RE: Korona virus 3.deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Maraj -> RE: Korona virus 3.deo (26.2.2021 15:29:03)

Mati kada si ti osetila prve simptome?
Ja sad malo dremnula. Bas sam se umorila danas od cekanja. Memi T ne spada 7.dan. rendgen pluca i srca mi je ok. Dala mi dr pancef da pijem 10 dana za svaki slucaj

lesli -> RE: Korona virus 3.deo (26.2.2021 16:25:07)

Maraj i mati, zelim vam brz oporavak.
Maraj, ti obzirom da imas trombofiliju i da si se bockala fraksiparinom u trudnocama, mozda ne bi bilo lose da proveris d-dimer.

mati -> RE: Korona virus 3.deo (26.2.2021 16:33:34)

Les, hvala. Da, obično posle prelezane korone daju da se proveri ddimwr, ali možda možeš i sada da tražiš. I meni nista nisu dali, ali kad sam rekla da koristim pumpicu, dala mi je uput za rendgen.
Maraj, ja sam pisala kako sam sta osećala. Morala bi da se priset_im... [sm=smiley36.gif]
Ali počelo je posle ponedeljka uveče. Nisam spavala celu noć, posle sa M kod lekara, i tada sam, znaci utorak ujutru osećala da me pecaju oči kao kad imam T, i boleli su me mišići kao posle trčanja. Nos je slinavio, ali nije bio zapusen. T sam imala utorak i sredu možda ujutru, posle nisam. Evo sada je 37,1. Ali danas sam na suncu čekala i testiranje i rezultate. I oči me bole kad ih pomeram, to je možda od srede, četvrtka. I grlo me je peckalo, nije bolelo, nisam promukla, samo me je peckalo...
Sada me boli gornji deo grudi, onako malo...
I da. Ja sam sve vreme bila ubeđena da je od umora, da mi je pao imunitet. Jer sam ponedeljak noć spavala od 00-00:30, i od 5:30- 6:15h. I otišla na posao. Izašla sa posla da vodim M kod lekara...

Maraj -> RE: Korona virus 3.deo (26.2.2021 16:41:06)

Les, nisam spomenula dr moje bockanje u trudnoci.
Dala mi jeona danas terapiju vit C i D , aspirin od 100 i pancef.

mati -> RE: Korona virus 3.deo (26.2.2021 16:46:15)

Maraj, ja bi se složila sa Les. Moja drugarica je posle korone radila d dimer.
Kako se osećaš ovako, sem T jel imaš još neke simptome. Ja se kao opustim, pa se onda uprpam, pa osećam sve...
Meni je prepisala hemomycin,vit C, D, Zink, probiotik.

emicaa -> RE: Korona virus 3.deo (26.2.2021 17:29:46)

Joj djevojke,budite dobro.Brzo se oporavite.Mislim na vas

Maraj -> RE: Korona virus 3.deo (26.2.2021 18:52:54)

Mati ok sam. Mozda sam ujutru "najgore". Nekako se smlaceno osecam. I dalje imam T 37.4 sada.
Jos na sve ivo izlazi mi herpes u nozdrvi. Nisam imala herpes par godina

Ana RR -> RE: Korona virus 3.deo (26.2.2021 19:17:50)

Moj drug je bio baš loše sve dok mu nisu uveli fraksiparin. Devojke, oporavite se brzo [sm=smiley27.gif]

mati -> RE: Korona virus 3.deo (26.2.2021 20:37:13)

Emi, Anci, hvala...
Maraj, sem T koje još simptome imaš? Ujutru si samo malaksala? Grlo, glava, grudi?

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus 3.deo (26.2.2021 22:32:05)

mati, sad kad bolje razmislim letos sam imala iste simptome kao i ti. 😁 Nisam se tada testirala. Nisam ni izlazila. Prvo je mm imao neku malaksalost. Posle sam ja dobila temp, slinavljenje, peckanje grla i na kraju bol u grudima. 

IvanaSK RR -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 8:20:44)

Devojke,drzite se 😘 Zao mi je sto vas to snadje,al nek onda bude sto blaze i brze prodje.
Nestasica je Fraksija, ima samo u Igoru zamena ili po manjim mestima ako je negde ostalo u nekim apotekama.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 9:21:33)

Devojke, kako ste?

mati -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 12:24:46)

Hej žene...
Update: radila sam rendgen pluća, nalaz je dobar, tako kažu. A kako se radi? U jednoj zgradi te snimaju, pa slikaju tel i onda pošalju dr kod koje ideš na kontrolu.[sm=zmeden.gif] Nadam se da je zaista dobar... Pogrešili nešto u protokolu, i to sam bas bila tu kad su uvideli grešku, pomešati mene i neku devojku koja je danas bila da se testira. Pa se pitam sta su sve mogli da pogreše...
Pijem moju dozu lekova, i deci mi rekla da uvedem vitamine i probiotik.
Od jutros sam imala 37,2 i preznojila se dok sam otišla do dr...
Njih dvoje koji su primili vakcinu je bilo poz. Žena jedna pre 17 dana primila revakcinu, i još jedan prvu dozu pre pet dana. I tako...

