RE: Korona virus - 2. deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

zivka -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:06:09)

Negde na fb

Mirko Svirko -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:11:25)

Gde se uvodi policijski cas?

Ja M ne pustak sa decom u park. Za sada.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:12:45)

IZVORNA PORUKA: physio70

Gde ste to videle? Koji uzas.

Evo Klik

Ivanka 75 -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:14:27)

Ja bila kod te komsinke u utorak, sedele u dvoristu. A deca stalno na ulici zajedno. Nadam se da nije nista.

Da je bolesna valjda bi snimak pluca pokazao upalu. A bris grla joj neg na koronu. 

flamingos -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:14:36)

Ni ja njsam obaveštena o policijskom času.A maske nosimo one koje se peru.U zgradi komšinicu imamo koja ih šije i dala nam je.Ivanka,sad za svaku temoeraturu misle da je korons.Dobro pa je negativna.❤

physio70 -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:15:02)

Strava i uzas! Pitam se gde li je ovo.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:16:16)

Ivanka, ne brini. Na snimku bi se videlo. Ti se kao i ja tripujes☹️. 

zivka -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:17:16)

Deluju kao indijci

flamingos -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:18:02)

Ne brini Ivanka.Kad je negativan bris.Nego-da može čovek da bude opušten i da ne brine.

Mirko Svirko -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:19:54)

Spanija izgleda uvodi policijski cas i samo jedan clan iz domacinsfva moze u kupovinu.

physio70 -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:22:00)

Ista Spanija u koju mozemo da putujemo bez ogranicenja.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:22:16)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR
Ivanka, ne brini. Na snimku bi se videlo. Ti se kao i ja tripujes☹️. 

I ja tako kontam, snimak bi pokazao. Tripujem se vala 😔 Sacuvasmo se 5 meseci i sad pre puta da bude nesto. I jos gore, da majci odnesem nesto sto ne treba. 
Iskreno, jedva cekam jesen. Manje izlazaka napolje, manje set_anja, bar za nas. 

vocicana -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:22:35)

Ivanka PCR test se radi da se dokaze postojanje rnk virusa u zdrelu i nosu, virus se nesmetano spusta na pluca. Ako je test pozitivan, znaci da je osoba zarazena, sa simptomima ili bez, kliconosa je. A snimak pluca pokazuje nalaz ako osoba ima pneumoniu u vidu mlecnog stakla, jednostrano ili obostrano, ali je generalno uvek propraceno visokom temperaturom, moje iskusto kaze po par dana, pa nema temp, zatim se opet desi skok, tada je sigurno obostrana pneumonia, to se dokazuje skenerom pluca.
Ne brinite se toliko, vodite racuna, bice sve ok.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:23:57)

Ima ljudi koji su skroz opusteni. Meni se vise smucila ova stegnutost. Evo sad kažem mm da idemo negde. Samo da me ne zeza ciklus isli bi. 

daca77 -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 12:25:14)

Ivanka, bez panike...većina nas je u proteklom periodu bila u kontaktu bar sa jednom covid + osobom, pa hvala Bogu nismo oboleli. Ne razmišljaj tako...

Ivanka 75 -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 13:11:54)

Hvala Voci 😘

Daco, iskreno, ja ne znam da li sam bila u kontaktu sa nekim ko je covid +. Posao je online, od marta sam negde izmedju. Vise nisam sa ljudima nego sto jesam. 
Sporadicno cujem da je neko bolestan od poznanika i prijatelja ali nismo u kontaktu. Jedino mm sto ide na posao mada ni on tamo nije u guzvi. 
Ja kao Maslacak, cekam vakcinu ☺️

vocicana -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 13:35:41)

Ivanka svakog dana od recimo pregledanih 20 pacijenata u smeni, njihje po defaltu 12 febrilno i to ne malo, nego febrilno katastrofa, ne nosim svakog dana skafander, jer sam filter ambulanta, ali vodim racuna koliko je to moguce, ne smem ulaziti u paranoju, jer nije zdravo, posla ce imati psihijatri kada se ovo zavrsi ihahaj!!!

