RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Ana RR -> RE: Korona virus (12.4.2020 21:44:29)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15

to nije tacno. najveci problem je sto virus prenose asimptomstski prenosioci. ne moraju da se imaju bas nikakvi simptomi da bi se preneo virus.  nanosnovu toga sto deluje sinhorno ne mora da znaci da su se zajedno zarazili.

A ovaj Kon reč da asimptomatski jaaako retko prenesu virus. Što bi rekli - ovde lud zbunjenog [sm=smiley36.gif]

gocic -> RE: Korona virus (12.4.2020 22:15:36)

Evo i sad slušam sad na prvoj o koroni sa Jovanom. Šta pričaju, bas sad o trudnicama.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (13.4.2020 4:51:40)

Meni jeste logicno da asimptomatski retko prenose virus, jer nema kijanja i kasljanja pa nema puno rasprsavanja kapljica okolo. Ok neko prica i pljuje [sm=smiley36.gif] ali mi je skroz logicno da oni nisu "glavni" prenosioci zaraze

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (13.4.2020 7:03:03)

Sad se mislim bice ovo "nova decija bolest" kao boginje. Dok su mali da preleze  pa posle mirna BackA. Vodicemo decu  da se zaraze 🤪 

milicicak -> RE: Korona virus (13.4.2020 7:43:17)

Ljiso, bilo bi super da bude kao morbile scenario, da se stice trajni imunitet. Ja sam skepticna po tom pitanju...

Asimptomatski mogu da prenesu bolest, istina teze ali mogu. Trik je u onih par dana pre pojave simptoma kod simptomatskih bolesnika. Izgleda da je to period najpotentnijeg prenosa virusa. Nemas simptome, izgledas zdrav a u stvari su ti gornji disajni putevi prepuni virusnih cestica koje sejes dok pricas.
Mada, to su sve nagadjanja. Nov je virus, moramo da sacekamo pouzdanije informacije

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (13.4.2020 9:04:48)

Pa moje mišljenje je da taj period kad osoba nema simptome,a jeste zarazna je i najveći problem. Nek bude da je to i dva dana,ali koliko ljudi moze ta osoba za to vreme razboleti. 

Dragica Draga -> RE: Korona virus (13.4.2020 9:26:39)

Izgleda vrlo specifican virus... Kad evo vec toliko vlada a jos uvek se ne zna puno o njemu. Ako je istina da se u Kini pojavio jos u decembru...
Valjda ce uspeti da nu se,, udje u trag''vec jednom.

ivaMark -> RE: Korona virus (13.4.2020 11:30:15)

U Sloveniji se polako otvara proizvodnja, automehanicari, vulkanizeri, prodavnice gradjevinskog materijala... Ukinuli su koriscenje rukavica u zatvorenim prostorima, samo maske su obavezne.... Sedmoro pozitivnih za poslednjih 24h. Svakako nam je lakse nego u Srbiji, mozemo u set_nju po prirodi sa svojim ukucanima.

Dragica Draga -> RE: Korona virus (13.4.2020 11:33:59)

Jeste li vi imali karantin i zabranu kretanja? Koliko je trajalo?

ivaMark -> RE: Korona virus (13.4.2020 11:38:21)

Imamo zabranu okupljanja na javnim mestima, ko udje u zemlju bilo je 14 dana samoizolacija i testitanje, sada su smanjili na sedam dana. Nismo imali policijski cas. Setnja po centru je zabranjena, samo u prirodi, sumice, livade itd... 

pari -> RE: Korona virus (13.4.2020 11:46:42)

Super Ivamark...daje nadu i nama

princezica1 -> RE: Korona virus (13.4.2020 15:25:37)

Novoobolelih 424. Testirano 2644 ljudi.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (13.4.2020 15:28:47)

princezice hvala na informaciji😀

jess021 -> RE: Korona virus (13.4.2020 15:30:34)

Sanjice🤣

pari -> RE: Korona virus (13.4.2020 17:00:30)

Kaze mi brat da je 150 ljudi od te danasnje cifre zapravo iz jednog gerontoloskog doma iz Nisa...strasno...

gocic -> RE: Korona virus (13.4.2020 17:03:34)

Pari, jeste bas pisu o tome celog dana novine.

princezica1 -> RE: Korona virus (13.4.2020 17:18:33)

Glavna vest je da je podneta krivicna prijava protiv direktora tog gero centra. Mnogo starackih domova je zahvaceno koronom sirom Evrope. Visoka je smrtnost.

