|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 02/20
13.2.2020 10:43:00   
Sanidej
Naravno Nato. Treba i bebi vremena  da shvati da nisi jedina osoba u njenom zivotu koja je voli. A nama treba jos vise :)

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 401
13.2.2020 12:57:54   
vonavoj
Sanidej,oduvek sam tako mislila..to nije odvajanje na 10h.to je 3h max..pri tom sam ja i dojila moju decu,onda sam bila ogranicena da trcim nazad,i mm mozda zaista nije mogao da ih smiri,ali nisam panicno trcala kuci...Ja sam radila kad je T imala 2.5meseca,po 4h...mm je cuvao,davao moje izmlazano mleko,snalazio se...nisam mogla da ostavim posao ako ona place..Nemoj pogresno da me shvatis,nato,moja T je bila drekavac dan noc do 5og meseca..isto kao tvoja,ali ne radi to sebi..koliko si vremena bila odsutna,1.5h?

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 402
13.2.2020 13:02:09   
pari
Von, u pravu si skroz ali i ja sam bila kao nata...ja sam mislila da samo ja mogu da ga umirim, da trazi mene, da mu treba mama...problem je bio u mojoj glavi i bez obzira sta mi tad neko govorio, nisam mogla drugacije. Sa T je vec bilo drugacije iako ni nju nisam ostavljala duze od sat i po, dva ali uspela sam makar to, a sa M nisam

Ja bila na baletu :) divno je, mnogo mi prija...
Osvojila sam knjigu preko studija b, pa idem sad po nju...neka o stresu :)
Kako ste mame?

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 403
13.2.2020 13:05:48   
Maslacak15
Gde ste mame. Idemo sad Ana i ja u setnju pa da se konacno javim. Nisam dugo pisala o tome jer nisam znala sta da kazem jureci svoj rep. Posto smo utvrdili da Anin tumor masnog tkiva raste u novembru odlucili smo se za operaciju, koju su mi onda otkazali krajem godine jer tri doktora ima 6 razlicitih misljena. Elem operisana je konacno proslog utorka i prosla kako se samo pozeleti moze ( u toj situaciji). Nebih verovala da mi je neko pricao, dete je trcalo po bolnici manje od 24 h posto je otisla pod noz. Zena stvarno ima zlatne ruke. Danas smo bili na kontroli, rana je extra od ponedeljka moze u vrtic. Samo cu ja da dobijem srcku gledajuci je kakve vratolomije izvodi po kuci. Stigao je konacno i histopatoloski nalaz. BIli su hvala bogu u pravu. Nalaz je benigan i nema nikakvih naznaka maliginteta. Tako da se nadam da je ova traumaticna epizoda konacno iza nas. Puno vas pozdravljam !!!!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 404
13.2.2020 13:08:09   
pari
Uh maslacak, dobro je da je sve dobro proslo i da je sve u redu! Bas nije lako... Dobro je da ste izgurali!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 405
13.2.2020 13:08:19   
vonavoj
Majka to najbolje radi,ali i tate mogu da pomognu..mi nemamo pomoc babe i dede,tako da ne znam. Meni sad sestra uskace,sa M,a sinoc ga je moj tata uspavao..kaze ystajao je,zvao mama,tata,koko i zaspao. Bitno je da taj ko ih cuva bude smiren i stalozen.moja sveki ne sme da cuva decu,jer je panicar..ona unapred kaze sta cu kad place..

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 406
13.2.2020 13:10:31   
vonavoj
Maslacak,bas sam pitala za tebe pre neki dan! Bitno da je sve ok,i da ce tako i ostati!!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 407
13.2.2020 13:12:10   
pari
Von, slazem se skroz! Stvar je u tome sto ja nisam morala da ga ostavljam plus sam se odrekla da idem igde bez njega i eto...iako to niie bilo dobro uopste ali ja tad nisam mogla drugacije, strasno sam bila emotivna, jako oset_ljiva na njega i njegov plac...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 408
13.2.2020 13:21:43   
Ana RR
Maslačak, sjajna vest! user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 409
13.2.2020 13:22:35   
flamingos
Samo da vam mahnem.Odismo da se spremamo.Javljam se kad dođemo.Budite mi dobro,drage moje drugaRRke.Ljubim vas.❤

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 410
13.2.2020 13:23:57   
flamingos
Maslačak,ssd pročitah,divnoooo.Ljubim vas.❤

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 411
13.2.2020 13:27:39   
mama Jo
Pozdrav mame. Mi i dalje bolesni, J je zivnula, ali zato U kaslje, covece na svaka 2 min., celu noc, evo celo jutro. Ovo je treca noc kako uopste skoro ne spavam, jutros mi je bilo muka 2 ranisana sam popila. Donja usna mi je sva u nekim groznim groznicama, ali nekako nije da se osecam lose, sta znam. Samo da U vec jednom prestane da kaslje.

