|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Imunoloski faktori i VTO
10.5.2010 18:52:56   
cipiripi
Skoro isto kao Nejt user posted image
Ona ce da ide kod reumatologa, pa cemo cuti misljenje oko ovog "blago povisenog" lupusa..
Kad budes isla na konsultacije, ponesi i taj papir...
Ja o lupusu neznam nista, kao ni o ref vrednostima (koliko se uzima u obzir blago odstupanje)...znam samo da spada u ta antifosfolipidna antitela koja se rade kad zeza beba...
Te tri analize (ACA, lupus i beta2gpi) se rade da bi se otklonio taj "fosfolipidni sindrom".

Mari, nema sekiracije... user posted image
Ako Nejtin dr kaze da je ok...bices mirnija..
Pokazi i doktorima sve to, mozda oni imaju dobrog imunologa koji ce protumaciti i eventualno ti ponoviti analize i uraditi dodatne user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 351
10.5.2010 18:54:55   
Mari86
Cipi a hajde mi objasni sta taj lupus znaci u stvari??

Ima kod moje doktorice imunolog na klinici,mozda ce me odmah prebaciti kod nje....user posted image

Gledam kod Nejt njoj je i LA potvrdni pozitivan...uffff,nista mi nije jasno user posted image

< Poruku je uredio Mari86 -- 10.5.2010 18:55:51 >

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 352
10.5.2010 19:04:22   
cipiripi
Po definiciji to je jedna autoimuna bolest...grozna definicija...
Ali ona se gleda kroz antitela koja se nalaze u krvi zene koja onemogucavaju pravilno funkcionisanje kao i samo zatrudnjivanje...

Vidi ovde lepo pise...

Antifosfolipidna antitela su posebno važna kod trudnica, jer se ona mešaju sa funkcijom placente (posteljice). Krvni ugrušci koji se rastvaraju u krvnim sudovima posteljice mogu da izazovu prevremeni pobačaj (spontani abortus), slabo razvijanje ploda, preeklampsiju (visok krvni pritisak tokom trudnoće) i mrtvorođenost. Neke žene sa antifosfolipidnim antitelima mogu imati problema da zatrudne.

Sve ove analize je jako dobro uraditi..ko zeli i ko je u mogucnosti...u saradnji sa dr ili bez kao ja...
Veruj mi mnogo je vaznije sto znas da ti je malkice povisea vrednost nego da to nikada nisi saznala...
Meni je moj hematolog trazio da pored svega ovoga proverim (vezano za lupus i trombofilije) protein C, protein S i ptt vreme zgrusavanja krvi..

Najbolje bi bilo da pitas tvoju dr da te usmeri na imunologa, on ce najbolje znatyi da ti protumaci taj rezultat..
Mozda za tako malo poviseno nista ni ne daju od terapije ali te malo bolje prate tokom trudnoce..
Mislim da je tebi sve mirno za sad jer ti miruje D -dimer a on ume da skoci bas bas..
Evo meni je posle operacije bez obzira sto primam fraxiparin skocio na 300 a ref vrednostje do 250..
Tad su mi uveli 2x dnevno inekcije..15.05 idem na kontrolu krvi.

I nemoj da se traumiras...molim te :)
Jako sam ponosna na tebe sto sve ovo radis pre nego sto udjes u postupak VTO user posted image user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 353
10.5.2010 19:10:48   
Mari86
Necu da se traumiram user posted image znam da si ponosna na mene user posted image user posted image user posted image

Samo taj LA screen mi je povisen malo,videcu u sredu sta ce mi ona reci...
Citam sad po netu svasta nesto user posted image

Hvala ti Cipi user posted image

Kad Nejt ide kod lekara???

