RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Mirko Svirko -> RE: Korona virus (14.4.2020 10:11:09)

I ja bi trebala danas do prodavnice. A sada gledam sa terase, toliko automobila da su se pored parking mesta parkirali i po zelenoj povrsini i po trotoaru.. i red ispred cekaju svi.

A prr dve nedelje skoknula do Mz-a ispred mene njih 8 i cekala sam. Kako jedan covek izadje ulazi drugi. Bice sada navala velika jer ide Uskrs a ljudi ne znaju kada ce taj pol.cas biti da li od cetvrtka ili od petka. Nadam se da ce uskoro proci sve ovo..

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (14.4.2020 10:15:21)

Ne bi oni nama uvodili ograniceno kretanje da znaju da bi vecina postovala ydaljenost i da ne dise narodu i onome ispred sebe za vrat.

To je srpski problem. Uvek isti ljudi napolju, uvek isti ljudi u prodavnicama, apotekama. 
U gradskom autobusu uvek ujutru vidim iste osobe koje idu na pijac. Zasto skoro svaki dan, to mi nikad nece biti jasno. 

princezica1 -> RE: Korona virus (14.4.2020 10:21:47)

Kako zasto, moraju bas sad da zavrse nesto [sm=smiley36.gif] Mnogo su bitni, a uglavnom blejaci. Kako nam ide bicemo i tokom maja u problemu.

ivaMark -> RE: Korona virus (14.4.2020 10:22:42)

Princezice, 7 zarazenih za 24h, ima ih zarazenih oko 1200 a 35000 teatova uradjenih.. Ivanka, zar gradski radi normalno? 

pari -> RE: Korona virus (14.4.2020 10:24:21)

Epidemiolog dr Predrag Kon objavio je da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju...Sad pročitala...Šta sad to znači?

ivaMark -> RE: Korona virus (14.4.2020 10:25:30)

Ako se stvarno povuce, znaci da su neslaganja jaka oko svega u vrhu...meni na to mirise.

princezica1 -> RE: Korona virus (14.4.2020 10:26:41)

Pa ne slusaju ga, sta drugo moze da znaci?

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (14.4.2020 10:46:42)

Posvadjali se malo,izgleda 😀 cim juce nije bio na konferenciji ne cudi me.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (14.4.2020 11:29:14)

IZVORNA PORUKA: ivaMark Ivanka, zar gradski radi normalno? 

Ne, nema gradskog saobracaja vec 3-4 nedelje. Htela sam da kazem da veliki broj ljudi izlazi bespotrebno napolje, jedno je set_nja po parku ali odlasci u kupovinu i na pijac svaki dan su besmisleni. Ne shvataju ljudi da tako (i dok nine bilo korone) ugrozavaju i sebe i druge. Distanciranje bi trebalo i posle korone da se promovise. 

princezica1 -> RE: Korona virus (14.4.2020 12:12:58)

Ipak ostaje dr Kon na celu tima epidemiologa. Bice danas na konferenciji.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (14.4.2020 12:29:25)

IZVORNA PORUKA: princezica1

Ipak ostaje dr Kon na celu tima epidemiologa. Bice danas na konferenciji.

Ne moze on sada da se iskljuci iz svega i da hoce. A kriticara ima i uvek ce ih biti. 

pari -> RE: Korona virus (14.4.2020 12:32:51)

Bilo bi čudno da se isključi stvarno...

A što se tiče ljudi i kako ko živi, ja nikog ne osuđujem...možda je nekome odlazak u radnju ili na pijacu nešto što ga ispunjava, ispunjava mu dan...ne znamo ko kakav život vodi...

vonavoj -> RE: Korona virus (14.4.2020 12:38:20)

U prodavnicama je horor..bila sam u nasem najblizem Maxiju,gde inace byde 10oro ljudi,sad nisam mogla parking da nadjem,kolica..unutra pakao...koja 2m odstojanja..uzas...jedino sto sve kase rade..ovo je sramota..

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (14.4.2020 12:39:28)

Postali smo veoma sebicni i samozivi. Velikim delom je i ovo razlog sto ne mozemo da se izborimo sa ovim virusom. 

