Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 23.1.2010 23:41:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Lence baš si me obradovala! Jako bih volela više bebica, da bar one medju sobom budu 100 % u srodstvu(zbog donora)!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 23.1.2010 23:45:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Koliko dugo treba uzimati lekove, tj stimulaciju? Kad mislite da bih mogla da očekujem pokušaj oplodnje? Za mesec-dva ili duže?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 23.1.2010 23:50:12
|
|
|
|
lence
|
Pretpostavljam 10-14 dana, ovisno o tom kako reagujes na lekove. Imas ovde i temu inseminacija, potrazi. radile su to par devojaka sa foruma, ja nisam pa ne znam sve detalje. Uglavnom, klinika prvo treba da ispita da si OK, hormoni, Uz i slicne zafrkancije. Ne treba da traje dugo, te provere.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 23.1.2010 23:54:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Odlično! Potražiću tu temu ! Hvala na dobrim savetima i strpljenju! Želim vam svima da vam što pre dodju rode!!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 24.1.2010 9:49:35
|
|
|
|
dacca
|
Ima li neko vijesti od Isabelle? Kako napreduje?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.1.2010 9:28:55
|
|
|
|
beca.r
|
Mejsi, hvala puno na brizi i podrsci, zaista znaci! Zao mi je sto si tako tesko podnela negativan rezultat bete, ali dobro je da se oporavljas, i bice nam uspesno sigurno naredni put, jer smo mnogo spremnije. Meni nije bilo toliko tesko posle bete, znas zasto? Zato sto sam se ja toliko izmucila pre toga, da sam jedva cekala da mi bude bolj i da idem kuci, bila sam tuzna, i jos kada sam saznala to me je deprimitalo skroz, ali sam vec bila u bezveznom stanju... Idemo dalje, hrabro! Primala sam diferelin 25 dana po jednu dozu, kako to vec ide, i gonal F nekih 12 dana sigurno (prvih 8-9 dana III, poslednjih par dana II doze), i onda pregnil 7500, a mogu pogledati tacno kada dodjem kuci kako je i koliko bilo. Ja mislim da su to velike doze, kakvo je vase misljenje? Pise mi na listi da sam imala dugu stimulaciju, sta god to znacilo. Bebuska hvala puno na podrsci! Lola dobro dosla, zelim ti da sto pre predjes na druge forume, mislim na one trudnicke, a da se nama javljas samo da nam das po koji savet i podelis sa nama iskustvo Cipiripi, samo polako, nigde nemoj da se zuris, mislim da je super sto radis sve te pretrage, kad vec znas da te bebice cekaju
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.1.2010 12:38:04
|
|
|
|
lence
|
IZVORNA PORUKA: beca.r Pise mi na listi da sam imala dugu stimulaciju, sta god to znacilo. Sto se tice doza, to ne mogu da komentarisem, one ovise o tvojim hormonima, visini i tezini i sl. A ovo za dugu stimulaciju mislim da se odnosi na dugi protokol, to je onaj gde najpre blokiraju tvoj prirodni sistem za lucenje hormona pa onda krenu sa stimulacijom. U kratkom protokolu krecu sa stimulacijom u skladu sa prirodnim ciklusom zene.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.1.2010 22:36:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Cao devojke, dugo pretrazujem internetom o vantelesnoj i non stop prikupljam podatke sta me ocekuje.Moj suprug ima azoospermiju, nakon tog otkrica usledio je sok.Godinu dana nismo nista ispitivali zbog nekih licnih tragedija.I napokon u oktobru smo bili u Jevremovoj kod dr.Vlaisavljevica koji nas je stavio na program za mart 2010.Suprugu su pronasli spermatozoide i zaledili ih a ja sam krenula juce sa kontracepcijom.Verujte ne razmisljam ni o posledicama niocemu samo o tome da sve bude uspesno.Znam sta me ocekuje, citala sam vase komentare neki su pozitivni neki ne.Interesuje me dali je neko radio vantelesnu u Jevremovoj i kako je bilo.Nadam se da cemo se cesce druziti jer ponekada mislim da cu odlepiti.Pozdrav
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.1.2010 22:51:26
|
|
|
|
cipiripi
|
Ja sam cula da je Jevremova odlicna! Brzo ce mart, volela bih da nam dodjes sa lepim vestima
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.1.2010 23:00:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja se ne snalazim bas najbolje na forumu, blizi se mart i ja se nadam pozitivnom .Reci mi dali si ti radila ventelesnu ili treba da radis. Moji prijatelji su radili pre oko godinu ipo dana , uspelo je iz prve i sada imaju decaka i devojcicu.Kod nas je bila katastrofa jer suprug nije imao nijedan spermatozoid tako da smo psihicki tesko sve izgurali.Ne znam kako su pronasli nekoliko da zalede, on ima 36 godina a ja cu sada 31.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.1.2010 23:22:27
|
|
|
|
cipiripi
|
