RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

gagana83 -> RE: Korona virus (25.3.2020 11:52:43)

IZVORNA PORUKA: daca77

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Preminula je ginekolog iz Nisa :(

Čula i ja...bez obzira na sve, nikada joj neću zaboraviti one reči koje mi je pljusnula u lice 2011.~12god.-ne sećam se više.Starije rr znaju...odem slučajno kod nje privatno da mi uradi uz i da broj antralnih folikula prenesem telefonom Spebu u Le. Dr ni manje ni više kada je čula da sam Hsg radila u analgeziji, kaže meni: "ti, ne zaslužuješ da imaš dete...ti si kukavica, jedna sebična osoba...šta će ti trudnoća". Iako važi sve najbolje o pokojniku, ali ovo se ne zaboravlja. Bog me je pogledao i ja svakodnevno čujem da sam "najbolja mama na svetu".

Gospode Bože...

Ana RR -> RE: Korona virus (25.3.2020 11:54:26)

Strašno daco...

daca77 -> RE: Korona virus (25.3.2020 12:33:51)

Ovu dr je, prema pisanju medija, zarazila žena iz Lugana, koja bila na pregledu u priv.ordinaciji. Najgore od svega što tamo radi i načelnica patologije trudnoće i načelnik dz i sada su svi u kućnoj izolaciji. Pitanje je koliko su oni zarazili, jer su radili do prošle nedelje, ako su naravno pozitivni.

vonavoj -> RE: Korona virus (25.3.2020 12:38:23)

Meni je fascinantno da su svi koji su dosli iz Italije zarazeni😭

mama Jo -> RE: Korona virus (25.3.2020 12:47:55)

Joj daco, najezih se... Strasno.
Citala sam da je bila dijabeticar.
Uzas, ja se trudim da ne razmisljam, ali naravno napadnu me vise puta dnevno misli o svemu... Prosto ne mogu da verujem sta se dogadja.
Samo da prodje sto pre...
Sad i dve bebe koje su zarazene... Navodno jedna se izlecila. A dobila je od strica 😒 aman zaman. Beba od 27 dana. Zar je moguce da smo toliko nedisciplinovani.

mama Jo -> RE: Korona virus (25.3.2020 12:49:13)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Meni je fascinantno da su svi koji su dosli iz Italije zarazeni😭

Isto.
Mislim da nikada vise necu pozeleti da odem u Italiju.

vonavoj -> RE: Korona virus (25.3.2020 13:02:36)

Mama jo,to je ono,dosao stric iz inostranstva da vidi malu bebu..pretpostavljam..

princezica1 -> RE: Korona virus (25.3.2020 14:05:34)

Vodja hoce da ukine vecernji sat za setanje pasa. Kaze da ce dozvoliti termin u 5 ujutru i mozda jos jedan u toku dana.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (25.3.2020 14:07:15)

Svako ima nekog na selu. Uglavnom. Tako da bih ja da sam u stanu psa odvela kod nekog na selu. Kako psu objasniti da ne moze napolje?

mama Jo -> RE: Korona virus (25.3.2020 14:09:18)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Mama jo,to je ono,dosao stric iz inostranstva da vidi malu bebu..pretpostavljam..

Da, to. Mislim ako je to uopste tacno. Mislim svasta se prica. Iako sam redukovala citanje na minimum minimuma, opet se desi da iscitam svasta.

mati -> RE: Korona virus (25.3.2020 14:14:12)

IZVORNA PORUKA: princezica1

Vodja hoce da ukine vecernji sat za set_anje pasa. Kaze da ce dozvoliti termin u 5 ujutru i mozda jos jedan u toku dana.

Ja sam ovo ispustila. Prepodne smo orijentisani na skolu, dorucak, rucak... Zbog cega sada to?
Opet ce ljudi koji postuju, nadrljati zbog ovih drugih.

princezica1 -> RE: Korona virus (25.3.2020 14:27:17)

Nece da se setaju ljudi u toku policijskog casa. Pominju se termini u 5.15 i 15h oba van pol. casa.

bubulence -> RE: Korona virus (25.3.2020 14:40:48)

IZVORNA PORUKA: mati

IZVORNA PORUKA: princezica1

Vodja hoce da ukine vecernji sat za set__anje pasa. Kaze da ce dozvoliti termin u 5 ujutru i mozda jos jedan u toku dana.

Ja sam ovo ispustila. Prepodne smo orijentisani na skolu, dorucak, rucak... Zbog cega sada to?
Opet ce ljudi koji postuju, nadrljati zbog ovih drugih.

Prosto, ljudi su bezobrazni. Evo nase komšije, njih troje set_a jednog psa uvece. To sam bas preksinoc videla. Cemu to? 

nata11 -> RE: Korona virus (25.3.2020 14:41:20)

Ma daj Daci ajde da se lazemo malo i pricamo gradske price. Svi oni februara/marta idu na odmor i to na dalje destinacije. Otuda su i doneli. Evo u 13h objavili da je nase interno odeljenje zatvoreno. Jedan dr dosao sa Malte, jedan iz Madrida... Naravno u izilaciji su i sestre i servirke.

I gde sada da zakazem uz srca? Boze me sacuvaj kolektivne neodgovornosti. 

