|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja
20.1.2010 12:24:15   
beca.r
Treba da prodje minimum 3 meseca, kazu obicno od 3-6, kada se organizam odmori...

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1826
20.1.2010 12:26:19   
cipiripi
beco ja i ti smo isti slucaj.. ni kod mene ne znaju sta je, pa sam odlucila da uradim imunoloske analize pre nego sto ubacim preostala 3 eskima.
imas temu o tome, pa procitaj..

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu beca.r)
Direktna veza do poruke: 1827
20.1.2010 12:36:35   
lence
IZVORNA PORUKA: beca.r

Meni je dva dana pre aspiracije, gomila tih folikula bila 25mm x 20mm, tako da ja mislim da su meni jajne celije prezrele, ali oni meni nisu hteli nista da kazu. Ne znam, ili je sve nekako slucajno tako ispalo.

Stvarno zvuci kao da su oni to poprilicno zabrljali. Jc su najbolje u folikulima koji su 18-19mm, i da su ti tada dali Pregnyl oni ne bi nabujali do 25mm u 2-3 dana. Mozda su cekali da ti endometrijum naraste? Ponekad ih je tesko uskladiti. U svakom slucaju, nemoj da zagubis papire o tom ciklusu, trebat ce ti za naredni radi uporedbe. Mislim da bi ti imala mnogo vece sanse da su ti embrione zaledili i pricekali dok ti se organizam ne smiri, pa ti vratili eskimcice u novom ciklusu. Mozda sledeci put treba da razgovaras s lekarima i o toj opciji. malo koja zena zatrudni kad urade transfer dok jos imas jake simptome hiperstimulacije. Nadam se da ce naredni put sve biti puno bolje i da ces dobiti user posted image  (ili user posted image  user posted image ). user posted image

Zadrzavam svoje gradjansko pravo da skacem na pogresne zakljucke!

(odgovor članu beca.r)
Direktna veza do poruke: 1828
20.1.2010 12:59:06   
beca.r
Ja isto mislim da je i njihova greska, ali ko to sada moze znati...pitala sam da mi kasnije ubace, ali nije postojala mogucnost...to ti je kada ides preko drzave.

Inace, endometrijum mi je bio odlican sve vreme, bas su dr bili zadovoljni kako sve to ide, kazem vam ja sam imala super ovulaciju i bez svega toga, i moja dr iz Misovica je poludela kad je cula koliko su mi davali terapije.

Ali dr su bili stvarno ljubazni, tako da ne mogu nista u tom smislu da im zamerim, ma pusti cu sada to, a sve cuvam, i sada tacno znam sta cu da pitam, trazim, zahtevam, nema vise da verujem doktorima samo, valjda i ja znam sta mom organizmu prija user posted image

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 1829
21.1.2010 21:26:49   
Mejsi
Beco,
Stalno sam cekala da se javis i brinula se.
Sad vidim kroz sta si prosla i saosecam sa tobom. Ni meni nije uspelo,
sto mozes videti na prethodnim stranicama.. Jasno je da moramo gurati dalje.
Samo treba imati neverovatnu snagu, onu herojsku, pa izdrzati sve. Kada sam uradila betu i videla da je negativna , to je bio takav stres da sam za nekih 7 dana smrsala 7 kilograma. Kost i koza. Medjutim sada evo posle skoro 3 nedelje sam povratila i kilazu i svezinu. I naravno sledeci pokusaj kroz par meseci...
Kakva ti je bila terapija kad je dovela do takve hiperstimulacije?

pozdrav

(odgovor članu beca.r)
Direktna veza do poruke: 1830
21.1.2010 21:30:36   
cipiripi
ja pretpostavljam da do hiperstimulacije dolazi pod velikom dozom gonothropina.

(odgovor članu Mejsi)
Direktna veza do poruke: 1831
21.1.2010 21:31:39   
Mejsi
Cipiripi,

Tebi se blizi transfer, jel' tako?

pozdrav

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1832
21.1.2010 21:38:17   
cipiripi
odlazem ga do daljnjeg, radim imunoloske analize , ne b da zurim jer mi zao da mi propadnu i ta 3 eskima

(odgovor članu Mejsi)
Direktna veza do poruke: 1833
22.1.2010 15:58:01   
cipiripi
IZVORNA PORUKA: Nejtiri

.... Bice popravni sledeceg meseca!
Uzgred, devojke, meni je ginekolog objasnio da, bez obzira na ovulaciju, zene mogu da zatrudne svakog drugog ili treceg meseca.
Znaci, ako nije ovog, bice sledeceg

IZVORNA PORUKA: Nejtiri

Ne znam sta da vam kazem, ja zaista imam poverenja u to sto covek prica. On kaze da kada bi ljudi imali mogucnosti da tri puta za redom rade vestacku oplodnju da bi mnogo veci broj parova imao decu, bas iz tog razloga. Sokirala sam se kada sam cula koliko je varijanti da se vestacka uradi jednom godisnje, ljudi jedva skupe pare i iz tog razloga bude neuspesno. On je bio na specijalizaciji negde u Sloveniji, pojma nemam, oni koji nazalost imaju problema sa tim, verovatno znaju o kojoj klinici je rec. Uglavnom, to su neke njihove statistike.

kopirala sam i ovde...

