RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

dunja RR -> RE: Korona virus (7.4.2020 20:42:48)

Naša prva komšinica od koje nas deli samo zid (čujemo je non stop, posebno kada uključi Dolče gusto ;), živi sama, ima preko 80 godina, ali žena se popne bez lifta na 2. sprat nekoliko puta dnevno. A nekoliko puta se popne i liftom, jer izlazi često, i puno se kreće, što do frizera, sina, unuka, drugarica. Ovo mislim na pre ovog stanja. Sada ne izlazi nikako. I nama je to strašno, obiđemo je, donesemo klopu nekad. Ali to je žena koja je uvek bila u pokretu, nju je taj pokret držao vitalnom, ona izgleda 20 godina mlađe, a tako se i ponaša. Deluje mi strašno što znam da je zarobljena, jer za nju to jeste strašno, za moju majku nije. I za mog tatu je strašno.

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (7.4.2020 20:43:01)

Mi smo do sada isli samo do sumice u set___nju jer nam je relativno blizu. Pre neki dan nas je mm vodio kroz kojekakve precice (samo priroda), pa smo se pentrali. Ja sam se smota ubola na neku divlju ružu. 😀Do grada ih nismo vodili od kako je poceo ovaj haos. Danas sam ih posle toliko vremena odvela u crkvu. 

Moja majka ima 64 i uopste ne izlazi iz kuce. Srecom ima dvoriste i bastu, pa nesto uradi. Ovo joj sad nije trebalo nakon tatine smrti. [sm=smiley13.gif] Kaze mi brat da ne izgleda bas najbolje. Bas se brinem za nju[sm=smiley13.gif]

dunja RR -> RE: Korona virus (7.4.2020 20:46:03)

Mm Milicu svaki dan vodi u crkvu. Nama je kuma monahinja, ima preko 80 godina, obilazi je mm stalno, živi pored naše crkve, sama.

pari -> RE: Korona virus (7.4.2020 20:47:47)

I ja mislim da je strašno to zatvaranje u kuću, to sam već par puta i rekla...

Ali šta nam vredi...čisto iživljavanje...

smeško -> RE: Korona virus (7.4.2020 20:49:07)

Jeste li bili u set_nji pre ovih mera? Igla nije imala gde da padne. 

Ana RR -> RE: Korona virus (7.4.2020 20:50:48)

Mi šetamo po kraju, ali mi smo u kući, u predgrađu (da ne kažem na periferiji [sm=smiley36.gif]) tu je dvorište, ceo dan možemo biti napolju. Marko se istrči, vozi bajs, trotinet.. ne ide daleko, samo po ulici ali bitno da je napolju. Ali mu je dosadno bez društva, taj ne ume sam da se igra. Jedva čekam da mojima istekne samoizolacija pa da ih dovezemo malo ovde kod nas.

Ali prijatno sam iznenađena - u subotu sam išla u kupovinu i videla da svi nose maske, mnogi i rukavice, svi su na distanci. I posle 17h sve je pusto.

Maslacak15 -> RE: Korona virus (7.4.2020 20:51:09)

ma naravno, posledice su neizbezne. nego smo mi ubijeni u pojam i  navikli na taj modus pukog prezivljavanja. ovde se jako puno pise na primer o posledicama na psihu, porastu porodicnog nasilja i slicnih fenomena iako su mere daleko manje restriktivne. stalno je to tema. jako se puno prica o stanju u starackim domovima jel su na primer zabranjene poset_e. i kako je to neodrzivo duze vreme. a poruka nasim penzosima "cuti i budi srecan sto si ziv". 

dunja RR -> RE: Korona virus (7.4.2020 20:51:57)

Od petka do ponedeljka, ili najavljuju i skroz, ono na 2 nedelje?

IZVORNA PORUKA: mati

Ova voditeljka je super. Sah mat... Nikada nisam gledala emisije ovakvog tipa...
U najavi... Od petka do ponedeljka, posto je subota do 13h bila kriticna.

princezica1 -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:00:40)

Nisam videla zvanicnu najavu jos uvek za 24 h karantin. Vucic kaze da NE mora da se najavi 48 sati ranije. Tako da je i to promenjeno.

