Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.12.2009 23:41:34
|
|
|
|
Nensi*
|
Znam da je imala samo jedan folikul koji su izvadili i da su oplodili samo jednu jajnu celiju,nista nije bilo za zamrzavanje.... I znam da je primila goooooooomilu inekcija,sva je bila izbusena,a sta je tacno primala i koliko,to ne znam...Znam da je poslednjih 10-tak dana primala 5-6 komada dnevno
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.12.2009 23:50:59
|
|
|
|
cipiripi
|
strasno svako je izbusen posle stimulacije..meni su ruke bile plave..pa zelene..sve boje sam izmenjala. nekako mi je nelogicno to primanje 5,6 inekcija.. mozda se radi o jedinicama...1 jedinica superofakta od 0.3, pa 3 jedinice menopura..kad tako gledas to je 4 inekcije figurativno..tako sam ja primala zadnjih 7 dana .
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.12.2009 23:53:35
|
|
|
|
Nensi*
|
Moguce je da je tako i da ja nisam najbolje razumela...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.12.2009 23:55:43
|
|
|
|
cipiripi
|
i nikako mi nije jasno zasto zene koje su u procesu stimulacije posle gonala ne primaju menopur koji utice na rast i sazrevanje folikula ... ja sam primila samo 4 gonala..dobila sam 12jc..nije bilo ni hiper stimulacije, ni nicega.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 29.12.2009 23:57:31
|
|
|
|
Verus
|
Moja drugarica je radila VTO i primala je inekcije i prva 3 meseca svaki dan, za odrazavanje. Htela bi jos jedno dete, ali mislim da je brine malo svo to bockanje, lekovi, kaze da nije bilo lako. A njen muz ima neku blokadu, tako da on UOPSTE ne izbacuje spermu, pa je i on morao biti u bolnici, na stimulaciji i na vadjenju sperme operacionim putem, pre nego sto su mogli da je koriste za oplodnju, pa dupla muka....sada imaju cerkicu od 2.5 godine, a mojoj drugarici je skoro 38. Kaze ako ne skupe pare da odrade to dogodine, onda vec nece, boji se da je mozda stara vec....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 0:05:33
|
|
|
|
cipiripi
|
mislim da se to zove "aspermia" i uzorak se uzima direktno iz testisa
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 0:20:21
|
|
|
|
lence
|
Izvinjavam se, veceras sam se konacno "nakanila" pa mi curi ona narandzasta smesa niz celo, morala sam ici da to posusim. IZVORNA PORUKA: cipiripi Lence, znas sta mene zanima, i sta mi prolazi kroz glavu kad citam ove postove... Cemu onda sluzi suprofakt i zasto ga uopste daju? Zar on nema ulogu da blokira prirodne hormone i da ne dozvoli da se mesaju u stimulaciju ako je tako (a tako mi je receno) mislim da onda hormoni koji se dijagnostikuju u prirodnom ciklusu nemaju veze sa ciklusom kad se radi stimulacija u procesu vto.. ili gresim Istina je da lekovi u dugom protokolu blokiraju prirodne hormone zene da se ne mesaju previse kad krene stimulacija. Ali sa FSH-om je mala fajda, ako su ti rezerve jc u jajnicima pri kraju i telo ti pritisce snazno na papucicu gasa kako bi se proizvelo ovih par folikula i sazrele jc u njima nema te sile koja ce da izvuce te dodatne folikule kad ih bas i nema. Zato se kod zena sa visokim Fsh-om najcesce ide sa kratkim protokolom gde stimulacija ide u skladu sa njihovim prirodnim ciklusom i vece su sanse da proizvedu vise folikula i jc.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 0:46:57
|
|
|
|
cipiripi
|
a zasto se onda zaustavlja na gonalu? sto i te zene ako vec imaju problem ne nastave sa menopurom ako ce vec da im dodatno utice na rast i sazrevanje to ne shvatam.. sto skrkati 10 gonala u sebe da se naprave jc, a da ne narastu... menopur utice na to..
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 0:59:35
|
|
|
|
lence
|
Ja sam sad pozaboravljala imena lekova, tj koji sta radi. Tesko je koordinisati sve folikule da budu slicne velicine pred sazrevanje jc, treba da je estradion na pravoj razini da bi jc bile zrele za oplodnju, a i endometrijum istovremeno da je prave debljine. Meni je embriolog rekla da oni gledaju da ulove bas jc iz tog vodeceg folikula (jer je ona navodno najjaca), pa ako ima jos koji folikul preko 15mm u to vreme: super! Dakle tu idu na kvalitet a ne na kvantitet. Primetila sam da su ovde nekim devojkama u prvih sedmicu dana stimulacije totalno nesrazmerno rasli folikuli i endometrijum, ali su se nakon samo par dana uskladili i sve se super zavrsilo. To je meni fantastican akt balansiranja koji samo veliki strucnjaci mogu da nastele i to naravno ne uvek. A obicno je prva VTO kod vecine zena totalni pucanj u mraku, ne zna se kako ce organizam da reaguje.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 1:10:03
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam super prosla, posle 4 gonala, drugi dan su se videli mali folikuli 5 komada...vec posle par dana bili su veci..rasli su 2mm dnevno. 4 dana sam uzastopno isla u bolnicu na vadjenje krvi i uz, dr je bio bas zadovoljan. predzadnji dan mi je folikul bio 22mm i nisu hteli da se igraju i da mi daju stop, opet su uradili krv i jos to vece sam primila 0.3 superofat i 3 menopura..sutradan su i drugi narasli i data mi je stop inekcija .
