RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

vonavoj -> RE: Korona virus (13.3.2020 18:19:06)

Vrh vest! 

Maslacak15 -> RE: Korona virus (13.3.2020 18:31:55)

kvisko, a koliko ih je zauzeto????.....u poredjenju nemacka ima 28 000 a veci su 9 puta a ne 28...i danas su u panici narucili nove.....inace naredili su i da se sve operacije koje nisu hitne odlazu iz istog razloga: cuvanja kapaviteta.

u italiji pomor....😟

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (13.3.2020 18:46:03)

I kod nas se sve odlaze. Mom tati rekli da kod specijalista niti dr opste prakse ne ide i ne zakazuje ukoliko nije hitno

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (13.3.2020 18:48:07)

IZVORNA PORUKA: Maslacak15
u italiji pomor....😟

Strasno 😢

amelia -> RE: Korona virus (13.3.2020 18:59:50)

zene nisam odavno pisala. ovde (toskana) vlada haos nestasica je u marketima nema.nista da se kupi sve prazno. nesme da se izlazi napolje bez opravdanog razloga kaznjavaju odmah. skole vrtici restorani kafici sve ce biti zatvoreno do pocetak aprila. Nisam do danas bila u panici ali malo pre izasla sam u dvoristu sa detetom da se igramo i vidim  hitnu izlaze iz auta oblace zastitna odela maske rukavice i kazu mi  da odvedem dete kuci.neko se ovde u komsiluku razboleo mada nisu sigurni dal je KV u pitanju. plasim se :(

vonavoj -> RE: Korona virus (13.3.2020 19:30:36)

Maslacak,kakvo je stanje kod vas?

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (13.3.2020 19:45:17)

Amelia, dace Bog da ovo krene na bolje i kod vas i kod nas😔

princezica1 -> RE: Korona virus (13.3.2020 23:17:29)

Jel zna neko sta se desava u Bosni i da li ce biti zatvaranja granica?

vonavoj -> RE: Korona virus (13.3.2020 23:32:16)

Ja sam pre za zatvaranje granica nego skola,trenutno.

princezica1 -> RE: Korona virus (13.3.2020 23:43:36)

Nece biti zatvaranja skola kod nas za sada. Trenutno u Srbiji potvrdjeno 35 obolelih.

bebilule -> RE: Korona virus (14.3.2020 7:49:34)

U BiH 18 slucajeva. Samo juce 7. Skole zatvorene, a vrtici, trzni centri, kafici i sl. su u nadleznosti lokalne samouprave za sada. U većini gradova je ograniceno radno vrijeme. Mislim da ce i vrtice sistemski zatvoriti i da ce ići sam o oni koji moraju, djeca ljekara, policajaca i sl. Ja sam svakako juce M izvukla i zamolila mamu da uzme koji dan godisnjeg da ostane s njim. U kući imam i tatu hronicnog plucnog bolesnika i babu od 84 godine. Nisam panicar, ali pazim. U istoj smo kući, ali odvojenim stanovima. Prvo sapun i presvlacenje, pa kod dede. Otkud znam... Mi smo juce bili  dosta u prirodi. I danas cemo, iako je vrijeme grozno. 

MishMash -> RE: Korona virus (14.3.2020 8:17:03)

Nisam Maslacak15, ali sam isto u Nemackoj, pokrajina Bayern.
Juce su doneli odluku da se do 20.04. ne ide u skolu, prodavnice su jos dobro snabdevene, pojedinih artikala doduse nema vec par nedelja.
Osim toga, imam utisak da uopste nisu ozbiljno shvatili situaciju. Zabranjena su okupljanja za grupe vece od 1000 ljudi, a ima vise od 10 zabelezenih slucajeva u gradu.Od toga dve osobe rade u vrticu i bile su u kontaktu sa decom do pre neki dan. Ta deca imaju bake, deke, roditelje, sestru ili brata u skoli... 
Mislim da je vrlo realno da ce biti i ovde ukoro kao u Austriji i Italiji, ako ne preduzmu jos neke mere.Zatvaranje skola je prvi korak u dobrom pravcu, iskreno mi je laknulo.
Ne nerviram se preterano oko samog virusa, izludjuje me ta nonsalancija u ponasanju, nedostatak razumnog rasudjivanja i osnovnih higijenskih navika kod pojedinaca.