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 354
10.5.2010 19:12:52   
Mari86
A sta je tebi bilo poviseno pa si dobila terapiju,ne mogu nigde da nadjem user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 355
10.5.2010 19:18:31   
cipiripi
meni su ACA-antikardiolipinska antitela bila povisena...idu do 10, meni su bila 24 IgM.
pa mi je prepisan aspirin koji sam pila malo vise od mesec dan ai ostala trudna..
kad sam ostala trudna nasla sam hematologa koji je na osnovu mojih sviih analiza koje sam radila :
lupus-negativan
ACA - pozitivna
trombofilije -negativne
..izdao naredjenje da uradim i beta 2gpi da bi video koliko je on..
u medjuvremenu meni je aspirin smanjio ACA, ona su postala negativna, beta 2gpi su od starta negativna...
tada je skroz isljucio da bolujem od "antifosfolipinog sindroma"
malo su mi vrdali proteini...pa me je posao na dodatne genetske analize za anomalije na hromozomima gde mi je utvrdjena mutacija oba gena , a to se odnosi na trombofiliju koja mi je inace bila negativna user posted image user posted image  i eto ti vraga,...izgleda da nije bila aktivna..a ja sam nosilac mutacije..
zbog toga primam fraxiparin .. i hvala bogu bebac raste..prezivljava sve i svasta.. i tako.. user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 356
10.5.2010 19:20:30   
Mari86
IZVORNA PORUKA: cipiripi

meni su ACA-antikardiolipinska antitela bila povisena...idu do 10, meni su bila 24 IgM.
pa mi je prepisan aspirin koji sam pila malo vise od mesec dan ai ostala trudna..
kad sam ostala trudna nasla sam hematologa koji je na osnovu mojih sviih analiza koje sam radila :
lupus-negativan
ACA - pozitivna
trombofilije -negativne
..izdao naredjenje da uradim i beta 2gpi da bi video koliko je on..
u medjuvremenu meni je aspirin smanjio ACA, ona su postala negativna, beta 2gpi su od starta negativna...
tada je skroz isljucio da bolujem od "antifosfolipinog sindroma"
malo su mi vrdali proteini...pa me je posao na dodatne genetske analize za anomalije na hromozomima gde mi je utvrdjena mutacija oba gena , a to se odnosi na trombofiliju koja mi je inace bila negativna user posted image user posted image  i eto ti vraga,...izgleda da nije bila aktivna..a ja sam nosilac mutacije..
zbog toga primam fraxiparin .. i hvala bogu bebac raste..prezivljava sve i svasta.. i tako.. user posted image

Hvala Bogu draga  user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 357
10.5.2010 19:24:09   
cipiripi
user posted image
IZVORNA PORUKA: Mari86

Nemoj da gledas dok ti dr ne objasni sve user posted image
Svasta pise o lupusu..gledala sam ranije...a to zapravo nema veze sa tako malim odstupanjem majke mi user posted image
Evo ti primer..
Kada sam radila antitiroidna antitela za stitnu zlezdu (postoje 2 grupe) jedna su mi bila povecana...idu do 10 meni su bila 16...
Oduzela sam se...
A zapravo nista ne znaci...
Endokrinolog je pogledao rezultate i nasmejala se..uradila mi UZ..sve ok, sve cisto..

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 358
10.5.2010 19:24:26   
diamond
.. i hvala bogu bebac raste..prezivljava sve i svasta.. i tako.. user posted image

user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 359
10.5.2010 19:25:44   
pepino
Zenice moje ja ovo citam pa kao pokusavam da shvatim,ako mi zatreba jednog dana,ali sam user posted image ,nista ne kontam!user posted image
Mari samo da ti pruzim podrsku,da se ne sikiras,ali vidim ja da si ti meni dobra,samo polako....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 360
10.5.2010 19:26:32   
diamond
Mari mila, ja pojma nemam nista o tome, ali samo hocu da te user posted image i da ti kazem da mislim na tebe i pratim sta se desava!!!!
Imas moju podrsku!!!!user posted image

(odgovor članu diamond)
Direktna veza do poruke: 361
10.5.2010 19:27:40   
Mari86

user posted image
IZVORNA PORUKA: Mari86

Nemoj da gledas dok ti dr ne objasni sve user posted image
Svasta pise o lupusu..gledala sam ranije...a to zapravo nema veze sa tako malim odstupanjem majke mi user posted image
Evo ti primer..
Kada sam radila antitiroidna antitela za stitnu zlezdu (postoje 2 grupe) jedna su mi bila povecana...idu do 10 meni su bila 16...
Oduzela sam se...
A zapravo nista ne znaci...
Endokrinolog je pogledao rezultate i nasmejala se..uradila mi UZ..sve ok, sve cisto..

