RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (7.4.2020 22:37:19)

Pa u petak odes u goste i vratis se kuci u ponedeljak. Prosto ko pasulj. I lepo proslavis sa porodicom.

vonavoj -> RE: Korona virus (7.4.2020 22:43:33)

Ma jok,shvatila sam da necemo set_ati za praznike..svakako ne bi ni ja isla nigde....

Ivanka,u pravy si..i tako ide okupljanje za praznike..nece ici po kycama😒

dunja RR -> RE: Korona virus (7.4.2020 22:46:25)

Javiše da su svi lekari u Leskovcu, na infektivnoj zaraženi.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (7.4.2020 22:53:21)

Toliko o merama zastite na radu. To samo govori koliko je nase zdravstvo nespremno i koliko ne razmisaljaju o hipotetickim situacijama.

I dalje tvrdim, lekari se skolovali za status i platu. Kako da zastite pacijenta kad prvenstveno nisu sebe zastitili. 

princezica1 -> RE: Korona virus (7.4.2020 22:57:04)

Ivanka bas su se usrecili ako su se za to skolovali.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (7.4.2020 23:01:08)

Ce me.lincuju mame futozanke sad. Zena stavila post da ce vrsiti frizerske usluge po kucama. I stavila br tel.

I hop svi na zenu. Meni bi zao i stadoh u odbranu. Covece pa da li smo mi SVESNI GDE MI ZIVIMO? kod nas je borba za zivot svakog dana i bez korone. Pisu u novinama da Italijani gladuju. Znate kad se kladim da kod nas posle samo 3 nedeljenima vise gladnih nego u Italiji posle dva meseca. Evo i vi me lincujte. Rekoh toj zeni jedna musterija na dan i cao. Posle toga dezinfekcija svega i sebe inobavezno s pratecom opremom. Naocare maska rukavice. Ne znam stvarno sto smo tako bezdusni? Uzasni smo. Kao skupljamo pomoc. Mrs. A komsiji neces da pomognes. Seljaci prodaju pred kucama povrce njih nece da kazne a ljudi na gomili dosli da kupe rotkvixw i sad zenu frizerku lincuju. Ju kakvi smo. Stvarno eto ne znam sta bih rekla

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (7.4.2020 23:09:35)

Nije svako rodjen za lekara.

Primer, kad sam imala 9 god izaslo mi nesto na obrazu. Ko bubuljica ali boli. Odvede me mama kod lekara, ne radi nas lekar taj dan, primi nas jedna sto nije bas bila na nekom glasu. Istera nas iz ordinacije "sto ste dosli zbog bubuljice, dete ulazi u pubertet". Posto me boluckalo, mama me odvede sutradan kod drugog, da trazi drugo misljenje. Na zalost, taj drigi je bio sin one od prethodnog dana, pa se i on nasmejao mami kako je luda i zbog bubuljice vodi dete lekaru. Treci dan radio nas lekar, i kako je ugledao bubuljicu rece da je to potkozni čir. Puklo je posle 10ak dana i dan danas mi koza ultra tanka gde je bio otok od njega. Lekar ima dusu, a vecina ovih nasih je nema. Sve im se vrti oko konferencija, seminara, gde ce pre. I moji prijatelji i poznaniciekari znaju da ja ovako mislim. Pogotovu jedna sto joj mama profesor na medicinskom. Svi znamo kako je zavrsila faks. Neka hvala, idem kod onih koji znaju sta rade. 

dunja RR -> RE: Korona virus (7.4.2020 23:13:25)

Pričao mi mm neki dan da je bila neka reportaža iz Napulja, toliko su revnosni u svakom detalju da nijedan dr nije zaražen do sada.

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (7.4.2020 23:15:23)

Ljisho, sve si u pravu. Seljak ce dobrano da se iskaslje u rotkvice i nikom nista.  Samo bi ja frizerki preporucila da sisa napolju, ipak je mozda bezbednije. 

