|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Korona virus
24.3.2020 12:54:04   
branki*
Ima li ova epidemija neki pik...da krene da opada posle toga?pa ne može valjda mesecima da postepeno raste i raste i sve tako nesto.ne može u nedogled.mora da krene i da opada valjda.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu princezica1)
Direktna veza do poruke: 1126
24.3.2020 13:37:18   
Maslacak15
nezna se to je sustina problema. s obzirom da nije niko imun, osim ovih 400 000 koji su zarazeni (minus preminuli) moze da traje dokne nastane tzv herd immunity ali za to mora da ga prelezi 70 posto populacije. bas zbog toga se preuzimaju i sve mere jel ako nastavi regularnim tokom moglonbi biti stotine miliona zarazenih u kratkom vremenu a time i veliki broj zrtava ( par posto pa racunajte).

alt_ernativno uslovi za sirenje virusa mogu da se pogorsaju, pa da epidemija sama popusti. to je prica o toplom vremenu. ali je veliko pitanje da li je ovaj virus oset_ljiv na toplo vreme....i ako jeste to bi pomoglo ali u tom slucaju postoji opasnost da se vrati nanjesen i nastavi tamo gde je stao. a do tad nece biti vakcine.
sto neko rece ovo je demonstracija antivakserima kako izgleda svet bez vakcina....

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1127
24.3.2020 13:43:11   
vonavoj
Svet bez vakcina....prst na celo sad..

Ti ce prvi u redu biti sad..Pitanje da li su imuni koji su prelezali..

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1128
24.3.2020 13:46:24   
jess021
Maslacak, kakav je protokol sto se tice vakcine? Zasto tako dugo traje? Testiranje? Pretpostavaljam da sama izrada i pronalazak ne trazi tako dug period. 

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1129
24.3.2020 13:47:42   
Maslacak15
jesu najverovatnije su imuni, bar neko duze vreme...ali ih je jos uvek malo. problem je sto je nov virus. to je razlika u odnosu na klasicnu epidemiju gripa izmedju ostalog. postoje vakcinisani, zatim ljudi koji su vise puta lezali grip itd... ipak je ogranicen broj ko sve moze da se zarazi i prenese. a u ovom slucaju su bukvalno svi u bubnju...

evo dupla se na nedelju dana globalno. prosle srede 200. hiljada, danas vec 400 000 znaci sledece nedelje blizu milion..
nadam se da ce mere dati nekog efekta inace ne valja posao...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1130
24.3.2020 13:54:12   
Maslacak15
svi se plase antivaksera :):) salim se ali vakcine imaju posebne bezbednosne procedure. jel se daju svima. zato se mora biti siguran da nema stetnih efekata. nije dovoljno probati na 100 zdravih i pravih anposle treba da ih prime i srcani bolesnici i stari i trudnice itd....jako je detaljan taj sistem provera i to sa razlogom. to je i tragedija antivakserskog pokreta generalno. nema bezbednijih prizvoda u medicini od vakcina. pre sledeceg leta neralno je da cemo imati vakcinu.

Direktna veza do poruke: 1131
24.3.2020 13:56:11   
Dora89
Kažu da virus slabi u 4 ciklusa po 25 dana. Prolaskom kroz organizam slabi, ljudi stiču imunitet. Navodno, čim se navršilo 100 dana od prvog slučaja u Kini, više nije bilo novoobolelih.

Direktna veza do poruke: 1132
24.3.2020 13:58:40   
Ana RR
Najgora noćna mora mi je da se mm i ja zarazimo a naše dete nema nikoga sem nas. U mišju rupu bih se zakopala čini mi se od te pomisli.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 1133
24.3.2020 14:01:34   
jess021
Maslacak, pretpostavila sam da je tako, ali da proverim.
Ana, prosto u ovoj situaciji svakakve misli padaju na pamet. Rekoh vec, ja sam luda od brige i bez Korone, a sad da ne pricam. 

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1134
24.3.2020 14:08:15   
Maslacak15
kako nema novih slucajeva ima 300 000..

pa nije kina u drugom univerzumu nego su se svi ostali zaradili od njih. sad se oni insceniraju kao nekakvi strucnjaci a krili su epidemiju ko zmija noge dokle su mogli.  oni su suzbili celicnom disciplinom. virus ne slabi sigurno. te price nemaju veze. ono sto ja mislim da je moguce je da ima razlicitih strainova koji su u vecoj ili manjoj meri opasni. ali malo se jos zna. 

