bebilule -> RE: Korona virus (13.3.2020 7:02:15)
|
E mame. Kod nas su strogo zabranjena mikrobioloska ispitivanja u privatnim laboratorijama. Ako neko sumnja u nesto, treba da se javi kriznom, oni dalje salju gdje treba. Pričala sam sa rodbinom iz Slo, oni od danas uvode neke mjere rada od kuće. Ja sad stvarno mislim da se treba ozbiljnije pristupiti. Imamo primjer iz Kine kako treba i Italije kako nije trebalo. Proširi li se ovo pokosiće nam ove starije generacije. A nase bolnice i broj respiratora... Ne smijem ni misliti. Juce citam objavu jednog covjeka koji ima hiljade pratilaca, nesto kao duhovni bloger, jbt. Pise o izolaciji i individualizmu i kaze Bolje mi je umrijeti u drustvu kužnih, nego sam u izolaciji. Msm, daj malo vise odgovornosti, pozovi ljude da pripaze, da podignu svijest, kada te već toliko ljudi prati. Meni nije bilo dibro kada sam skontala da su odavde ipli na karneval u Italiju preko jedne agencije i ti ljudi sad idu na posao, u kafiće.... To mi je bas bas neodgovorno. Uvešće država mjere, ali šta je sa ponapanjem pojedinaca. Po meni, pridrzavaj se uputstava i manje su šanse da nagrabusimo.
|
|
|
|