IvanaSK RR -> RE: Korona virus (25.3.2020 14:45:17)

Ljiso,ja retko koga znam da ima nekog u selu😜

mati -> RE: Korona virus (25.3.2020 15:09:16)

Jeste Bubi, ali to je ono sto kazem, nadrljacemo i mi koji postujemo. Moji momci su zaduzeni, jedan za hranu, jedan za vodu. Nikada je ne izvode. Osim kada krenemo u setnju, a to je bilo samo par puta jos pre ovoga. Ja sam je navikla da izlazimo samo ispred zgrade, nema povodca, obavi sta treba, ja pokupim za njom i penjemo se. Ali naravno, ljudi sve moraju da zloupotrebe, i zarad njihovog nekog zadovoljstva stradace nevine zivotinje.
Taman sam je odvikla od pelene, citavih pet meseci, sada opet da se vracamo na staro...
A da je besim na povodac sa treceg sprata, kao ona bakica, ne pada mi na pamet.

dunja RR -> RE: Korona virus (25.3.2020 15:41:38)

Sad slušam za sajam, i neki novinar pita gde bi se odvela deca ako se roditelji razbole, i kaže Kon, desilo se i to pa su vodili kod nekog tamo ujaka, na kraj Srbije.

Evo recimo mi nemamo nikoga, baš nikoga od porodice kod koga bi mogli da odvedu decu, ako mi moramo na Sajam, i šta onda. Ne znam da li smo jedini u Srbiji u toj situaciji, možda jesmo možda i nismo. Ja lično ne poznajem nikog ko je u našoj situaciji i kome niko nikada nije pričuvao dete, jer i nije imao ko.

Ne bih im dala da me odvoje od dece, jer deca nema gde da odu.

vonavoj -> RE: Korona virus (25.3.2020 15:56:53)

Dunja,pisali smo o tome,svi smo u slicnoj situaciji..ne misli o tome.

dunja RR -> RE: Korona virus (25.3.2020 15:58:52)

Von, znam, ali mi baš nemamo nikoga kod koga bi dete tj. deca otišla, znači NIKOGA. Ujaka, tetku, strica itd.
Kaže Kon uvek se nađe, ali kod nema da se nađe, zato kažem.

dunja RR -> RE: Korona virus (25.3.2020 16:08:59)

Jel samo ja imam osećaj da će sada ljudi da kriju i blage simptome, da ne bi išli na sajam? Jer se sada svako sa bilo kakvim simptomom testira.
I da će mnogi biti zaraženi a ćutati, i širiti oko sebe, ako se budu kretali.
Ja verujem da si u do sada radili mnogi da ne bi išli u kućnu izolaciju, a sada tek sa ovim sajmom, ne znam nekako mi deluje kontraproduktivno.

Ako sam dobro razumela, Kinezi su ljude čak i zaključavali u stanovima, donosili im obroke, kaže Kon mi za to nemamo uslove iako su im Kinezi predložili da i to uvedu.

nata11 -> RE: Korona virus (25.3.2020 16:27:34)

Nadje se uvek neko. Imate prijatelje, kumove, komsije bliske. 
Ako se nedaj boze to desi evo ja cu ih cuvati. Najozbiljnije. 

Ne mislite sada i tome. 

pari -> RE: Korona virus (25.3.2020 16:33:34)

Dunja, i meni tako deluje...to sa sajmom...grozno je i svi će se kriti...

Kod mene je slična situacija. Imam ja brata u Ns ali oni nikad nije čuvao decu, ni moju ni tuđu 😀 samo je moja mama čuvala njih dvoje i to je to,a ona ima 69god...I stvarno, ja isto ne bih dala da me odvoje od dece...

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (25.3.2020 16:33:44)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Sad slušam za sajam, i neki novinar pita gde bi se odvela deca ako se roditelji razbole, i kaže Kon, desilo se i to pa su vodili kod nekog tamo ujaka, na kraj Srbije.

Evo recimo mi nemamo nikoga, baš nikoga od porodice kod koga bi mogli da odvedu decu, ako mi moramo na Sajam, i šta onda. Ne znam da li smo jedini u Srbiji u toj situaciji, možda jesmo možda i nismo. Ja lično ne poznajem nikog ko je u našoj situaciji i kome niko nikada nije pričuvao dete, jer i nije imao ko.

Ne bih im dala da me odvoje od dece, jer deca nema gde da odu.

Zasto uopste razmisljas o tome? Mnogo ti mozgas.

branki* -> RE: Korona virus (25.3.2020 16:36:58)

IZVORNA PORUKA: nata11

Nadje se uvek neko. Imate prijatelje, kumove, komsije bliske. 
Ako se nedaj boze to desi evo ja cu ih cuvati. Najozbiljnije. 

Ne mislite sada i tome. 

Nato❤❤💪

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (25.3.2020 16:43:05)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Von, znam, ali mi baš nemamo nikoga kod koga bi dete tj. deca otišla, znači NIKOGA. Ujaka, tetku, strica itd.
Kaže Kon uvek se nađe, ali kod nema da se nađe, zato kažem.

ako ste i vi pozitivni najverovatnije su i deca i idu sa vama u paketu. To mi je logicno. Ni u logor ber svoje dece ne idem.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  47 48 [49] 50 51   Sledeća stranica >   >>