|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Korona virus
24.3.2020 17:25:20   
milicicak

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Bubi, bolje rešenje su prazni hoteli, studentski domovi itd... Na sajmu nema kupatila, wc je jedva funkcionalan, ne postoje uslovi za održavanje higijene. To ti je samo za one za koje više nema nade, bukvalno.

A kako medicinsko osoblje (ili bilo ko ko treba da brine o pacijentima) stigne da obilazi iste po sobama? Kako da vodi racuna o higijeni toliko odvojenih prostorija? Kako lekari da stignu sve da ih obidju? Mislite da ce biti dovoljno medicinskih radnika?
Komfor pacijenata je na poslednjem mestu, stvar je olaksavanja posla za one koji treba da brinu o njima.
Mi danas nabavili maske, ne one hirurske ali posluzice. Mada do prekosutra niko nece izaci iz stana :)

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1151
24.3.2020 17:30:36   
Ana RR
Mili, sigurno si u pravu, ti bolje poznaješ procedure. Ja gledam iz ugla pacijenta verovatno, pa mi prosto deluje jezivo. U svakom slučaju, daleko bilo da se iko od nas nađe tamo!

Kod nas nema maski ni za lek. Na kraju ćemo početi da šijemo pa barem da imamo kada se mora u kupovinu.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1152
24.3.2020 17:37:05   
IvanaSK RR
Slažem se sa milicicak...veći ce problem biti nedostatak medicinskog osoblja. I bas ovo i treba da nam bude upozorenje. To su trebali odmah postaviti,mozda bi se ljudi malo vise pridrzavali mera kad bi videli sta moze da ih saceka...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1153
24.3.2020 17:53:40   
branki*
Direktorka me prijavila za volontera....odlepiću. Mislim, gde cu decu.neke pakete da pakujemo za ugrozene i stare.još me zvali sutra da dezuram od ujutru do pola 4.rekla sam da  ne mogu.a ovamo ću da odem.valjda više neće da zovu.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1154
24.3.2020 17:55:47   
branki*
Hvala,maslačak na pojašnjenju.

Ja sinoć dok nisam zaspala gledala na jutjubu šta sve jedu...majko mila..pacove,deru,kolju,jedu,slepe miševe,pse..užas jedan.mrtve ljude će da jedu još malo.koja nacija...ne znam sta da kažem

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1155
24.3.2020 18:11:50   
gagana83
Auuu 

U Italiji se ipak ne smiruje. Sad sam videla nove podatke. Opet preko 700 smrtnih ishoda za 24h i više od 5000 novozarađenih!

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1156
24.3.2020 18:17:43   
princezica1
U Spaniji je takodje uzasno. Preko 500 zrtava dnevno. Videla sam da je vise od trecine mrtvih u svetu u Italiji.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 1157
24.3.2020 18:41:24   
daca77
Kada se kreće sa tim masovnim testiranjem? Prvo pominjali za 48h, sada negde pročitah za nedelju dana...ne znam za ostale, ali Kc Niš nema toliko zdravstvenih radnika.Što se tiče toplote, baba i stric mm žive u Australiji...tamo je leto, a corona se i tamo širi. Oni ne izbijaju iz svojih kuća.

(odgovor članu princezica1)
Direktna veza do poruke: 1158
24.3.2020 18:51:20   
pari
I mene je užasnula slika sa Sajma...ali shvatam da je to najlakše doktorima i sestrama...

I mene ponekad uhvati panika...šta ako se ja razbolim, a oni tako mali i zavise od mene...i sami smo u ovde.. Ali trudim se da ne mislim o tome. Mora biti sve u redu...
Jedino što ja ne vidim rešenje...Maslačak, koje rešenje zapravo može da bude? Svakako ne može samo da prestane ili može? 

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1159
24.3.2020 19:06:07   
milicicak

IZVORNA PORUKA: daca77

Kada se kreće sa tim masovnim testiranjem? Prvo pominjali za 48h, sada negde pročitah za nedelju dana...ne znam za ostale, ali Kc Niš nema toliko zdravstvenih radnika.Što se tiče toplote, baba i stric mm žive u Australiji...tamo je leto, a corona se i tamo širi. Oni ne izbijaju iz svojih kuća.

Za bilo kakav rad sa covid19 virusom potrebna je laboratotija sa drugim nivoom zastite (najprostije receno). Takvih laboratorija i prostora ima jako jako malo. Drugo, za rad sa infektivnim agensima je potrebna posebna obuka koju malo ljudi ima. Trece, metodologija rada nije bas tako smuti pa prospi a i aparati su jako skupi (a u Srbiji ih nema puno). Cetvrto, prouzvodjaci hemikalijama vec nedeljama salju mailove da se strpimo, da rade ounom parom ali ne postizu sve. Sva hemija je skupa i jako specificna i celom svetu treba.
Dakle, nema prostora, nema ljudi, nema opteme, nema hemikalija trenutno. Ne znam kako planiraju da nabave ali se nadam da ce uspeti.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1160
24.3.2020 19:06:31   
IvanaSK RR
Ipak nece VMA biti za obolele od korone nego Gradska bolnica. 

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1161
24.3.2020 19:44:19   
jess021
Sta mislite o toj vezbi američkih vojnika u Evropi koji ne nose maske niti bilo kakvu zastitu, sto implicira da vakcina mozda vec postoji?!