radila sam i nije mi uspelo, ali kod mene je neki drugi problem imunoloske prirode. super je sto ides u Jovanovu i ja planiram da idem tamo sledeci put ako posle ovih silnih analiza opet ne budem mogla prirodno... druzi se sa nama i svrljaj po forumu da ga bolje upoznas
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 28.1.2010 13:38:39
|
|
|
|
zvezdica009
|
da li je neka od vas radila vantelesu u genesisu u novom sadu? koliko traje da te ubace u program? zna li neko
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 28.1.2010 19:42:30
|
|
|
|
tixy1
|
zvezdice, mila! LJUBIM TE! moj kolega sa posla ide u genezis sa zenom, ali oni su prvo hteli preko drzavne firme i bogami su ih bas ispalili. kaze da je bolje da je odah dao u genezisu, nego sto se ovako potucao i na kraju nista. najbolje mila da odete i lepo se raspitate. ps. ja sam tako odlucila, ako mi bude trebalo, icicu tamo odmah. mada, nadam se da nece. srecno, drzim ti fige i znas da mislim na tebe!!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.1.2010 13:29:11
|
|
|
|
zvezdica009
|
hvala tixi...nemoguce da niko ovde sa foruma ne ide u genesis aj javite se ako je neko bio ili treba da ide. mi imamo zakazano za dve nedelje, pa cu vam reci sta je bilo. rekli su mi da su mi jajovodi zapuseni i da je vto resenje. jedna doktorica koja je bila tamo kad sam isla na produvavanje mi je rekla da bi mogla da radim laparoskopiju i da mi na taj nacin otpuse te zapusene jajovode pa da probamo prirodno. medjutim ja sam vec pre 6,7 godina radila tu laparoskopiju i posle toga nisam uspela da zatrudnim. mozda ne pisem u dobroj temi ali da li moze neko da mi se javi ko je imao slican problem, sa nekim savetom ? vto je u planu i jedva cekam da bude, mada sam sve procitala sta ste pisale i vidim da uopste nece biti lako ali nije mi nista tesko, samo da uspemo, ljubim vas sve
< Poruku je uredio zvezdica009 -- 29.1.2010 13:33:35 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.1.2010 13:33:02
|
|
|
|
daca77
|
A koliko se ceka Vto o drzavnom trosku, od datuma prijavljivanja?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.1.2010 13:34:32
|
|
|
|
zvezdica009
|
zavisi u cemu je problem, procitaj ranije postove, ako je problem manji onda brze dodjes na red, a ponekad se ceka i godinu dana
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.1.2010 13:36:01
|
|
|
|
daca77
|
Ozbiljno razmisljam da trazim uput za komisiju...jedini mi je problem sto je potreban nalaz HSG ili laporaskopije...kako to izbeci, a ipak uci u program
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.1.2010 13:42:52
|
|
|
|
bebironcic
|
IZVORNA PORUKA: daca77 A koliko se ceka Vto o drzavnom trosku, od datuma prijavljivanja? poslala sam ti pp
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.1.2010 13:52:07
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: bebironcic IZVORNA PORUKA: daca77 A koliko se ceka Vto o drzavnom trosku, od datuma prijavljivanja? poslala sam ti pp Hocu i ja taj pp da vidim!!!!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.1.2010 13:53:08
|
|
|
|
bebironcic
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 IZVORNA PORUKA: bebironcic IZVORNA PORUKA: daca77 A koliko se ceka Vto o drzavnom trosku, od datuma prijavljivanja? poslala sam ti pp Hocu i ja taj pp da vidim!!!! poslacu ga tebi
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.1.2010 13:53:59
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: bebironcic IZVORNA PORUKA: Mari86 IZVORNA PORUKA: bebironcic IZVORNA PORUKA: daca77 A koliko se ceka Vto o drzavnom trosku, od datuma prijavljivanja? poslala sam ti pp Hocu i ja taj pp da vidim!!!! poslacu ga tebi Nece da skodi..hvala mila!!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.1.2010 14:19:49
|
|
|
|
cipiripi
|
hej zvezdice ne sekiraj se za vto, nije to toliko strasno, samo je vazno da odrede pravu dozu hormona za stimulaciju. pre vto moraces da radis pojedine testove na infektivne bolseti, kao i briseve, i ti i tm
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.1.2010 21:52:52
|
|
|
|
tixy1
|
zvezdo moja mila i draga, nisam ti od pomoci, ali mislim na tebe i znas da navijam!!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.2.2010 18:55:28
|
|
|
|
leptirko
|
Zdravo ljudi, dali se nekoj desilo da u periodu dok ste pile tablete za kontracepciju, imate neke promene.Mozda po licu kao bubuljice i crvenilo deluje kao da je osuto.Mozda to ja samo tripujem jer se sada desilo a mozda je stvarno od tableta.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.2.2010 22:49:13
|
|
|
|
cipiripi
|
hoce to da se desi od tabeta, ipak su to hormoni...
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?