Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.4.2020 21:47:02
|
|
|
|
Ivanka 75
|
reko seselj da ce da trazi ukidanje vanrednog s*anja, uplasili se od njega
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.4.2020 21:56:37
|
|
|
|
mati
|
Meni vise nista nije jasno. Ovo moje kuce ima vise slobode od nas. Kao na uzici smo. Popusti, popusti, pa zategni. I sad kao svi tipovali od cetvrtka do ponedeljka. E pa necete ga vala, bice kako ja kazem. To niste ni pomisljali. Sve mi na tako neku psiholosku igru lici... Naravno, postujem sve mere, ali se ovde vise nista ne zna. I nema veze jedno sa drugim...
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.4.2020 22:00:20
|
|
|
|
pari
|
Voli da se igra sa ljudima...oseća se moćno .
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.4.2020 22:11:35
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Meni odmah palo na pamet da nece viti uranak za 1 maj nego za drugi ili treci😂
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.4.2020 22:29:11
|
|
|
|
flamingos
|
Da,subota i nedelja kao radnog dana,od 18 h do 5.Mi sutra izlazimo,stavićemo maske,rukavice(sve po propisu) i da prošeta dete čim završi domaći.Dosta je bilo.7 nedelja.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.4.2020 22:38:29
|
|
|
|
vonavoj
|
Nije jos zvanicno.stryka se ne slaze...ma luda kuca. Flamingos,bas nigde niste izasli 7 nedelja? Maska vam ne treba ako ne idete u prodavnice.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.4.2020 22:43:50
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Mi samo do prodavnice i nazad, napravimo krug i toliko. Ipak je onaj gerontoloski blizu, a i bolnica i studentski centar. Bermudski rougao u krugu od 1km.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.4.2020 22:48:35
|
|
|
|
flamingos
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Nije jos zvanicno.stryka se ne slaze...ma luda kuca. Flamingos,bas nigde niste izasli 7 nedelja? Maska vam ne treba ako ne idete u prodavnice. Baš nigde.Anđela je u fazonu-da probam i ja tu masku.😀Neću sa njom u prodavnicu,nego da dete prošeta,udahne vazduh,istrči se.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.4.2020 22:52:26
|
|
|
|
vonavoj
|
Koliko smo srecni sto zivimo u mirnom naselju i slepoj ulici...nisam ni ja moje nigde vodila,osim ispred kuce.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.4.2020 22:55:16
|
|
|
|
pari
|
Mislim da ce biti ovako ali ko zna...kod nas se sve menja stalno... Ja bih volela da ukinu skroz policijski cas i da zabrane okupljanja
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 9:44:45
|
|
|
|
flamingos
|
Reče mm da je čuo da se od sledeće nedelje ukida policijski čas.Ko bi ga znao.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 10:38:06
|
|
|
|
lesli
|
Pocelo udaranje u serpe i lonce, pa se neko zamislio izgleda. Ja mislim da je to glavni uzrok zasto je odluka promenjena.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 10:48:00
|
|
|
|
ivaMark
|
Lesli, bas njih briga za serpe i lonce...ne dotice to njih.. jesu set_ali i lupali i na kraju nista, nego vide da nema smisla drzati policijski cas a pustiti ave ostalo....skole, vrtice, teretane, kafice itd....jednostavno nema smisla..doduse, mnoge stvari nemaju smisla ali ovo bi bas bila nebuloza.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 11:28:08
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Nema svrhe drzati starije od 64 god zatvorene a ostali idu gde hoce i kad hoce. Nije ni posteno ni pravedno. Penzioneri ce sami sebe sacuvati, znaju oni da se cuvaju.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 11:36:56
|
|
|
|
flamingos
|
Tako je Ivanka.👍Mi kao penzioneri-i gori smo.😀Sve nas strah da ne pokupimo nešto.Ali,rešene smo da prošetamo,makar blizu zgrade.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 13:25:54
|
|
|
|
pari
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Nema svrhe drzati starije od 64 god zatvorene a ostali idu gde hoce i kad hoce. Nije ni posteno ni pravedno. Penzioneri ce sami sebe sacuvati, znaju oni da se cuvaju. Baš tako!
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 13:45:19
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja bih volela da neko objasni koja je svrha nošenja rukavica? Svetska zdravstvena organizacija ih ne preporučuje jer kažu da daju lažan osećaj sigurnosti i velika većina ih pogrešno koristi. Većina rukavica je za jednokratnu upotrebi i bacaju se po dolasku kući. Ja koga god da sam pitala, ne baca. Jel perete ruke posle rukavica? Ja ne mogu da zamislim da neko ne pere. Znači peremo ruke svi, i koji nosimo rukavice, i koji ne nosimo. Jedini razlog koji se retko navodi je što je strano telo na ruci pa je poput nekog alarma, da se ne dodiruju nos, oči, usta, ali ja svakako ne dodirujem lice, iako ne nosim rukavice. A viđam ljude sa rukavicama da se redovno dodiruju po licu, pa mi ovaj argument ne pije vodu. O prenošenju kontaktom, već je rečeno i potvrđeno, pisalo se već, ne prenosi se kontaktom ..jedna dr iz Nemačke je rekla da je jedina mogućnost teoretska da neko preko ruku dobije koronu, je da npr. neko ko ima korona kine u šaku pa dodirne kvaku, a posle njega neko drugi u vrlo vlrlo kratkom roku pipne tu kvaku pa odmah zatim svoja usta, nos, sluzokožu. Svejedno da li će pipnuti rukama bez rukavica ili sa rukavicama, u ovom teoretskom slučaju može da se zarazi. Koji je onda smisao rukavica? Samo nemojte da kažete Kon je rekao da nosimo, dajte nešto bolje Ozbiljno pitam, vi koji nosite, zašto ih nosite?
