Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 2.7.2020 17:05:40
|
|
|
|
Maslacak15
|
nije cas pozitivan cas negativan. Nego nekomplikovana infekcija i traje oko nedelju dana. PRoblem je sto je covid 19 je takozvana bifazna bolest. Kod grupe pacijenata izmedju 5 i 12 dana dolazi do naglog i dramaticnog pogorsanja simptoma. Velika vecina prosto ozdravi i to su slucajevi Djokovica ili Cece R. Ali odredjeni broj dobije komplikacije ( njih 15%) i kod njih onda traje znatno duze. Oni koji zaglave na respirator, provedu cesto na njemu i tri nedelje. Sta je presudno od faktora da se bolest iskomplikuje nije do kraja jasno osim da godine igraju veliku ulogu i da medju teskim pacijentima ima znatno vise muskaraca, gojaznih i osoba sa hipertenzijom. Sto ne znaci da neko mlad od 30 godina ne moze da pazari tesku pneumoniju od korone.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 2.7.2020 17:07:12 >
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 2.7.2020 19:30:45
|
|
|
|
pari
|
I ja sam prilično uplašena... Malopre mi drugarica javlja da im je umro poznanik koji ima 37god...iz Bg...Neko prođe lakše, neko teže, a neko ne prođe :(
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 2.7.2020 19:52:24
|
|
|
|
vonavoj
|
Maslacak,to je bilo ironicno. Naravno da je drzava kriva jer je dozvolila sve to. U bre pari...37godina.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 2.7.2020 20:22:06
|
|
|
|
physio70
|
Za sada nece da zatvore Beograd. Svasta se pisalo i pricalo danas.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 2.7.2020 21:06:46
|
|
|
|
Maslacak15
|
von nemoj mi ironije kad sam u PMSu😃
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 2.7.2020 21:22:46
|
|
|
|
vonavoj
|
IZVORNA PORUKA: Maslacak15 von nemoj mi ironije kad sam u PMSu😃 O neee..mene je taman proslo😁I sta je bilo sa zatvaranjem Bga?
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 2.7.2020 21:31:07
|
|
|
|
lesli
|
Maslacak bas mi je zao sto ti se teca i tetka muce. Kad procitah za ks, dobro me slog nije strefio, ali vidim da za sada nije tako crno. Drzim fige da budu dobro. Btw, pogledaj pp 😉 Covek od 37 😔 Strasno... mlad covek.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 2.7.2020 22:41:13
|
|
|
|
dunja RR
|
Na Bulevaru je počeo protest, upravo su mi prošli ispred zgarde, studenti se okupljaju, ja mislim da je možda jedan ili dva doma za sada, ali dosta ih je, policija ih prati, puno ih je. Naravno psuju, znate koga . Jer objavio večeras da zatvaraju domove ..
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 2.7.2020 22:43:30
|
|
|
|
dunja RR
|
Von, zatvorio je klubove od 23 do 6, tako nešto , i zatvaraju se studentski domovi, ja mislim da je to to. Okupljanja na otvorenom do 500, i na zatvorenom do 100. Kazne za one koji ne nose maske. IZVORNA PORUKA: vonavoj IZVORNA PORUKA: Maslacak15 von nemoj mi ironije kad sam u PMSu😃 O neee..mene je taman proslo😁I sta je bilo sa zatvaranjem Bga?
< Poruku je uredio dunja RR -- 2.7.2020 22:44:14 >
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 2.7.2020 23:14:28
|
|
|
|
lesli
|
Da mi neko objasni poentu zatvaranja studentskih domova?Da se ljudima onemoguci da izlaze na ispite i da se korona rasiri po celoj Srbiji kada se potencionalno zarazeni akademci vrate u svoje sredine?! Podatak od pre par dana na fb stranici mog fakulteta - 48 od 50 testiranih studenata pre nekoliko dana je bilo pozitivno.