(odgovor članu beca.r)
Direktna veza do poruke: 1834
22.1.2010 15:59:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cipiripi

odlazem ga do daljnjeg, radim imunoloske analize , ne b da zurim jer mi zao da mi propadnu i ta 3 eskima

čekaj, ja sad tek pročitala..........draga pa do kada? kako?

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 1835
22.1.2010 16:01:45   
cipiripi
pa oni mogu da budu zaledjeni 5 godina, hocu sve da uradim sta mogu od analiza, da znam da li je do imunologije ili eto tako.. jednostavno se nije zakacilo..
a razmisljam da ubacujem jedan po jedan posle ove teorije user posted image
platila sam sve to.. pa malo da ih maltretiram.. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1836
22.1.2010 16:10:47   
bebuska
Beco sad sam tek vidjela da ti nije uspjelo, nemoj da se sikiras doce bebica mnogo prije nego sto mislis. user posted image
Cipi ti bi mogla da se pridruzis nekom timu za VTO sta si sve do sad izucila, nadam se da ce zato sledeca VTO da bude uspjesna. user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1837
23.1.2010 22:44:16   
Anoniman
U našem slučaju problem je što se ne stvaraju spermatozoidi i jedini način da dodjemo do željene dece je donor. Zvala sam specijalnu bolnicu u jovanovoj i rekli su mi da prvo treba a uradim folikulometriju. Kad je najbolje da to uradim, u kom delu ciklusa?

(odgovor članu bebuska)
  Direktna veza do poruke: 1838
23.1.2010 22:47:30   
cipiripi
najbolje je da zakazes sastanak sa dr radulovicem, jer preko telefona i nisu bas prijatni.
a ako zelis ja te mogu spojiti sa mojom dr, imaces povoljniju cenu i moze ona da ti radi pripremu po jednoj novoj shemi-posle transfera koja je bolja od jovanove, a oni samo da ti urade trasfer.
ako si za tu varijatu posalji mi pp user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1839
23.1.2010 22:50:59   
lence
IZVORNA PORUKA: Lola 56
Zvala sam specijalnu bolnicu u jovanovoj i rekli su mi da prvo treba a uradim folikulometriju. Kad je najbolje da to uradim, u kom delu ciklusa?

2-3 dana pred ovulaciju. Ako ti ona dosta varira u toku ciklusa pokusaj pratiti bazalnu temperaturu ili pronaci LH trakice. Imas i o jednom i o drugom na ovom forumu.
I: dobrodosla! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1840
23.1.2010 23:20:54   
Anoniman
E ovo sa forumom mi je stvarno novo iskustvo i svidja mi se! Hvala na dobrodošlici i na podršci! 

(odgovor članu lence)
  Direktna veza do poruke: 1841
23.1.2010 23:24:48   
Anoniman
U Jovanovoj kad sam ih zvala nisu bili neprijatni i uspela sam da dobijem odgovore na dosta pitanja!
Već sam shvatila da Cipi stvarno ima dosta predznanja o vto! Značilo bi mi da me malo uputite!
Ja do sada nisam otkrila da kod mene ima nekih problema! Proverila sam hormone i oni su u granicama normale! Jedino mi ciklus malo varira, traje nekad 30 a nekad i 40 dana, ali ja to pripisujem mojoj silnoj želji da ostanem trudna!
Već sam bila spomenula da bih volela da imam blizance! Šta vi mislite o tome?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1842
23.1.2010 23:26:44   
lence
Posto lekari preferiraju da vrate barem 2 embriona to je veoma moguce da ti se ostvari. user posted image

< Poruku je uredio lence -- 23.1.2010 23:27:01 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1843
23.1.2010 23:31:21   
cipiripi
hm...hoces da tvoju jc oplode tudjom spermom ili hoces oplodjenu tudju jc da ti ubace?

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 1844
23.1.2010 23:34:47   
Anoniman
U mom slučaju iz mene ništa ne vade već samo ubacuju donatorsku spermu!

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 1845
23.1.2010 23:37:19   
cipiripi
jel ti hoces vantelesnu ili inseminaciju? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1846
23.1.2010 23:38:05   
Anoniman
Verovatno će neko pomisliti da mnogo fantaziram, ali moj prvobitni plan je da se konsultujem sa doktorom o uzimanju neke hormonske terapije da u jednom ciklusu stvorim više jć, pa da kad se one sretnu sa spermatozoidima dobijem blizanačku trudnoću!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1847
23.1.2010 23:38:51   
lence
Ako imas blagu stimulaciju pre inseminacije onda ti sazre vise folikula istovremeno i samim tim imas i vise jc. Znaci, opet vece sanse za vise user posted image  user posted image . user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1848
23.1.2010 23:39:21   
Anoniman
Planiram inseminaciju, jer je pretpostavka da će i to uroditi plodom!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1849
23.1.2010 23:41:10   
Verus
lola, dobro doslauser posted image znaci radice stimulaciju klomidom, lekom, pa kada vide ovulaciju na UZ ubacice spermu-to mu sve dodje inseminacija.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here