Maslacak15 -> RE: Korona virus (13.4.2020 17:47:25)

da naravno. Uvek se nadje dezurni krivac. Taj sigurno pripada iza reset_ak ali je osnovne pitanje kako je to moglo da im se desi??? Da se desilo pre 3 nedelje rekla bih ok ima na mnogim mestima u evropi problema u starackim domovima. Ali oni uvedu najrestriktivnije moguce mere, maltretiraju stanvnistvo, policijski cas od nemila do nedraga i onda im se desavaju incidenti ovakvih razmera. Rekli su vojska ce cuvati staracke domove ( sto je idiotizam ali tako je receno). Lepo su sacuvali sa i bez vojske. I ko zna sta se sve brlja svaki dan zato je i stanje takvo kakvo jeste. A ne zato sto su gradjani neposlusni.....To je direktna posledica sistema koji bazira na politickoj podobnosti a ne na kompetentnosti i struci. Brine me i nervira me. Najvise bih volela da mogu da se iskljucim i gledam svoja posla ali eto tamo su mi tata i brat, rodbina, drugarice, zao mi je.

Valjda ce proci, mislim proci ce sigurno ali kako ce se odvijati i koliko ce trajati agonija nisam bas optimista. Izvinjavam se sto zracim negativno ali bas su me iznervirali.

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (13.4.2020 17:51:37)

A sta je vojska trebala tu da uradi?

Maslacak15 -> RE: Korona virus (13.4.2020 17:58:40)

vojska nista zato sam i rekla da je pominjanje vojske u tom kontekstu idiotizam. Oni su pominjali ! Ali je ozbiljna drzava mogla da se postara da postoje stroge mere kontrole, zabrana poset_a i pravila ponasanja u starackim domovima. I uslovi za rad u istim. I da to kontrolisu rigorozno umesto sto hvataju ko je izaso ispred zgrade da proset_a kuce. Ovo ocigledno nije mala ustanova ako je zarazeno vise od 100 ljudi.....

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:853151-Vojska-i-policija-cuvaju-najvaznije-objekte-granice-Selakovic-o-vanrednom-stanju

evo da ne bude da izmisljam. 15 . marta. Danas je 13 april. Pretpostavljam da su se svi zarazeni u pomenutom starackom domu posle zarazili. Ali kao i za soping u milanu, i mnoge druge primeri svi drugi su odgovorni osim onih koji se staraju o koordinaciji drzavne politike u uslovima krize. Stvarno mi nije zelja da se bavim politikom, ali konstatujem da mi deluju svakim danom kao sve veca gomila amatera.

vonavoj -> RE: Korona virus (13.4.2020 18:21:28)

Bas sam i ja to danas rekla..dzaba sto se mi pazimo,kad imamo ispade te sirine..eeeej,staracki dom i poset_e dozvoljene...idiotizam..Mislim da je broj pozitivnih tacno koncentrisan na odredjena mesta..eto sad i u Smed.Palanci,medicinski radnici..ne razumem gde im je pamet,kaze bila je neka baba 26.3 i precutala da je putovala..aman,ponasajte se kao da su svi zarazeni!?!? U Hr novoobolelih 60..vrh@

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (13.4.2020 18:35:51)

Taj staracki dom je na manje od 10ak min od moje kuće 😔

Iva imala koncerte sa folklorom tamo korosnicima centra. 
Bas mi krivo za njih. Nebriga. 

nata11 -> RE: Korona virus (13.4.2020 19:39:10)

Ja moram

Princezice jesi ti sns bot? 

ivaMark -> RE: Korona virus (13.4.2020 19:45:04)

Moolim? U Srbiji su dozvoljene poset_e domovima za stare? 

vonavoj -> RE: Korona virus (13.4.2020 19:50:03)

IZVORNA PORUKA: nata11

Ja moram

Princezice jesi ti sns bot? 

Natoooo😬😬😬Nego kakvo je stanje kod vasih komsija?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  87 88 [89] 90 91   Sledeća stranica >   >>