nata11 -> RE: Korona virus (14.3.2020 10:17:04)

Da u Austriji je bas steglo a ljudi su u dalje neozbiljni. Rodjaka radi u velikom lancu i klasika kao i kod nas pricaju na tv kako ima svega dovoljno a oni u kancelariji lude jer ne stizu nove zalihe roba a i to sto stigne su minimalne kolicine. 

Mi i dalje nista ne skladistimo ali jutros mm bio u redovnu nabavku u kaze da je u pola 9 ujutru Lidl bio poluprazan.  Ja cu sutra samo do Lilila da uzmem jos 2 kutije mleka i pampersa a za ostalo vec je lakse. 

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (14.3.2020 10:17:20)

i postadosmo lideri regiona. D mi kaslje i dalje. Mi smo ok tako da me nekako pusta panika. Ja sutra u skolu na seminar nista otkazano nije. Skola nam je doduse dobro opremljena na svakih 5 metara na zidovima su postavljene one boce sa dezihendom. Ako nista drugo djaci svako malo iz fazona trljaju ruke. Ima ubrusa. Eto sta treba da se desi da se inace obezbedi higijenski minimum po skolama.Kod D u skoli ne moz proci pored wc kolko smrdi. Ma uzas.

Nego zanima me u Nemackoj eto recimo u Minhenu kako objavljuju ko je zarazen. Jel daju neke podatke tipa gde se ko kretao? Kod nas nista. Samo naslom jos 5 jos 7 jos 6 zarazenih i to je to uglavnom

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (14.3.2020 10:27:44)

A ja sam dezurna na takmicenju iz biologije. Nisam slala Sofi u vrtic, ali sam joj ja donela virus iz skole. Sad je bolesna. Hvala Bogu nema temp. 

mama Jo -> RE: Korona virus (14.3.2020 10:31:53)

Vidim da vecina fakulteta obavlja nastavu online koliko sam shvatila.
Kod mm u firmi postoji verovatnoca da ce se od sl.nedelje raditi od kuce, odnosno da ce samo po jedan covek iz sektora dolaziti na dezurstvo.
Mi cemo sutra u selo kod mojih. Tamo se sretnemo sa 5 ljudni dnevno maksimalno 😂

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (14.3.2020 10:38:25)

Planira se i ovde da nastava od 1 do 4 razreda bude na rts 3 ako sam dobro shvatila. Samo se pitam kad misle da shvate da je stvar ozbiljna. 

princezica1 -> RE: Korona virus (14.3.2020 10:41:16)

Prvi put cujem za online nastavu zbog korone. Nije jos uvek zvanicno?

Sanjica26 RR -> RE: Korona virus (14.3.2020 10:54:37)

Kad obustave nastavu tako ce biti. Nije jos zvanicno u Srbiji. U Hrvatskoj je npr pocela online nastava. 

princezica1 -> RE: Korona virus (14.3.2020 11:02:44)

To nisam znala. Kod nas od jutros povecan broj obolelih-41.

vonavoj -> RE: Korona virus (14.3.2020 11:06:01)

Ko kaze da je pocela? Jos se ne zna ni da li idu ili ne od ponedeljka.moja sestra zivi pored Zd.

princezica1 -> RE: Korona virus (14.3.2020 11:12:46)

Hrvatski mediji javljaju da od ponedeljka krece nastava preko hrt. Neki pominju i sredu.

Ana RR -> RE: Korona virus (14.3.2020 11:44:34)

Jbt ovog čoveka treba zapaliti!!!!!

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (14.3.2020 11:49:47)

Sta kaze sta kaze? Ja ne slusam nikad tv

Ana RR -> RE: Korona virus (14.3.2020 13:05:14)

Nemoj ni da slušaš. Bezobrazluk i bahatost kao i uvek!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>