dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 15:11:46)
|
Maslačko, sve razumem, avo mi se spremamo za koji dan na putešestvije, od preko1.000 km, isto, do babe, dede i nazad, usput i malo na odmor. Nije tema sada voda na Adi, ali se sećam, nek me ispravi Mili ako grešim, ali recimo da imam dobro pamćenje, štreber sam [sm=smiley36.gif], kada je S imao godinu dana, dvoumila sam se da li da ga vodim na Adu, iako mi oduvek idemo. Ali ipak dete, +beba, razmišljah se ..I Mili mi je na jednoj RR kafi rekla da neko koga zna, npr drugarica, nisam sigurna tačno, radi analize vode, i da je voda na Adi skroz ok, čak mislim da je bio podatak da je čistija od svih bazena. Meni je to bilo dovoljno da od tada vodim S redovno, i stvarno nikada nikakav problem nismo imali. A znam od ranije za priču da je Ada zapravo pravljena da bude rezervoar pijaće vode, za vreme ratnog stanja, i da ima te posebne filtere - (kopiram) Voda na Adi je čista zahvaljujući sistemu za prečišćavanje koje se naziva Taložnik, koje je u stvari odvojeno jezero. Iz njega se prečišćena voda u jezero vraća pomoću pumpi. Naime, tek kada se savska voda u Taložniku prirodnim putem profiltrira, sistemom pumpi se ubacuje u Savsko jezero. Sam Taložnik ima poseban zaštićeni status, ograđen je visokom ogradom i na njemu je zabranjena svaka aktivnost – od kupanja do pecanja. A i one travuljine koje nam svima smetaju zapravo čiste vodu, imaju i one svoju ulogu. Ja sam inače jaaako gadljiva na razne stvari, ali na Adu nisam [sm=smiley4.gif], mada nisam ni na reke, ja s kupam u BIH rekama, gde se ne kupaju ni mnogi koji tamo žive. Šta ću kada volem vodu, pa čak i tu bosansku ledenu u koju neki ni stopalo ne mogu da spuste.
|
|
|
|