikakvih problema. A vidim i ovde su mnoge zene posle jako brzo ostale trudne. Mozda je jos rano za test. Sacekaj par dana ako ne dobije [sm=hudicek1.gif] pa ga ponovi.
Nadam se da neces dobiti i da ces ugledati svoje [sm=rozacrtici.gif]
Srecno.........[sm=smiley1.gif]
Javi sta je bilo i pridruzi nam se i u drugim temama.

dijana izvini pogresila sam ja samimala spontani izmedju 6. i 7. nedelje... nisam isla na ciscenje vec se sve samo procistlo ... sad sam imala opet spontani sinoc u 4. nedelji jer valjda bhcg preniska bila ... OCAJNA SAM

Mali Potter -> RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja (10.3.2012 0:03:41)

Kad sam videla tvoj post, morala sam da napisem..
Meni se nije (bar ne lično meni) desilo ono što i tebi, ali se nekome meni jako bliskom tačnije mojoj rodjenoj snaji desilo da bebino srce stane, i to maltene dve nedelje pre odredjenog termina za porodjaj.. svi smo bili slomljeni, i sad kad pomislim na to idu mi suze na oči [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] To se desilo krajem septembra, njoj su indukovali porodjaj, ovako je sve bilo uredu, analize ok, i oni su posle 3 meseca pokusali opet, i eto sad je snaja trudna 12 nedelja i molim se svako veče da ovog puta sve bude ok, i ja postanem ponosna tetka :) [sm=bravo.gif]

IZVORNA PORUKA: stefana

Ja sam imala indukovani spontani u 22 nedelji.Od tada je proslo 2.5meseca,i planiram da od narednog meseca radim na bebi.Prosle su dve[sm=hudicek1.gif] cekam da prodje jos jedna[sm=hudicek1.gif].Dr kaze da treba da prodju 5-6 menst. ali ja ne mogu da cekam.Da li neko ima kakvo iskustvo s ovim? Inace vec sam se pomirila stim da se to MENI desilo i da moram dalje,psihicki sam se sredila samo kad vidim trudnicu malo mi je krivo,i pomislim -e sad bi ja bila u 8 mesecu ,stomak bi bio ovoliki-Uhvati me ponekad kriza ali verujem kad bi sad ostala trudna totalno bih se oporavila .

coka11 -> RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja (22.3.2012 14:14:28)

Ja jedva čekam da ponovo ostanem trudna. Prošle su mi 2 [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], ovih dana će ovulacija, stalno razmišljam da li mi je još rano, da čekam još jedan mesec. A ne mogu da dočekam...

Okica sljokica -> RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja (22.3.2012 14:30:18)

Drage devojke ,i ja sam prosla kroz spontani tj missed ab. Kiretaza radjena u 12 nedelji ,s'tim sto je tada konstatovano da je srculence prestalo sa radom jos u 8oj nedelji. Rekli su mi da cekam 2,3 ciklusa. Ja sam napravila pauzu 6 meseci ,medjutim uspela sam da zatrudnim tacno posle godinu dana od missed-a . Vrlo je moguce ,cak ,i na isti dan. Jer sam prosle godine 9 decembra imala kiretazu a ove godine (tj 2011 u decembru) ovulaciju... Sudbina je tako htela [sm=smiley1.gif] Sledece nedelje ulazim u 5mesec,hvala Bogu. Sve vas puno pozdravljam i podrzavam [sm=smiley31.gif]

dijana1* -> RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja (22.3.2012 22:09:13)

Okice [sm=smiley31.gif]
Meni je danas 6 dan od kiretaze i jos mi ide [sm=hudicek1.gif] [sm=smiley13.gif]

Gonzo -> RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja (1.5.2012 1:55:11)

Drage, ja sam takodje imala spontani pre 6 meseci, toliko sam cekala jer sam se do sada borila sa raznim analizama, rezultatima, terapijama...bla bla...
sada ponovo pokusavamo da zatrudnimo...
ja sam jako srecna, forsiram ga kao luda...:))))

nadam se da cu odmah zatrudneti, jer sam i prvi put tako brzo...ali se nadam da e ovoga puta biti sve ok.
drzite palceve... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

dijana1* -> RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja (1.5.2012 9:56:33)

Gonzo dobro dosla [sm=bravo.gif]
Samo napred i da sto pre [sm=nosecka.gif]
Znas li zbog cega ti se desio spontani?
Ja moram da cekam jos dva meseca pa se onda bacam na muckanje :-)

Hajnalka -> RE: Trudnoca posle spontanog pobacaja (8.5.2012 2:09:35)

Cao svima
ja sam imala missed ab 24.02.2012 sa 9.5 nedelja.I meni je rekao gin da sacekam barem 2 meseca,ali ja sam tek 3.5.2012 dobila prvu mens. posle kiretaze.Dali je to normalno?Jel se nekom jos to desilo? Imala sam samo 2 dana,sad neznam dali da cekamjos jedan mesec ili da probamo sada?Ako neko zna neka mi pomogne

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>