Ivanka 75 -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 14:00:42)

Voci, nisam paranoicna, bar se trudim da ne budem 😁

Malo brinem, eto. Znam nekoliko osoba koje rade od marta u covid bolnici pa se nisu razboleli. Zena koja radi u lab na uzorkovanju isto. 
Proci ce i ovo. 

daca77 -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 14:04:23)

Vocicana, slažem se...mene je panika hvatala marta meseca, kada sam radila od kuće. Sada ne...iako putujem na posao i kolima, vozom, posećujem  sudnice prepune nekih raznovrsnih faca. Posebno me izluđuju stranke koje svrate da nešto pitaju, pre nego što akt predaju pisarnici. Ali, prosto smo navikli da živimo sa ovim. 

vocicana -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 14:16:17)

Daca77 znas koji medo izludi i isfascinira do kraja, maska ispod nosa, samo da pitam nesto, pa skini je nemoj je nositi tako, isto je kao da je nemas!!!Ako je respiratorni virus, onda ispostuj, dises i kroz nos i kroz usta.

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 14:18:24)

Mili, i ti si primetila, da je čistija, jel da!o Onda se možda i vidimo [sm=smiley27.gif], na distanci :)

Kaže moj S, makana, dobro je da nisi kao Kalinina mama, nju mama ne vodi na Adu, ne mogu da zamislim da propuštam ovu zabavu, ali mi žao što Kalina propoušta (Kalina je najbolja drugarica). Moje dete [sm=smiley36.gif]

Ovi moji nema šanse da bi sedeli u kafiću, oni iz vozića uskaču u vodu, ali i roditelji su im takvi [sm=jezicek.gif]

Ja pisah za Adu u skladu sa ovom temom, za one koji je vole a dvoume se, znači, ima distance, kome je bitna, nama jeste, na novobeogradskoj strani, kako je zovu, ja je zovem ona druga, ne makiška. Na makiškoj retko gde distance gotovo nigde, posebno ne u kafanama na obali, a ni u vodi oko kafana. J avolim makišku, ali mi sada nikako ne leži. Ono što je primetno je da na ovoj drugoj strani nema više starijih ljudi, koji su masovno opsedali plaže prethodnih godina. Isto kao što ih nema ni u gardskom prevozu.

Znam da ima i onih koji ne vole Adu, isto kao što ni ja u Hrvatsku ne bih išla na more, ne sada, nego i inače. Iako znam da je lepa, jer sam je skroz obišla do moje 14-te godine, i obalu i kopno, babin brat u Puli imao kuću, pa krenemo kolima od Dubrovnika pa na gore do Trsta, uspun na Plitvice u policijski hotel (tama mi radio u Juginon policiji). Isto kao što je i albansko more lepo, ali me neće videti ;)

IZVORNA PORUKA: milicicak

A sto se Ade tice, mi smo svako popodne kad se vrtaimo sa posla tamo. Voda nikad cistija 😁 Ada nase mladosti i Ada sad nemaju veze jedna sa drugom

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 14:20:44)

Daco, malo pre gledah na TV, najviše gostiju je u Soko Banji, i oni su prezadovoljni zbog toga (čelnici grada). Kažu malo roditelji sa decom prav eproblem uveče sa ne održavanjem distance, ali nema nekog porasta zaraženih, i pored te gužve, tako reče ovaj neki glavni čova što je pričao.

daca77 -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 14:30:44)

Dunja, mm je banje, ali pre 2nedelje su sve zatvorili-akva park, terme...razni kampovi, rekreativne su tada bile otkazani...sada nemam info kakva je situacija, ali verujem da su i oni digli ruke. U Aleksincu, to je susedno mesto, ima ovih dana ogroman br.pozitivnih.

dunja RR -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 14:33:47)

Ako imaš opciju vraćanja na TV, emisija je jutros išla, ćovek krajnje pozitivan u smislu situacije, kaže smiruje se na jugu, a Sokobanja je kaže razvalila ove godine što se tiče turizma.Snimali su šertalište, jutros, nema puno ljudi, a on je rekao da su svi na izletima koji se organizuju, a da tek uveče se puni šetalište.
Znam da je Aleksinac pored, meni pola porodice tamo, po dedi :)

flamingos -> RE: Korona virus - 2. deo (2.8.2020 14:34:49)

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Voci, nisam paranoicna, bar se trudim da ne budem 😁

Malo brinem, eto. Znam nekoliko osoba koje rade od marta u covid bolnici pa se nisu razboleli. Zena koja radi u lab na uzorkovanju isto. 
Proci ce i ovo. 
Baš Ivanka da beše da prođe.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sledeća stranica >   >>