beca.r
|
Drage moje, Nije me bilo neko vreme, prosli smo kroz mnogo toga, neuspesan prvi pokusaj VTO, ali sada je sve ok, i vec sam se vratila u normalu, posao, obaveze, pripreme za skijanje... Mislim da smo iskusili veom ruznu stranu celog postupka VTO, sada kada vratim film u nazad, shvatim da covek ne treba da se plasi i da mu pada tesko cela procedura, jer ako sve ide po planu onda je sve to ok, i nema nicega sto mnogo boli, ali ako krene naopako, onda nije dobro....prosli smo kroz hiperstimulaciju, bila sam u bolnici 10 dana, primala infuzije, albumine 2x 50ml dnevno, longacef svaki dan, sve naravno venski...uradili su mi i transfer kada mi je bilo najteze, stomak kao bure, boli, i svi misle da sam trudna a ja puna slobodne tecnosti....mislili su da ce morati da mi rade punkciju, ali sva sreca nije trebalo, od silnih terapija, bilo je sve bolj i bolje (Hvala Bogu), posle nekih 6 dana dobila sam i temperaturu 38.3, pa opet frka trka, novalgetol, infuzije sa vitaminima - uzrok nepoznat (moje misljenje,, ili virus, ili organizam odbacio embrione). Inace, ubacili su mi 4 embriona, lepo razvijenih, embriolzi bili ubedjeni da ce da uspe, ali ...organizam je to, mnogo se izmucio, tako da nije ni cudo...nema pravila.,,Po izlasku iz bolnice, otisla sam kuci i uradila 11. dana od transfera betu koja je pokazala da nije uspelo...bilo je receno da uradim 14. dan ciklusa ali Drage moje to je padalo bas na 31. decembar, pa bi to za mene bio jos veci sok, mnogo je bolje sto sam ranije uradila...Nova godina prosla onako, u kucnoj atmosferi, razmisljanju o svemu, znate vec kako je, treba vremena da se covek opasulji, sva sreca vrlo malo, makar meni, tako da mi sada izgleda kao da je bilo pre 100 godina, a nije proslo ni mesec dana.... Mislila sam da necu hteti ponovo da radim IVF narednih godinu dana, kad ono, cudo, sve ruzno se brzo zaboravi i ja se vec polako spremam kada doktori budu rekli da moze. Najmanje da prodje 3-6 meseci, ne zurimo se, pa kako kazu, ali ovaj put sa minimalnim stimulacijama na moje isnistiranje pa makar ne znam sta da je, jer moj organizam ima ovulacije i bez icega, pa sam zbunjena zasto svima daju iste doze, kada svaka od nas ima drugaciji organizam, uostalom drugaciji problem, mozda nije do nas nego do druge strane, a oni nas izbose ko sivonske gace Udavih vas, nadam se da se ne ljutite. Sreca svima kojima je uspelo i cestitke!!! A ko ceka na proceduru ili II crtice, drzim figeeee!!!
|