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1162
24.3.2020 19:52:12   
vonavoj
Ne znam sta reci..a zasto je onda veliki broj obolelih u SADu?

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1163
24.3.2020 20:19:42   
jess021
Zato sto ih boli uvo za obican narod, npr. 

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1164
24.3.2020 20:22:59   
Maslacak15
vakcina sigurno ne postoji. to je sasvim izvesno. virus je nov, prvi slucaj je dokumentovan tek u januaru niko ne moze da stvori vakcinu za dva meseca. ja razumem da je ljudima tesko da shvate da je covecanstvo bespomocno u 21. veku protiv jednog virusa pa je lakse verovati u lose momke ili teorije zavere ali na zalost realnost je vrlo prosta. otkad je coveka, ima i pandemija. bila je kuga, bio je spanski grip. sad je naisla korona....nacice se neko resenje dugorocno (verovatno uz velike zrtve) ali nema nista preko noci.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1165
24.3.2020 20:42:44   
Maslacak15
na stranu sto vam je naopaka.logika. NYC i Manhattan nikad nisu i nece biti obican narod, nego srce onoga sto ameriku cini mocnom. ko je bio na uper east sideu znace o cemu pricam....nikad ni u jednom scenariju neki tamo xyz vojnici koji za saku dolara stavljaju glavu u torbu nece americi biti vazniji od wall streeta i njujorcana.
epidemija je real deal. i problem i za ameriku.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1166
24.3.2020 20:56:19   
dunja RR
Virusolog Gligić priča upravo, nekih pola sata na N1, dosta toga je objasnila gledajte ko može.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1167
24.3.2020 21:03:27   
dunja RR
Kaže da vrus pasažira, i s obzirom da inkubacija traje 25 dana, on bi u svakom sledećem naletu trebalo da slabi, kao drugi virusi (npr. hemoragična groznica), ako je poput drugih virusa, što se još ne zna. Ali kaže juče je u Kini bio taj 100. dan (od prvog slučaja), znači bila su do juče 4 naleta inkubacije, i nema zažarenih, što bi moglo da navede na zaključak da se covid ponaša kao drugi virusi, i da slabi. Mada, čini mi se da spomenuše da j bilo danas nešto zaraženih i u Kini, ali ne znam da li je ona imala tu iformaciju do snimanja emisije.

Rekla je i da je izvodila računicu i nikako ne može da dođe broja koji imaju Italijani, umrlih i obolelih, u slučaju da s bolest kod njih prenosila samo sa čoveka na čoveka, i ona sumnja da ima zaraženih slepih miševa i u Evropi, jer je od njih sve krenulo, u Kini.

Za dobru vakcinu treba kaže 18 meseci, kako je i Maslačak rekla. Zapravo dosta toga je i rekla kao naša Maslačak.

Elem, prvi put da čujemo nekog da razložno predstavi stvari ..

< Poruku je uredio dunja RR -- 24.3.2020 21:10:42 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1168
24.3.2020 21:04:20   
milicicak
Amerikanci ce najgore da nadrljaju, njihova vlast je ako to ikako moze da se zamisli gora od nase a zdravstveni sistem katastrofa, ko nema novca ne moze ni da se leci... Oni su do skoro suspektnim slucajevima naplacivali testitiranje na koronu i to neke nenormalne cifre.

Kad se kod njih zalaufa, bice im veselo.
A sto se vakcine tice, ne moze to tako puf preko noci. Najranije pocetkom sledece godine. Cak ni u ovakvim panika situacijama ne moze daj sta das samo nek nekako nesto radi, moraju da se ispostuju bezbednosni protokoli i ispitivanja. A ovo je novi virus i do sada nepoznat nauci

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1169
24.3.2020 21:14:02   
dunja RR
E da, rekla je da ako se neko nakašlje u tramvaju npr. a ima koronu, 3 sata virus ostaje tu gde je on sedeo, u vazduhu, i sigurno će se zaraziti putem aerosola neko ko dođe tu. Pretpostavljam da je onda isto i u radnjama i drugim zatvorenim prostorima.

< Poruku je uredio dunja RR -- 24.3.2020 21:20:14 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1170
24.3.2020 21:23:50   
pari
Dunja,pa to je onda katastrofa ..svi možemo da se zarazimo tako...3h u vazduhu...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1171
24.3.2020 21:27:54   
milicicak
Da, prosecno 3 sata u vazduhu i do 72 sata na metalu i plastici. Zato se i tako lako prenosi. Mada nije bas da ce se ceo tramvaj razboleti ako neko sa koronom kaslje (ima tu i izlazaka iz tramvaja i otvaranja vrata) ali generalno primer je veoma ilustrativan. Pa sta mislite zasto je ogranicen broj ljudi u zatvorenim prostorima? Ova bestija se mnogo lako prenosi, mnogo lakse od gripa

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 1172
24.3.2020 21:30:54   
Ana RR
Suzi, to je repriza, ta emisija sa njom je išla pre par dana.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1173
24.3.2020 21:39:44   
dunja RR
Gledala sam je i nekdan ne znam na kom kanalu ali sada je imala svežije info, nisam sigurna da li ije isti intervju

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1174
24.3.2020 21:43:27   
IvanaSK RR
I ja sam to citala. Pa sam prekjuce obilazila ljude,sve mi u glavi to tri sata u vazduhu 🙄

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here