Peace* -> RE: Korona virus 3.deo (21.9.2021 8:17:38)
|
Malo pročitah šta ste pisale, pa da bacim neku reč. Ja više nisam pametna! Npr kod starijeg u razredu stalno ima po 1 pozitivan, ali ne prebacuju 2-3 pa ih ne gase. Npr, juče mi kaže da mu je jedan od najboljih drugara +, i sad ja vas pitam - šta znači da deca koja su bila u bliskom kontaktu sa zaraženim treba da se izoluju? Realno, ceo razred je bio u bliskom kontaktu sa zaraženim (6-7-8 časova u učionici), i 6-7-8 nastavnika se smenilo za 1 dan, a onda otišli u drugi razred, treći razred... Mlađi je recimo prošle nedelje kašljao kao blesav jer mu je alergija na ambroziju probijala terapiju antihistaminike. Tada je stigla poruka od razredne da je 1 razred 8-og isključen, i da ne šaljemo bolesnu decu u školu. Ja sam napisala da je alergija, bla bla, da ne planiram da ga ostavim kod kuće, neka ga oni pošalju kući ako smatraju da treba, i ostali smo na tome da ga neću slati ako dobije temp. Po meni totalno nepotrebna napomena, jer nisam to radila ni dok nije bilo korone. Ali, nisam ga testirala. I još jedna stvar me izbezumljuje: ideja da se vakcinišu deca. Svega 40% odraslih je vakcinisano, i sada ćemo imunitet krda da pravimo na deci? a da ne kažem da imam utisak da je korona samo u školi, jer u kafanama i dalje gore žurke. Sve u svemu, totalno sam zbunjena. Nisam sigurna dal je krizni štab i njegove odluke politizovan ili su prosto odustali od neposlušnog stanovništva.
|
|
|
|