Necu vise da gledam.... user posted image
Pa nadam se da nije strasno posebno zato sto mi je sve ostalo ok...pocevsi od d-dimera sto si mi ti rekla...user posted image
d-dimer mi je bas ok pa se tesim user posted image
al ce doktorica da se iznenadi kad joj pokazem sta sam sve uradila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 362
10.5.2010 19:29:34   
Mari86
IZVORNA PORUKA: pepino

Zenice moje ja ovo citam pa kao pokusavam da shvatim,ako mi zatreba jednog dana,ali sam user posted image ,nista ne kontam!user posted image
Mari samo da ti pruzim podrsku,da se ne sikiras,ali vidim ja da si ti meni dobra,samo polako....user posted image user posted image user posted image

pepino draga ni meni nije bilo jasno dok nisam krenula...user posted image user posted image
dobra sam,ne nerviram se user posted image user posted image sve ce biti ok znam user posted image

diamond hvala mila moja user posted image user posted image

Jedva cekam sada sredu da odem kod doktorice user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 363
10.5.2010 19:30:04   
cipiripi
pazi samo da ne poludi user posted image
reci da te nagovorila na to neka dr iz laboratorije user posted image user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 364
10.5.2010 19:32:20   
pepino
A jel Cipi da ti nemas kakav dogovor sa docom ili labaratorijama,pa uzimas procente za ove analize????user posted image
Salim se naravno,mojne se ljutis!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 365
10.5.2010 19:32:45   
Mari86

pazi samo da ne poludi user posted image
reci da te nagovorila na to neka dr iz laboratorije user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image i ja sam pomislila...ne ne ja cu reci da imam jednu drugaricu  user posted image user posted image koja mi je to preporucila koja je kroz to prosla user posted image

mislis da bi mogla da poludi,pa nije valjda luda user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 366
10.5.2010 19:58:53   
cipiripi
Pepino bezobraznice user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja sam lupus i trombofilije radila u zavodu za transfuziju krvi jer nisam znala da moze u privatnim lab.. user posted image

Mari...neznam kakva ti je doktorka..ali imaju obicaj da se ljute...
Ali ti tako mala, plava i mazna...obrlatices je user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 367
12.5.2010 16:20:53   
cipiripi
Mari, sta su ti rekli za lupus? Jel su komentarisali nesto? bas me zanima... user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 368
12.5.2010 17:27:25   
Pipi duga carapa
Od imunoloskih ispitivanja odradila sam;Antoimuna antitela,Antinuklearna,Antifosfolipidna{sa antikardiolipinskim],Antimikrozomalna,Antitroglobulinska cirkulisuci imuno kompleksi,Koagulacioni status;Lupus antikoagulans,Trombofilije,Anatomija,...........HORMONSKI STATUS i Mikrobiolosko ispitivanje oba partnera ,kao i brisevi

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 369
12.5.2010 18:07:38   
cipiripi
al su te izdzarali user posted image user posted image user posted image
jel znas ti nesto o ovim povisenim vrednostima lupusa kao sto imaju Nejt i Mari?

(odgovor članu Pipi duga carapa)
Direktna veza do poruke: 370
12.5.2010 19:46:06   
Mari86

Mari, sta su ti rekli za lupus? Jel su komentarisali nesto? bas me zanima... user posted image user posted image

Ovako je rekla doktorica...odlicno je sto si na svoju ruku odradila analize,ovaj povisen lupus nije nista strasno i za njega ne dajemo terapiju,
ali da za neko vreme ponovo izvadim krv tj.da ponovim analizu user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 371
12.5.2010 19:47:32   
cipiripi
odlicno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 372
12.5.2010 19:52:14   
Mari86

odlicno user posted image user posted image user posted image

mislis??? samo da nalazi na ove bolestine budu ok user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 373
12.5.2010 19:55:11   
cipiripi
Bice user posted image user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 374
12.5.2010 20:02:56   
Anoniman
Joooj, Mari, kako se radujem zbog tebe, pojma nemas user posted image user posted image user posted image
Mogla bi da budes dobra, kao sto si lepa, da dodjes u subotu na kaficu sa svima nama... kad moze Baninica, mozes i ti! user posted image
Kiss user posted image

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

ime za seku
miminecanata

Imamo: Milicu Nemanju Nataliju i...

Sofiju (41%)

Anu (20%)

Aleksandru (15%)

Andjeliju (24%)

Ukupan broj glasova: 256

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here