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1135
24.3.2020 14:11:31   
vonavoj
Ana,ne misli o tome..ja ih imam troje,pu,pu,o jednom bi i neko brinuo,ali od nas beze i ovako😂😂 (salimo se) 

Direktna veza do poruke: 1136
24.3.2020 14:16:00   
Ana RR
Von, trudim se i inače nisam paničar, preživela sam svašta, ali ovo kao da je jače od mene. Jako sam zabrinuta. I za mm i njegovo zdravlje, i za moje matorce, i za dete.. Ne znam, čini mi se da će povratak u normalu biti jako dug..

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1137
24.3.2020 14:22:09   
gagana83

IZVORNA PORUKA: branki*

Ima li ova epidemija neki pik...da krene da opada posle toga?pa ne može valjda mesecima da postepeno raste i raste i sve tako nesto.ne može u nedogled.mora da krene i da opada valjda.

Izgleda da je u Italiji kreće da opada. To je i dalje ogroman broj, ali danas manje u odnosu na juče, juče manje u odnosu na prekjuče. I broj smrtnih slučajeva, i broj novozarađenih. Nadam se da će i danas tako.
Ne mogu da se set_im kad je krenulo u Italiji. 
Zato u Španiji i SAD i dalje vrtoglavo raste broj obolelih 
Jutros čula da su neka istraživanja Amera pokazala da virusu ne odgovara toplo vreme, ne u smislu da će nestati dolaskom lepog vremena, već će se epidemija manje širiti.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1138
24.3.2020 14:26:31   
gagana83
Ja i dalje ne paničim. Daleko od toga da mi je svejedno, ali koliko god da je opasan ovaj virus, nekako mislim da veće šanse imamo da pocrkamo od raka 🙄

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 1139
24.3.2020 14:36:24   
Sanjica26 RR
Управо то гагана. Слажем се са тобом. Ја не паничим. Наравно да ми није свеједно, али лоше мисли само елиминишем.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 1140
24.3.2020 14:38:32   
vonavoj

user posted image A sta reci za ovo?!?

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1141
24.3.2020 14:42:55   
Ana RR
Von, to mi je tek strašno.. šta sa higijenom, hladnoćom, hranom... Pa zar nije bilo bolje iskoristiti one studentske domove koje su ekspresno ispraznili, hotel Jugoslavija je prazan i možda nije u sjajnom stanju ali barem svaka soba ima kupatilo... Ovo mi je kao logor..

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1142
24.3.2020 15:21:10   
princezica1
Jos 54 obolelih kod nas, ukupno 303.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1143
24.3.2020 16:09:36   
Misha i Ljisha
mm i dalje cudna temp 37,5 37,8 bila najvisa. Sutra ili prekosutra pogorsanje ako je ovo. Inace Ana ja sam skapirala ako smo npr muz i ja pozitivni, i deca su sigurno i svi idemo u "logor" djuture sto se kaze. Znaci gde mi tu i deca.

(odgovor članu princezica1)
Direktna veza do poruke: 1144
24.3.2020 16:31:41   
vonavoj
A ima li jos nekih tegoba osim temp? Bem ti temp..

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1145
24.3.2020 16:38:57   
bubulence

IZVORNA PORUKA: vonavoj

user posted image A sta reci za ovo?!?

Deluje jezivo, ali koje rešenje je bolje? Gde smestiti tolike ljude... 

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1146
24.3.2020 16:42:49   
bubulence

IZVORNA PORUKA: gagana83

Ja i dalje ne paničim. Daleko od toga da mi je svejedno, ali koliko god da je opasan ovaj virus, nekako mislim da veće šanse imamo da pocrkamo od raka 🙄

Apsolutno! Ne panicim. Evo i sada sam izvela decu ispred zgrade na 20min da se istrce, uzmu vazduha... I nazad u izolaciju.  Od virusa mozemo pobeci, pridrzavati se koliko možemo. U krajnjem slucaju totalno se zatvoriti i to je to . Od nekih drugih stvari poput karcinoma, ne možemo pobeci. 

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 1147
24.3.2020 17:01:01   
Ana RR
Bubi, bolje rešenje su prazni hoteli, studentski domovi itd... Na sajmu nema kupatila, wc je jedva funkcionalan, ne postoje uslovi za održavanje higijene. To ti je samo za one za koje više nema nade, bukvalno.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 1148
24.3.2020 17:04:17   
vonavoj
Ja sam bas razumela da je tu za one koji su pozitivni,ali nemaju tegobe..

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1149
24.3.2020 17:09:55   
Ana RR
I jeste Von, ja samo kažem da meni deluje kao mesto za one za koje više nema nade.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here