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 1:13:12
|
|
|
|
lence
|
Da li imas nekog eskima sada i da li su ti rekli sta misle da je bio problem ovaj put (tj da li si naknadno isla na ikakve pretrage?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 1:18:10
|
|
|
|
cipiripi
|
imam 3 eskima 4 jc su mi bile ubacene ali nazalost nista se nije zakacilo. pitala sam ih da li postoje jos neke analize koje mogu da uradim, rekli su da nema potrebe. ja sam malo skepticna i ne zelim da mi i ta 3 eskima odu pod vodu, pa cu uraditi imunoloske analize na svoju ruku. pitala sam moju doktorku o tim imunploskim da li da ih radim, ona je raskolacila oci i rekla NE-TO JE TAKO RETKO NEMA POTREBE DA TI TO RADIS. 'bem li ga sad..nekako cu ja biti mirnija ako ih uradim. inace sad imaju neku novu tehniku posle transfera.. 600mg utrogestana oralno, crinone ili neki drugi progesteron gel i inekcija depo progesternona na svaki 4 dan... to mi sleduje u februaru..icicu oko 15 feb. na transfer
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 1:19:22
|
|
|
|
cipiripi
|
Radulovicevo objasnjenje neuspele vto kod zene koja je odlicno odreagovala na stimulaciju: "nije doslo do dobre razmene molekula izmedju majke i ploda"
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 1:25:12
|
|
|
|
lence
|
Citala sam na nekim (stranim) forumima da su zenama uspele VTO sa eskimima nakon sto su im bile neuspesne VTO sa svezim embrionima iz te iste "berbe" (izvini, ponekad me srpski izda). Bolje ti uradi sto mislis da treba, ako nista da umiris svoju savest.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 1:29:26
|
|
|
|
cipiripi
|
ima logike i u tome... jer realno kad pogledas jedno je stimulirajuci ciklus, a drugo prirodan. delim to misljenje. ja se ponekad zamislim i razmisljam..."stimulacija, punkcija,transfer, uzburkani hormoni, poviseni leukociti zbog punkcije, stres....nije ni cudo sto kazu da retko uspe iz prve" uradicemo te analize..pa sta nam bog da... optimista sam, nikada nisam padala u bedak... uspecemo, na ovaj ili neki drugi nacin..vazno mi je samo da sam sigurna da ce doci i taj dan kad cu i ja menjati usrane pelene.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 18:28:23
|
|
|
|
marijaci
|
devojke.....pocecu da verujem u cuda,..... danas sam bila na uz.....tacno 3 pune nedelje od transfera i zamislite meni su vratili 1 blastocistu,,,,a na ultra zvuku 2 gestacione kese u jednoj vidljiv plod u drugoj za sada nista..... kontrola za 2 nedelje radi utvrdjivanja srcane radnje i zumancane kese... molim za komentar.......
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 18:39:37
|
|
|
|
Lilly*
|
Pa to znači da si trudna i da će možda biti i blizanci
< Poruku je uredio Lilly RR -- 30.12.2009 18:47:20 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 18:46:13
|
|
|
|
engimengi
|
IZVORNA PORUKA: marijaci devojke.....pocecu da verujem u cuda,..... danas sam bila na uz.....tacno 3 pune nedelje od transfera i zamislite meni su vratili 1 blastocistu,,,,a na ultra zvuku 2 gestacione kese u jednoj vidljiv plod u drugoj za sada nista..... kontrola za 2 nedelje radi utvrdjivanja srcane radnje i zumancane kese... molim za komentar....... Podelila ti se blastocista na dva dela,jao to je super ,stvarno čudo,baš si me obradovala!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 30.12.2009 21:49:22
|
|
|
|
marijaci
|
o engimengi draga, kolike su sanse da se u ovoj drugoj kesici pojavi plod?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 31.12.2009 0:15:17
|
|
|
|
engimengi
|
IZVORNA PORUKA: marijaci o engimengi draga, kolike su sanse da se u ovoj drugoj kesici pojavi plod? Nema veze i da su male šanse,raduj se,uspela si!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 31.12.2009 0:53:18
|
|
|
|
cipiripi
|
Bravo marijjjaaaciiii dragaaaaaaaa
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.1.2010 21:38:51
|
|
|
|
marijaci
|
devojke....sinoc sam posle jakog bola na levoj strani i u krstima..prokrvarila... na svoju ruku sam nastavila sa terapijom danas imam par braon kapljica evo lezim i ne mrdam do ponedeljka pa na pregled nije mi bas sjajno pocela nova godina...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.1.2010 22:46:10
|
|
|
|
cipiripi
|
trebala si odmah da zoves lekara
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.1.2010 21:02:00
|
|
|
|
marijaci
|
pa moja doktorka je ugasila telefon.... a ja nisam htela da idem da se muvam... evo danas isto nista ....nista me ne boli , ne krvarim... pa videcemo sutra.................. sta bude bice............
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?