Nati, ja te skroz razumem. Moja mladja je isto drekavac najstrasniji. Kad je bila beba, mm svaki put kad je ostao sa njom me je zvao da se vratim - ja izvedem stariju u park, odvedem je na neka desavanja.... ma gde god, on zove posle nekog vremena da ne moze da je smiri. Dok se ja vratim, i dodjem kuci ona vec ne place toliko. Svaki put sam trcala da se vratim, i sad vidim da je to bila greska, ali sta mogu, i sada to radim. Evo pre 2 meseca sam otisla kod dr opste prakse, ispostavilo se da moram da cekam duze nego sto sam mislila... moja mama i mm cuvaju njih dve, posle nekog vremena muz zove i kaze da jako place i kao - kako hocu, ne zove on mene da se vratim ali da mi kaze da place user posted image kao baba ih je morala malo izvesti napolje. Ja dolazim unezverena kuci, one ispred zgrade mene cekaju ali u ok raspolozenju. Mama me je najstrasnije izgrdila sto sam se vratila.
Ne bih da generalizujem, ali muskarci malo to sve drugacije gledaju. Mm pomaze i hoce sve stvarno, ali lakse je da place kod mene nego kod njega. Kad je on na poslu 8h meni dete nikada ne place inace, da, da kako da ne.

< Poruku je uredio mama Jo -- 13.2.2020 13:30:53 >

,,Carpe diem"

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 412
13.2.2020 13:32:24   
mama Jo
Hocu da ti kazem - mogu i oni da je ih smire 100%... pokusaj da razgovaras sa njim, ili da nekako da izdrzis, da ne bi eto kao ja docekala da ti dete ima i 2 godine i da i dalje toliko place da moras da odlazes sve sto si isplanirala.

Maslacak, bas mi je drago, jako lepe vesti!! Da ste zdravi i srecni uvek !!

,,Carpe diem"

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 413
13.2.2020 14:31:49   
Filadendronka
Maslacac, divne vesti stvarno! Meni je i dalje Les u glavi, nadam se da ce biti dobro sto pre. Nato, takodje sam trcala tako, samo sa manikira. Izvukla ruku iz lampe i juris kuci. Sad mi vec muka od pomisli na adaptaciju i vrtic. Inace, deca i dalje imaju temperaturu. Von, spremila sam tvoj caj za kasalj i dajem ga D. A za J ne znam sta cu, nema jos godinu dana. Slinavi uzasno i kaslje. Nos mu ispiram svakih 15min. 

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 414
13.2.2020 14:37:03   
Sanjica26 RR
Dobar dan.

Maslacak, to su najdivnije vesti. Uzivajte sad. Dan je bas suncan. Mi smo isle do biblioteke. Posle smo napravile pravi piknik u dvoristu, tj. iznela sam im cedjeni sok i stapice. Sad ce rucak.
Mi nismo imali te trenutke da mm ne može da ih smiri. I ako su plakale nije me zvao za takve stvari. Prvo ne izlazim cesto, tako da to vreme treba da iskoristim. 

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 415
13.2.2020 14:37:27   
mama Jo
Fil i ja mojoj mladjoj nos bukvalno na 15 min... kao iz slavinr da ide covece ne znam odakle toliko slina.
Ja sam im danas napravila i onaj caj od crnog luka. Ne znam da li to smes Fil da das mladjem?
Ide secer... 2 kasike zutog secera karamelizujes, dodas 6dcl vodea i jednu glavicu isecenog crnog luka, celog. To da provri pa procedis i piju.
Moji bar nemaju vise temp.tj.starija nije ni imala.

,,Carpe diem"

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 416
13.2.2020 14:44:06   
Misha i Ljisha
Maslacak sjajno. Odlicne vesti.

Nato i ja sam se vracala. Ajao slala komsinice kumu moje roditelje, ma nikad necu zaboraviti taj dan. Mm panicar. Ma haos.  Posle toga sam je ostavila sa mm tek kad je imala 9 meseci. Nije bilo nikakvih problema. Krenula u jaslice dana nije plakala. Ovog malog nisam ostavljala nijednom dok nije krenuo u jaslice. Takodje ne place. Tako da to kao plakacemo jer cemo sw rastajati nije uopste tacno. Ako je neko non stop bio sa svojom decom to sam ja. A jedva cekaju da mi vide ledja 😂
Meni stigao ugovor za Ameriku. Potpisati ili ne potpisati. Bas nisam pametna. Kaze mi mm  svi zele u Ameriku jedino ti ne zelis. Mozda nisam ja ko svet. Nemam pojma. 

