bobi.vo85 -> RE: Trudnoća posle spontanog pobačaja (16.12.2011 15:07:15)
|
Pozz svima na forumu i da podelim svoje iskustvo,u slucaju da ima slicno pa da se malo informisem vise.... Naime,9.12. sam imala spontani u 25/26 nedelji (a po neonatologiji u 23.nedelji).Kontrakcije sam dobila u toku noci,ali zbog neiskustva jer je prva trudnoca,nisam znala da ih prepoznam na vreme i vec je bilo kasno za tokolizu,tako da je za 5 min zavrsen porodjaj,prirodnim putem,beba je imala 600gr i nazalost imala je sanse da zivi samo 3 sata...Revizija je radjena odmah nakon toga,a bila sam u bolnici 4 dana na terapiji (ergometrin,garamicin i jos slicno...) Sto se tice same trudnoce,bila je problematicna od pocetka i to: Dan posto sam saznala da sam u drugom stanju,tj.u 5.nedelji prokrvarila sam u manjoj meri pa otisla kod ginekologa koja je utvrdila trudnocu a pri tom i DVOROGU MATERICU....uzet je bris cerviksa koji je bio uredan,lab.rezultati uredni,UZ odlican,napredovanje ploda,ali krvarenje je trajalo...Doktorka je rekla da je to verovatno zbog takve materice,pa je ukljucila PREGNYL i UTROGESTAN,a kasnije i DEPO PROGESTERON...Krvarenje je trajalo neka 2 meseca,a za to vreme preporuceno je mirovanje,zatim,svi rezultati koji su radjeni su bili dobri (UZ,DOUBLE TEST,4D).Znaci,sto se tice bebe,napredovala je normalno...Na 4D UZ je ustanovljen je kratak grlic i blago tuneliziran,pa su bili cesti pregledi zbog serklaza.Moja doktorka je rekla da nema potrebe za njim samo redovno proveravanje,a i za tokolitike nije insisitrala zbog neprijatnih reakcija na njih... Na drugom 4D UZ,doktor je opet proveravao grlic i konstatovao da nije bas sjajan sa donje strane,tj.da je mekan i da se povede racuna...takodje,za to vreme beba je se spustila nisko i bila okrenuta karlicno,a pokreti i njeni udarci su ponekad bili jako nisko,skoro kao da su medju preponama,nakon toga predlozeno mi je opet mirovanje i pojas...Nekih 7 dana pre spontanog,pokretu su se smirili i bili u normalnoj visini,tj.ne nisko vise,pa sam mislila da je se vratila lepo,a taj osecaj po sredini stomaka kao grc (za sta je se ispostavilo da su kontrakcije),pojavljivao se par puta u toku dana,pa nisam obratila paznju kao znak za uzbunu... A onda je bilo sta je bilo,tako da sada vec i znam sta nisam smela da propustim,ali kasno... Nakon izlaska kuci,pricala sam sa doktorima i oni kazu da je ovo najbolji moguci ishod,jer je beba bila ziva i nije bilo nekih komplikacija po mene...cekam PH analizu posteljice i rezultat obdukcije,a zatim cu raditi i briseve da se utvrdi do koga je... Moja doktorka je misljenja trenutno po svemu kako izgleda da je to samo zbog materice,ali opet radice pretrage i meni. Citala sam o toj materici kakvu imam,i vidim da je stopa spontanih u tim slucajevima veca,pogotovo kod prve trudnoce,jer zbog rogova nema elasticnost kao obicna,kazu da je svaka sledeca trudnoca laksa....I ja se iskreno nadam da je tako,videcu vec,jos mi je rano da nesto znam preko lekara,pa ako neko ima na forumu slicno iskustvo,da mi malo pomogne da smirim misli...Kada se nesto ovako desi covek misli da je jedini,pa nije lako....Volela bih sto pre da pokusam ponovo,pa da cujem necije misljenje kada je pravo vreme volela bih bas....[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
|
|
|
|