RE: Korona virus (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Porodično zdravlje

Poruka

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (13.3.2020 6:26:10)

Uh Ljisho, drzim fige da je samo prolazno 😔

bebilule -> RE: Korona virus (13.3.2020 7:02:15)

E mame. Kod nas su strogo zabranjena mikrobioloska ispitivanja u privatnim laboratorijama. Ako neko sumnja u nesto, treba da se javi kriznom, oni dalje salju gdje treba. Pričala sam sa rodbinom iz Slo, oni od danas uvode neke mjere rada od kuće. Ja sad stvarno mislim da se treba ozbiljnije pristupiti. Imamo primjer iz Kine kako treba i Italije kako nije trebalo. Proširi li se ovo pokosiće nam ove starije generacije. A nase bolnice i broj respiratora... Ne smijem ni misliti. Juce citam objavu jednog covjeka koji ima hiljade pratilaca, nesto kao duhovni bloger, jbt. Pise o izolaciji i individualizmu i kaze Bolje mi je umrijeti u drustvu kužnih, nego sam u izolaciji. Msm, daj malo vise odgovornosti, pozovi ljude da pripaze, da podignu svijest, kada te već toliko ljudi prati. Meni nije bilo dibro kada sam skontala da su odavde ipli na karneval u Italiju preko jedne agencije i ti ljudi sad idu na posao, u kafiće.... To mi je bas bas neodgovorno. Uvešće država mjere, ali šta je sa ponapanjem pojedinaca. Po meni, pridrzavaj se uputstava i manje su šanse da nagrabusimo. 

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (13.3.2020 7:07:03)

Bebi, to je ta gradjanska neposlusnost i drustvena neodgovornost. Zar nije volje biti ziv i zdrav sa najmilijima?

Posto ovde ima pozitivnih imam utisak da su ljudi podeljeni, oni koji brinu kao ja, i oni koji sede po kaficima, restoranima, iaze uvece po klubovima i ne haju ni za sta. Takvi nam produzavaju agoniju. A ja danas trebalo da idem do banke, zvali me. E pa necu. 

pari -> RE: Korona virus (13.3.2020 8:11:37)

Ja sam u trećoj grupi...trudim se da se čuvamo i deca i ja, ne idemo u kafiće i igraonice ali idemo napolje,na igrališta, idu u vrtić za sad, ja idem na balet (nas 5 bude). Ne idem u velike radnje, šoping centre. 

Panika nas može uništiti i ugroziti one koji su stvarno životno ugroženi

vonavoj -> RE: Korona virus (13.3.2020 8:42:00)

Ivanka,nisam ocekivala od tebe da si panicar🤪

Po meni nema mesta panici,samo treba biti odgovoran...i za skole,pa i u Nemackoj nisu zatvorene,maslacak je pislaa da su zatvorili kad su posumnjali,pa otvorili..Dajte ljudi,nerealno je da sve stane,preporuka da se radi od kuce..ko.moze..5% ljudi..

bebilule -> RE: Korona virus (13.3.2020 9:52:31)

Von, ja nisam uopšte paničar, ali sam svjesna koliko puno treba da bi se ljudima podigla svijest. Ovdje treba nastati haos, pa da se ljudi uozbilje. Evo ti primjera. Rođak mi radi u Slo kao vozač kamiona. Zovem snahu jutros, poslali ga za Italiju s robom. On se malo bunio, ali otišao, šta će. Kaže planira doći na dan dva. Reko, kako mi ostati dan-dva, morao bi biti u izolaciji najmanje dvije sedmice (mislim Italija, kamioni, špedicije...). Kao ma zašto, nije korona strašna, on je mlad. Moje pitanje "A drugi ljudi?" ostalo je tako blago ismijano.

Maraj -> RE: Korona virus (13.3.2020 9:58:05)

Strasno bebilule....

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (13.3.2020 10:01:32)

Von, nisam panicar ali mi nije svejedno veruj mi. Ja cuvam sebe, idem peske na posao, ne idem u masu.Sto rekla ova poznanica iz Pekinga, moramo da cuvamo vise druge nego sebe. Ja sada saznajem da je mnogo ljudi za 8 mart bilo u Milanu. I kako da ne budem zabrinuta i za sebe i one oko sebe. Majka mi je sama, poslala sam joj novac da kupi sebi sta joj treba i da ne izlazi iz kuce. Veoma sam zabrinuta.

jess021 -> RE: Korona virus (13.3.2020 10:13:20)

Samo da se prijavim da sam tu. Reci cu samo da postajem blago paranoicna🤣

daca77 -> RE: Korona virus (13.3.2020 10:33:01)

Posle duze pauze na rr, evo i mene[sm=smiley31.gif]

Didy -> RE: Korona virus (13.3.2020 10:33:59)

Ljišo, kakvo je stanje od jutros?