mati -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 12:27:23)

Sanjiće, ja nisam malaksala, što ne znači da neću. Onaj jedan dan, čini mi prvi ili drugi od T, me boleli guzovi i mišići na nogama...
Više nema pravila ni za simptome. Ja sam jutros malo iskasljavala, što do juče nisam. I nemam neki kašalj, onako nagon samo jednom khm da kažem...

Ivanka 75 -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 12:44:55)

Vakcina spašava od težih oblika i hospitalizacije.Malopre mi komsinka javila da su svi u kuci pozitivni. 

Maraj -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 13:06:51)

Mati ja vise nisam pametna.
Jutris sam sat vreman stajala u redu za laboratoriju. Privatno sam odradila kks, crp i d dimer. Meni svi nalazi uredni. Sad cu vam.i sliku staviti.
Ja sve mislim da ja nemam koronu vec da je ovo neka reakcija na promljenu vakcinu. Ne znam ni kako sam pozitivna... dal je moj organizam tako odreagovao... dal test detektuje greskom i kod onih koji su se vakcinisali... ne znam, evo stvarno ne znam, sta da mislim

Maraj -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 13:11:34)

[img]https://www.ringeraja.rs/lokalni/Slike/forum/images/2116632-7965.jpg[/img]
Evo ih moj nalazi od jutros. Dakle , prosli petak sam primila kinesku vakcinu. Od prosle subote krece temperatura, koju i sada imam oko 37.2 Peti dan od vakcine, nalaz pozitivna na covid.Snimak pluca isto ok.Ja sve mislim da je mwni ovo reakcija na vakcinu i da je pcr test nekako "pomesao" vakcinu i virus.Moze li to ?

vonavoj -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 14:08:28)

Pazi,leukociti su ti niski,sad su i porasli verovatno..moguce je..bitno da se ti dobro osecas..a ta temp ipak skrece paznju,da nesto postoji.

Maraj -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 14:17:53)

Mislis da su niski leukociti? Ja pratim, da je u referentnim vrednostima [sm=smiley1.gif]
Da, i dalje imam temperaturu . Konstantno je iznad 37, i ide do 37.8 tokom dana

milicicak -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 16:59:35)

IZVORNA PORUKA: Maraj
.Ja sve mislim da je mwni ovo reakcija na vakcinu i da je pcr test nekako "pomesao" vakcinu i virus.Moze li to ?

PCR analiza brisa nosa ili usne duplje ne može da pomeša vakcinu i virus. On može da detektuje samo virus koji se nalazi u ćelijama sluzokože ovih organa a virus tu može doći isključivo putem infekcije.

Maraj -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 17:16:11)

Hvala mili [sm=smiley1.gif]

mati -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 18:59:30)

Mili, a da li to što sam ja već na antigen testu bila pozitivna znači da je virus prisutan već par dana? Jer dosta njih na brzom bude negativno, a na PCR pozitivno..
Imam retku stolicu, baš retku, danas ceo dan... Ne znam da li to ima veze sa virusom ili sa lekovima...
Maraj, kako si ti???

jess021 -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 19:06:11)

Mati, na koliko znam antigen test se radi ako simptomi nisu duzi od 5 dana. 

dunja RR -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 19:08:31)

Mati, koji je antigenski, iz nosa?
Ako si na tom iz nosa bila pozitivna, ja kao laik mislim da si skoro zaražena, jer kasnije se infekcija spušta ka grlu i plućima, pa nekima test iz nosa bude negativan, a iz grla pozitivan.

To se poklapa i sa mojim slučajem, test iz nosa je odmah pokazao da sam pozitivna, a tek posle 2-3 dana sam izgubila čulo mirisa, pa zaključujem da sam tada kada sam testirana, bila tek na početku zaraze.

mati -> RE: Korona virus 3.deo (27.2.2021 19:15:26)

Iz nosa i iz grla, iz obe nozdrve. Ali sam ja, vođena prethodnim iskustvom, opet ponovila da sam imala spaljivanje kapilara u levoj nozdrvi, pa je zato desnu bas dobro pocackao, kaže " moram malo duže da se zadržim pošto nećemo levu"...
Danas kada sam bila na kontroli, drugi cika je uzimao briseve, momak koji je bio na testu je vikao jadan, i čujem kaže mu posle " juče nije bilo ovako".
Danas su došli na PCR svi koji su juče bili negativni.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>