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:03:21)

Suzi,ne brini,za sada nece biti tog karantina. Bar mislim da nece ove nedelje 😆

nata11 -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:03:24)

Beogradjani bezte iz grada dok mozete 😯

Ana RR -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:08:26)

Rekao je dotični da će ubuduće policijski čas verovatno biti od petka do ponedeljka.

princezica1 -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:10:30)

Svasta je on rekao [sm=smiley36.gif] Dok se ne obrati zvanicno necu da brinem.

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:11:06)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Rekao je dotični da će ubuduće policijski čas verovatno biti od petka do ponedeljka.

Uskrs nedelja,Prvi maj petak 😀

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:11:39)

Што каже Ната бежите у неко село док можете.

princezica1 -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:14:04)

Malo nas ima neko selo za bezanje[sm=smiley36.gif]

vonavoj -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:19:44)

Mati,smes napolje sa decom..ja izlazim sa njih troje..rekli su da sme porodica,2 roditelja i deca.

Mi smo aktivirali bajseve,samo sto je Joki pukla guma i mali joj je bajs,moram da joj kupim novi i da mm stavi M sediste na moj bajs i odoh ja sama sa decom..dok.mm dodje u 17h to je vec kasno..najavljuju lepo vreme...a voznja nema kontakta!

pari -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:32:10)

Sad mi kaže brat da je AV rekao od petka do ponedeljka.  Ne znam dali je to zvanično.  Ali kreten

Dragica Draga -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:38:37)

Bas sam htela i ja da pitam jel to zvanicno, ili je na nivou pretnje jos uvek...
Ali ja sam skontala samo BG, Nis... Nece sve zatvoriti na 24h

princezica1 -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:45:15)

Ja mislim da nije zvanicno jos uvek. Vise je naveo kao mogucnost.

degu -> RE: Korona virus (7.4.2020 21:56:58)

Maslacak, kad procitam tvoje postove bude mi lakse sto nisam jedina koja smatra da svez vazduh, sunce, priroda, setnja, voznja biciklom, ne moze da skodi, zapravo je daleko stetnije sedeti ubzatvorenom i nekretanje. Ali evo svi kojima sam to spomenula me razapinju, pobogu zar nije bolje to malo izdrzati nego zaraziti se i ne mogu vise, toliko se nerviram, ljudi ne vide dalje od nosa, strah je preveliki. Nece nas ubiti korona nego mere koje se sprovode. Ubice nas psihicki, fizicki i finansijski. Zasto za vreme policijskog casa penzioneri ne mogu proviriti napolje, ne razumem. Da mi neko naucno i strucno objasni zasto je distanciranje od prirode dobro, mozda bih prihvatila. Umrece svi od primarnih bolesti zbog nekretanja, ali nema veze, bitno da nije korona i da ne zauzmu respirator. Umrece od gladi jer nemaju primanja a sve je stalomi sto treba i sto ne treba. Ja jesam za mere, ali konstruktivne. Proci ce i ovo, nama licno nije lose, imamo dvoriste, ali zao mi je svih starih ljudi po zgradama. Citam po internetu, ne smeju ni u dvoriste da izadju. Strah je paralisao ljude, strah donosi i odluke u ovoj prici.

vonavoj -> RE: Korona virus (7.4.2020 22:04:42)

E sad ga preterali..od petk do ponedeljka..iskreno,mislim da to nece dati specijalne rezultate..osim sto ce psihicki da nas ubiju.

nata11 -> RE: Korona virus (7.4.2020 22:07:49)

Von ja sam razumela da to vazi samo za BG i veca zarista.

Niste valjda mislili da ce nas putiti za praznike da setamo [sm=smiley1.gif]

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (7.4.2020 22:10:30)

Da,Beograd,Nis...

princezica1 -> RE: Korona virus (7.4.2020 22:12:56)

Bas to je i rekao, nece okupljanja sire porodice za Uskrs.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  75 76 [77] 78 79   Sledeća stranica >   >>