Dragica Draga -> RE: Korona virus (14.4.2020 12:40:46)

Danas slusam da je moguce ukinuti mere na Uskrsnji dan. Pa iovako je haos, zamislite u nedelju da bude dozvoljono okupljanje i ostalo. Sve mi je jasno, ali zar nije dovoljno gresaka i propusta na kojima smo trebali da naucimo?

dunja RR -> RE: Korona virus (14.4.2020 12:42:58)

Užas, meni je i dalje ta slika u glavi, taj red od juče, potpuni besmisao. Da li ćemo ostati gladni, zaista?
Pa može se jednom kupiti vala u malim radnjama, nije redovno stanje, kupiti manje, pa i platiti više, mada kod nas ko što Ljiša reče kod nje, su cene iste, čak su i niže po manjim radnjama koje se bore da opstanu, a drže proizvode malih proizvođača.

dunja RR -> RE: Korona virus (14.4.2020 12:46:38)

Nama jutros bili iz ne znam čega, dal Infostan ili gradska neka služba, ulazili, išli na terasu, majstor odvalio se deo fasade na par terasa, na našoj najviše, stara zgrada. I mm primetio pre neki dan, pašće nekom na glavu ne daj bože, ubiće nekoga. palo pre neki dan u Kosovskoj na ženu, pa pre godinu i po isto, u komšiluku, godinu dana je stajala fleka od krvi, svaki dan prođemo pore nje. Rekao upravniku zgrade, pa su došli i ogradilii a jutros odvaljivali.

Ja spavam i samo čujem gruuu, i onda neko zvoni, dala čoveku kese na noge, imao je masku, i otišao na terasu, odvalio to, a dole su kolege čistile.

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (14.4.2020 12:48:42)

Ja ne idem u velike markete. Idem u malu prodavnicu u kraju. Jedino sto tamo nema brasno,kvasac i meso,ali sam to nabavila pre dve,tri nedelje. Uostalom,meso ni ne moramo jesti svaki dan. Bolje da jedemo i dva dana klot pasulj nego da se guzvam po većim radnjama i cekam u redu po sat vremena. Ovo mesa sto imam u zamrzivacu bice za Uskrs pa cu sledeće nedelje polako u nabavku 😀

vonavoj -> RE: Korona virus (14.4.2020 12:52:09)

Nase male prodavnice deru sa cenama..ali i tamo ne mogu na veliko da kypim,a da idem svako malo ne pada mi na pamet..ja inace idem jednom nedeljno.

A i u malim radnjama ne mozes da se okrenes.ne znam sta da kazem.Mislim da sam poslednji put isla u nabavku😂😂na veliko🙄

jess021 -> RE: Korona virus (14.4.2020 12:56:25)

Ja dam malopre u radnji ostavila 2500. 5 mleka, jedno belo meso, jabuke, narandze, sargarepa, tikvice, jedna cokolada i jedan smoki. Cene su horor 

vonavoj -> RE: Korona virus (14.4.2020 12:56:48)

Npr.kupujem dugotrajno mleko,po 5l,bar 20din je skuplje..a i ne mogy ga u korpu😬evo danas nisam nasla kolica,nego onu veliku korpu,skoro 5kg voca i mleko,to je vec puno😫

jess021 -> RE: Korona virus (14.4.2020 13:04:53)

Von i ja kupujem dugotrajno u marketima, ali danas sam skontala da imam jos 1, a nisam imala vremena da idem negde dalje. 

princezica1 -> RE: Korona virus (14.4.2020 13:05:59)

Jess pa sta je toliko skupo? Voce, meso?

Milena18 -> RE: Korona virus (14.4.2020 13:38:22)

Evo mi smo ti koji su danas išli u Maxi [sm=smiley36.gif] I da, ostali bismo gladni da nismo otišli jer nam je frižider prazan baš zato što smo poslednji put išli u nabavku pre nedelju dana. A u Kruševcu nema online dostave, u malim radnjama je isto gužva, plus morala bih da obiđem nekoliko manjih radnji da uzmem sve što mi treba. A daleko od toga da me odlazak u prodavnicu ispunjava, upravo suprotno. Verujem da bi mnogo drugačije stanje bilo kad bi marketi radili svakog dana i kad bi imali normalno radno vreme, a ne da se svi snabdevaju do 15h u toku četiri radna dana. Pa naravno da će biti gužve. Nije to samo do potrošačkog mentaliteta, nego i do mera koje se uvode bez razmišljanja.
Mene pomalo i rastužuje što svi pričaju kako su naši ljudi neodgovorni i bahati. Ima i takvih, naravno, ali velika većina koju ja poznajem ne ide nikuda, ne viđa se ni sa kim, eto samo u tu prokletu nabavku što odu jednom u nekoliko dana.

jess021 -> RE: Korona virus (14.4.2020 13:55:33)

Milena, slazem se. U ovoj situaciji mrzim da idem u nabavku, a ne suprotno, ali moram.

Sve je skupo, npr belo meso je 879din/kg!!!!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  89 90 [91] 92 93   Sledeća stranica >   >>