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 417
13.2.2020 14:47:12   
Mirko Svirko
Dobar dan,zene... Kako ste danas?
Maslacak, ovo je najbolja vest. Bravo za vas. Samo vam zdravlje zelim od sada pa na dalje. Uzicajte sada. 
Neko je pisao o odlasku a dete place,ne znam ko.. ali svakako da toga ima i kod nas. Doduse sada manje. Kezi se on sada gde mi je mama itd, pa mene zove mm ali me sada vec posle 5 god ne zanima. Dete veliko,razume reci,pa objasni detetu tj potrudi se.Sta bi bilo kad bi ja trcala kuci i udare me kola...Mogu oni sve,samo da se potrude. A ni ja nemam pomoc, i svuda sam ga vukla sa mnom.  I ja sam bila jako emotivna i vezala ga za sebe. I to je velika greska, ali nidam imala veliki izbor.. procuva ga moja sveki ali on valjda vidi ds ima slobodu pa krene na glavu da joj se penje onda ona zove. I presedne mi. Mi smo zdravi, hvala Bogu. Danas idemo na rodjendan kod druga. Danas sam uradila gomilu stvari a osecam se kao da nista nisms uradila. 

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 418
13.2.2020 14:54:19   
vonavoj
Fil,ja sam ga pila u trudnoci...kontam da onda sme. Proguglaj kad ide zalfija.Ljisho,i sama kazes,tm je panicar,inace deca ne bi plakala,tj.umirio bi ih.Retki su trenuci da idem negde sama,vezana su sva moja deca za mene.bila sam kod frizera na satiranju 4h, T me zvala 3 puta,mm 2 puta..M place svaki put kad negde krecem.urla.

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 419
13.2.2020 15:04:42   
Mirko Svirko
Von,da mm ovo cita sad bi reko "eto, nisi jedina"... Hahah,ja stalno kukam "potrudi se" ..I trudi se sada. Ne mogu da kazem. A moj sin je isao sa mnom svuda.. i na biro, i kod fizera,i po posti, opstini, kod lekara, kod mojih, prodavnice obavezno... samo sam kod ginekologa isla sama. Tako da sve razumem.I sad se kezulji pa me ljubi 100_x_, ali mora tako da ocuvam svoj nervni sistem.  

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 420
13.2.2020 15:10:52   
mama Jo
Ja sam cesto znala u sali da kazem ,,sta? Da ih povedem i kod ginekologa mozda, a?" user posted image user posted image

,,Carpe diem"

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 421
13.2.2020 15:12:33   
Rosita
Drage mame, ja povremeno čitnem, al nikako da napišem koju...

Maslačak, drago mi je baš, pomišljala sam na vas! Zaboravite sad tu epizodu!
Nato, i ja sam tako da D. Sve isto. Sa N nisam i on je ostajao sa mm normalno koliko treba recimo od 6+, ranije se ne sećam, sisao je pa nisam bila često odsutna. D i sad pita gde si, šta si, kad dolaziš, što te još nema i td.
N danas dobio još 3 m singulara. Imso je 2 opstrukcije u pauzi, zato.
Sve vas puno pozdravljam.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 422
13.2.2020 15:20:43   
pari
Rosi, kako si ti?

Ljišo, treba dobro sve razmisliti...da li ćete zajedno ili ne, na koliko, kako...Ja sam uvek za odlazak, zbog iskustva, upoznavanja nečeg drugo, doživljaja, bogatstva života na neki način., Ali naravno svi smo različiti...
Mama jo, znači patite se još uvek.  Nama je trajalo deset_ak dana...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 423
13.2.2020 15:22:53   
Sanidej
Pobeze Nata kad je videla raspravu :)

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 424
13.2.2020 15:31:02   
vonavoj
I kod ginekologa su isle samnom kad sam bila trudna..svuda,ali svuda..i na nokte..i kod frizera na sisanje..bas na satiranje ne,dugo je..ovako svuda.

(odgovor članu Sanidej)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Lista najlepših ženskih imena GRČKOG porekla
Niste još odlučili kako ćete nazvati vašu devojčicu? Potražite inspiraciju među imenima grčkog porekla, jer svako od nji...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

BEBA
bukimuki

koliko dugo ste koristili siroki povoj svojoj bebei

nisam koristila (26%)

samo 2 meseca (15%)

4 meseca (31%)

6 meseci (10%)

koliko bi je dr savetovao (18%)

Ukupan broj glasova: 39

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here