dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (26.8.2020 15:03:58)
|
Zapravo sam se baš sada zamislila nad tvojim rečima. Ja iskreno verujem da će svekar i svekrva preživeti. Oni su hronični bolesnici, imaju visok pritisak, svekar ima hronične bronhitise, svekrva 75 godina, kašlje gadno od kada ja nju znam, a znam je 20 godina (nije pušač nikada bila), ima velike probleme sa štitnom, izvađena joj je materica davnih dana, ima reumu, koče su joj je ruke, osteoporozu, i pored svega ja baš verujem da one neće biti težak slučak iaoko ima upalu pluća. Svekar 81 godina, on još lakše podnosi koronu, a išao je po 2-3 puta dnevno pešaka do grada (5-10 km dnevno) kada su rađene pretrage kod dr. ima. 81 godinu (mada izgleda kao da ima manje od 70). Ja verujem da oboje imaju neke nenormalno dobre gene, i deca su im takva. Oni bre nikada ne ogu da se umore, svekar i svekrva, oni od 5 ujutru do uveče rintaju, lete. Ja bi više volela da ja uzmem da radim, a da se oni psovete unucima (mada i unuci crpe snagu9, ali oni nisu taj tip, svekrva jeste malo, ali nije ono kao tipična baba. Njima je rad život, pa tek ako ostane vremena za unuke. Daj Bože da sam u pravu što se tiče gena, preživeće oni to! IZVORNA PORUKA: dunja RR Hm, baš, baš zanimljive informacije, ima logike... IZVORNA PORUKA: Maslacak15 preteruju. Tj nisu u pravu. Tanka je statistika da je dodatni rizik, izgleda da stvarno nije bar ne ozbiljan ali nije tacno da prolaze bolje od nepusaca. Samo nisu gori. Bilo je pokusaja da se pokaze da su pusaci oset______ljiviji posto za mnoge stvari i jesu i bilo bi kao logicno ( ostecena pluca itd) ali su rezultati tih studija vrlo vrlo mrsavi.... ja mislim da ce kod korone isplivati genetske predispozicije vezane za imuni odgovor ili tako nesto... O tome se nema pojma. Verovatno su potrebna visegodisnja istrazivanja da bi se utvrdili ti faktori koji prouzrokuju tesku simptomatiku. Ali upadljivo je da ima porodica gde vise clanova ima tesku klinicku sliku.
|
|
|
|