Ja sam malo olabavioa juče i danas, isključila se s mreža TV inače ne gledamo, ali svi samo k tome pričaju, nema druge teme. 
A juče otišla do Novog Sada da nešto obavim, pozvala kasnije sestričinu da popijemo kafu, u centru duž cele Zmaj Jovine ulice špalir bašti kafića, sve puno, krcato. I usput svi pričaju samo o koroni, a uredno drže sredstva za dezinfekciju na stolu.

daca77 -> RE: Korona virus (13.3.2020 10:39:17)

U KC Nis situacija je prilicno ozbiljna, uprokos cinjenici da je zdravstv.radnicima zabranjeno da sire bilo kakve informacije o ovome. Verovatno znaju cime raspolazu, pa otuda i toliki strah. D.zdravlja u mestima oko Nisa jos uvek nisu dobili ni maske ni rukavice...kazu, nestasica je...[sm=smiley13.gif]

jess021 -> RE: Korona virus (13.3.2020 10:48:17)

Daco, welcome back, ali mogla si i nekim lepsim povodom 😁

Salim se, naravno. 

Ana RR -> RE: Korona virus (13.3.2020 10:53:02)

Daco [sm=smiley31.gif] lepo je "videti" te!

Jao ovaj dr Nestorović... kaže da nema šanse da se virus vrati na zimu i da čak i ako se vrati to će biti u obliku obične kijavice [sm=smiley29.gif]

Povraća mi se od ovih silnih "stručnjaka".

daca77 -> RE: Korona virus (13.3.2020 11:06:29)

Ana, jess021[sm=smiley31.gif]

Ana RR -> RE: Korona virus (13.3.2020 14:48:20)

Čitam na NatGeo kako neki kineski epidemiolozi kažu da bi do juna pandemija trebala da bude završena. Da li je to realan scenario? Maslačak?

Maraj -> RE: Korona virus (13.3.2020 14:52:15)

Jess ima li kod tebe alkohola/asepsola, da nas snabdes malo [sm=smiley1.gif]

Ljiso ima li te, kako je D? P?

pari -> RE: Korona virus (13.3.2020 14:52:17)

I ja sam to pročitala malopre. 

Toliko toga ima napisanog,ne znamo više šta je istina,a šta ne...

Ana RR -> RE: Korona virus (13.3.2020 15:03:43)

Zašto na onom sajtu John Hopkins nema više Italije, Irana i Južne Koreje?

Ivanka 75 -> RE: Korona virus (13.3.2020 15:16:44)

Italije nema nina jednom sajtu.ko zna stase tamo tacno desava

vonavoj -> RE: Korona virus (13.3.2020 15:32:39)

Ja dobila 10bocica asepsola i 10kg brasna..od moje firme,a moja firma je maticna za firme koje proizvide brasno i asepsol..koja sreca,haha.. Asepsole sam podelila..

Maslacak nam se ne javlja sa najtacnijim podacima..da li kod njih skole rade?

Ana RR -> RE: Korona virus (13.3.2020 15:33:14)

Ponovo su na sajtu. Verovatno se nešto ažuriralo.

Misha i Ljisha -> RE: Korona virus (13.3.2020 16:39:11)

Dobar dan. Deca iz D skole.negativna. hvala Bogu. D kaslje. Kaze mi malo pre mama iskasljala sam krv. Mm i ja se u sekundi sledili. Mm poceo da vice dodji Ljiljo (bili u drugim sobama) i meni klikne. Ma bre jela je jagode pre 10 min garant od jagode tackica krvi 😂 mislim kao krvi. I jeste. A on stao pa zagleda maramicu. 

Sludjeni. Ja kasljem isto. Radi djaka sam danas nosila masku. Da ne bude da kasljem na njih. 
Nisam danas nista ispratila sta se izdesavalo. Osim to za djake nase skole. Idem sad bas da iscitam sta ima novo

vonavoj -> RE: Korona virus (13.3.2020 17:10:05)

Bravo ljisho! Uzmi napravi sirup koji sam pisala..spasice vas kaslja.

princezica1 -> RE: Korona virus (13.3.2020 18:17:24)

Glavna vest da raspolazemo sa preko 1000 respiratora sto je mnogo vise nego u vreme prethodne vlasti?!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>