Vučica78
|
E pa žene, ja bogami uradila imunološki domaći zadatak. Glava me zaboljela od ovih skraćenica, od jutros čitam forume i stavljam sve skraćenice u jedan Excel. Tu mi je sve što su mi dali da uradim i sve što su svi ostali radili od imunologije a u svrhu steriliteta. E sad, rezultate tek čekam, ali sam uzela sve ranije nalaze koje sam radila na sve i svašta kad sam bila malokrvna i kad mi se desilo ono sa okom i evo šta sam našla. Od svih stvari koje sam radila sledeće su uvijek bile OK: - ANCA (c-ANCA i p-ANCA)
- APA (antifosfolipidna)
- broj trombocita
- fibrinogen
- lupus antikoagulans
Ovo nisu stvari koje se mijenjaju svaki čas, pa pretpostavljam da će i sada ovo sve biti OK. E a sada stvari koje nikada koliko god puta otišla na analizu, nisu bile OK: - ANA - antinuklearna antitijela - uvijek između 1,85 i 2, a ne treba da bude preko 1,5. Provjeravano jedn 3-4 puta za godinu dana.
- APTT - 28,7 a treba da bude < 28,1
- INR ( ne znam ni šta je) - ovo mi je granično, 1,01, a donja granica je 1, znači ovo je kao OK, ali za dlaku.
- PCT (ne znam šta je, sve nešto oko trombocita) - 0,121, a treba da bude 0,158-1,425
- pdv (isto ne znam tačno, ali jeste nešto oko trombocita) - 16,8, a treba < 16,5
- p-fibrinogen (isto ne znam tačno šta je, niti što su mi ga radili) - 4,2 (2-4)
- PLT (trombociti) - bilo je 148, a treba 158.
- protrombinsko vreme - jednom je bilo OK, a drugi put ne, ali blizu granice normale.
- vreme koagulacije - 3 minuta 57 sekundi - treba preko 4 minuta.
Tako da iz ovoga vjerovatno se još ništa ne vidi tačno šta je u pitanju, ali se naslućuje čini mi se barem da nešto u vezi tih trombocita jeste sigurno. Kako se vama čini? E baš sam bila vrijedna danas. Sad idem na miru da štrikam, jer ionako prije novih rezultata više definitivno ništa ne mogu za sada uraditi.
|