< Poruku je uredio lesli -- 2.7.2020 23:15:28 >
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 2.7.2020 23:26:44
|
|
|
|
dunja RR
|
Možda da izdaju studentima milion stanova koje su izgradili. Da Les, suluda odluka.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 3.7.2020 7:42:20
|
|
|
|
daca77
|
Maslačkić, tvoji baš nadrljaše... Na žalost, nisu jedini...naš zdravstveni sistem tako funkcioniše...znam kad mi je mama pričala na početku pandemije za porodicu u mom rodnom mestu, gde svekrva i snaja "gore"od T, a dr telefonom samo deklamuje da je to običan virus, menjala im antibiotike on line, bez želje da ih pregleda. Posle nedelju dana borbe sa T, snaja se nekako odvuče u DZ, dobro ih sve protrese i nakon testiranja, potvrde Covid 19. Ona se spasila, jer je 30-ak god, a svekrva od 60 god,je umrla. A što se tiče testova, tu je pa tek haotično...non stop se javljaju neki neispravni, pa to vraćaju...uzimaju nove i itd.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 3.7.2020 16:29:00
|
|
|
|
vocicana
|
Testova nema, kod nes ne, rade antitela Elisa, ja treba da ponovim jos jedno testiranje od prvog, pre 12 dana, da vidim da li sam se osugavila i ja ili sam zafasovala nesto drugo, sto se smatra nebitnim/. Jedan sprat na internom odeljenju je zatvoren, kompletno osoblje, lekara i sestara, svi su na bolovanjima. Svi su pozitivni na Covid 19
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 3.7.2020 21:24:10
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Voci, koji grad?
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 3.7.2020 21:36:43
|
|
|
|
mama Jo
|
Jaoj Voci ozbiljno i kod vas.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 3.7.2020 21:50:17
|
|
|
|
lesli
|
Kod mene jos jedna koleginica pozitivna.Trenutno znam 5 ljudi koji su u prethodnih 7-10 dana dobili pozitivan nalaz...Neki koje znam su testirani i cekaju nalaz.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 3.7.2020 22:02:42
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Lesli, pa sta odlucuju za firmu? Pustaju vas kuci, izolacija?
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 3.7.2020 22:19:20
|
|
|
|
Milena18
|
Voci je u Kruševcu, kao i ja. Našima iz firme koji su se testirali sutra stižu rezultati. Ne znam šta će biti ako budu pozitivni, da li ćemo ponovo raditi od kuće ili kako. Mada, mi već imamo jednog zaraženog i taj deo firme gde on radi je na odmoru. Kao da niko od njih nije bio u kontaktu sa nama u drugoj zgradi.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 3.7.2020 22:47:02
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Znaci ludnica. Mi za Nis danima vec ne znamo koliko ima novoobolelih i pozitivnih. Narod je vec besan.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 4.7.2020 14:08:32
|
|
|
|
lesli
|
Maslacak, stigao tetki nalaz? Neko je pitao za moju firmu. Ivanka, cini mi se.Oni koji su zdravi rade, oni koji su obolelili ili bili u kontaktu sa obolelima su (bili) u kucnoj izolaciji.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 4.7.2020 16:31:22
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Lesli, nadam se da će te obići u širokom luku.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 4.7.2020 21:28:27
|
|
|
|
bebilule
|
Ne znam šta da mislim, ali mi se čini da ćemo svi ovo morati fasovati.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 4.7.2020 21:37:14
|
|
|
|
Maslacak15
|
nije, videcemo koliko ce im jos dana trebati....oni su relativno ok, samo sto su ubedjeni da je korona. videcemo.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 4.7.2020 22:38:18
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Ja malo ludim ovih dana... Sestra mi je u Kg mama u Ue. Ozbiljno je tamo. Mama otisla u vikendicu pa je bezbedna ali sestra opet ima upalu bubrega i besike pa se mlati po lekarima. Jedva nasla ko ce da je pregleda. Jos imala i temp pa bezali od nje. Sad je dobro, hvala bogu. Mada, na svoju ruku uzela taj ab sto pije kad ima infekciju. Da je lekare cekala.... 😔 Losa su ovo vremena...
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 4.7.2020 23:30:13
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
U M-peku ima pozitivnih. Svi u Nis.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?