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (7.4.2020 23:17:53)

IZVORNA PORUKA: dunja RR
Pričao mi mm neki dan da je bila neka reportaža iz Napulja, toliko su revnosni u svakom detalju da nijedan dr nije zaražen do sada.
Napulj daleko od Lombardije, na njihovu srecu. 

princezica1 -> RE: Korona virus (7.4.2020 23:18:36)

Dunja u Italiji je umrlo na desetine lekara od korone.

Dragica Draga -> RE: Korona virus (7.4.2020 23:21:46)

Jeste, na sve strane samo neke osude... Svako ko pomisli da uradi nesto za sebe da bi opstao odmah osude.
Evo i kod nas npr izvan sela ima vikend naselje, na Dunavu bukvalno, ali znam par ljudi koji i zive tamo... Od kad je sve ovo krenulo samo cujes,, eno dosli Beogradjani, Novosadjani... Oni koji 20 godina nisu bili sad su dosli.
... Sta je sad vam je i selo dobro'' po prodavnici kad udjes,, a sve nam pokupise ovi gradjani' '.. Ma haos kako ljudi pljuju. A do pre par meseci je bilo,, jaoj prazno nam vikend naselje, kad bi malo dosli ovi da srede svoje vikendice i okolo, pa sve bi zivnulo ovde' '.
..
Nikada se mi ljudi necemo nauciti pameti. Nikada.

princezica1 -> RE: Korona virus (7.4.2020 23:24:46)

Ne treba mnogo da se pokaze nas mentalitet nazalost. Ista prica je za ljude koji su se vratili iz inostranstva.

Dragica Draga -> RE: Korona virus (8.4.2020 10:21:36)

Nego, ova zabrana od petka do ponedeljka... Je l' zvanicna za sve, ili se odnosi samo na neke gradove?

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (8.4.2020 10:36:56)

Nije jos nista zvanicno,samo je najavljeno.

princezica1 -> RE: Korona virus (8.4.2020 10:39:08)

Najverovatnije ce se odnositi na Beograd, mozda i na Nis.

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (8.4.2020 10:40:00)

Moze da se nagadja koliko hocemo. Videćemo sutra.

princezica1 -> RE: Korona virus (8.4.2020 10:42:14)

Tako je receno. Ostalo je da se kaze otkad tacno pocinje.

Dragica Draga -> RE: Korona virus (8.4.2020 10:46:25)

Da tako sam i ja shvatila, da je to samo predlog, zvanicno jos nije.

smeško -> RE: Korona virus (8.4.2020 12:49:24)

Ех, ја се свега најбитнијег из продавнице сетим око седам увече. Мене баш погађа овај затвор. Шалу на страну, колено ме опет боли од мањка кретања. Деца су читавог дана у дворишти, али недостају им другари. Но, прегураћемо. Сви говоримо из свог угла изласка у једном моменту. Колико год ми се не свиђају ова ограничења, када њих не би било, не бисмо могли ни да се мимоиђемо на улици. Изађете и видите пар људи. Да, зато што не излазе сви. Ми јесмо сиромашна земља, нисмо ни Италија, ни Немачка,ни Француска. Ми немамо довољно опреме, ма колико они причали да има. Тако да не знам шта је горе. Најмучније је то што тачан датум краја не знамо.

Dragica Draga -> RE: Korona virus (8.4.2020 13:05:06)

Tako je smesko. Generalno svi smo zbunjeni. Maska, rukavice... Kad gde i kako se nose, pa onda izlazenje do prodavnice i redovi... Sve nas je poremetilo. Manjak kretanja i jeste najveci problem svima - deci, odraslima, pa i penzionerima... Svima

Ana RR -> RE: Korona virus (8.4.2020 14:44:37)

Evo i zvanično - od petka u 17h do ponedeljka u 05h nema izlazaka.

princezica1 -> RE: Korona virus (8.4.2020 15:02:15)

Sad ce izvestaj. Verovatno je lose cim uvode 24h karantin.

Dragica Draga -> RE: Korona virus (8.4.2020 15:06:08)

Ja nisam pri tv-u, javite.

smeško -> RE: Korona virus (8.4.2020 15:08:21)

🥺 Dobro je sto je za vikend. Mnogi, ipak, moraju da rade.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  76 77 [78] 79 80   Sledeća stranica >   >>