< Poruku je uredio dunja RR -- 30.4.2020 13:54:15 >
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 14:01:19
|
|
|
|
ivaMark
|
Lepo objasnjeno Dunja, virus se ne prenosi kontaktom, to znaci da mozete da pipnete kozu nekoga ko ima virus i necete se zaraziti, osim u slucaju koji si navela i ne mogu da verujem da postoje ljudi koji ne peru ruke posle nosenja rukavica... Cak i maske ne preorucuju, sem zdravstvenim radnicima i zarazenima da ne bi sirili dalje...kad hodam ulicom i usta su mi zatvorena, isto je kao masku da imam 😅😅😅 Evo, kod nas su se oglasili sto se skole tice, krece se 18. maja, za sada samo prva trijada i zavrsni razredi...videcemo kada ce stariji.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 14:05:10
|
|
|
|
Ana RR
|
Suzi, ja sam ih nosila samo jednom kada sam, na samom početku ovoga, išla u maxi. Po završetku kupovine sam ih pažljivo skinula, stavila u kesu i bacila u kantu a ruke dezinfikovala alkoholom. Čim sam došla kući ruke sam detaljno oprala. Ja ne idem u kupovinu jer nemam kad ali ni mm ih ne nosi, samo masku.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 14:05:50
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Dunja, meni nije logucno da se rukavice i maske nose u set_nju, ali u prodavnicu da. Ja bi i novac dezinfikovala da mogu. A rukavice koristimo 2,3 puta zaredom i bacamo. Dezinfikujemo ih alkoholom kad dodheno kuci, kartice isto, torbe za kupivinu... Ludilo 🤪
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 14:10:05
|
|
|
|
dunja RR
|
Anči, ja sam na početku planirala da ih kupim, zašto, zato što su rekli da se prenosi kontaktom, Nisam ih našla. U tom trenutku se nije znalo kako se prenosi virus, početak je bio epidemije .. kako je pandemija napredovala, tako se i nešto novo saznavalo. Sada zaista ne vidim nikakvu svrhu nošenja rukavica, nigde (osim zdravstvenih radnika naravno), i ne koristim ih, nisam ih nijednom stavila niti sam ih kupila. Ja sam kupila i Domestos na početku, i nisam ga upotrebila, ma ni otvorila, stoji mi bzv. a ja ga inače ne koristim jer sirćetom ribam kupatilo, ne kostim nikakvu hemiju. I sada ću taj Domestos liferovati tetki, ona ga koristi za kupatilo i inače.
< Poruku je uredio dunja RR -- 30.4.2020 14:11:15 >
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 14:13:10
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Odmah bacam u kantu rukavice pre nego udjem u kucu. Onda pranje ruku sapunom i posle alkoholom😀 Maske idu na kuvanje, jer su pamucne. Sad vise ne nosim rukavice. Cim izađem iz prodavnice dezinfikujem ruke alkoholom. Uvek ga nosim. Inace u pojedinim prodavnicama kod nas kad udjes moras prvo da dezinfikujes ruke.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 14:13:58
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja ništa od toga ne radim, jer opet kažem, ne vidim koja je svrha :) Telefon ni inače ne nosim napolje, jer mi oduzima vreme koje želim da posvetim deci. E sada, ne mogu ni da ih slikam bez telefona (a kamera mi trenutno i ne radi), pa eto ponesem tek nekada radi slikanja, ali nisam za vreme pandemije, imamo samo pandemijske slike u stanu, slikane aparatom IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Dezinfikujemo ih alkoholom kad dodheno kuci, kartice isto, torbe za kupivinu... Ludilo 🤪
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 14:15:36
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Domestos sipam pre spavanja u wc solju da tokom noci odstoji i da ode kamenac. I lepo se ocisti. Nikad ni ne kotistim domestos. Sad sam ga kupila. E, da danas mi pise nasa bivsa ringerajka, da je kod njih u Pekingu obavezno nosenje maski po zakonu. Rukavice ne. U pocetku ih je nosila, sada vise ne
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 30.4.2020 14:17:11
|
|
|
|
dunja RR
|
Iv, ali to je ono što pitam, zašto je logično? Meni nema logike, navedoh gore razloge, zato pitam :) IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Dunja, meni nije logucno da se rukavice i maske nose u set_nju, ali u prodavnicu da.
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?