|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Imunoloski faktori i VTO
12.5.2010 20:03:39   
Mari86
IZVORNA PORUKA: Nejtiri

Joooj, Mari, kako se radujem zbog tebe, pojma nemas user posted image user posted image user posted image
Mogla bi da budes dobra, kao sto si lepa, da dodjes u subotu na kaficu sa svima nama... kad moze Baninica, mozes i ti! user posted image
Kiss user posted image

Djeee u Beograd?? Pa vi ste lude user posted image user posted image user posted image

Ljubim te znam da se radujes zbog mene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Mari86 -- 12.5.2010 20:04:10 >

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 376
12.5.2010 20:06:23   
Anoniman
Cipi, reaguj, ti si veci autoritet od mene user posted image  Mozda tebe poslusa da dodje user posted image

Ja jos uvek nisam isla za taj Lupus, cekam nasu drugaricu Kleo da mi zakaze user posted image

(odgovor članu Mari86)
  Direktna veza do poruke: 377
12.5.2010 21:11:16   
pepino
Cipiku sam htjela pitati u PP ali da ne komplikujem,a mozda i neko od vas nesto zna o ovome,naime sad sam dosla od jedne prijateljice koja je imala 2 spontana,sad ima jednu djevojcicu od 11 mjeseci,ona je prije nego se odlucila na ovu trecu trudnocu otisla u B.G. i uradila nalaze u labaratoriji KONZILIJUM,a uradila je sledece(CITIRAM ISTO KAO STO PISE U NALAZU):
Uzimanje uzorka,TOXO IgM  @,TOXO IgG  @,Rubeolla IgM  @,Rubeolla IgG @,Antikardiolipinska IgM-At  @,Antikardiolipinska IgG-At  @CMV-IgM,CMV-IgG,HSV-II-IgM,HSV-II-IgG,HSV-I-IgM,HSV-I-IgG

Moze li mi neko od vas reci sta ovo sve znaci,da li je to sve jako bitno da se uradi i sta bi uz to jos dodali kao bitne nalaze? 

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 378
12.5.2010 21:21:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pepino

Cipiku sam htjela pitati u PP ali da ne komplikujem,a mozda i neko od vas nesto zna o ovome,naime sad sam dosla od jedne prijateljice koja je imala 2 spontana,sad ima jednu djevojcicu od 11 mjeseci,ona je prije nego se odlucila na ovu trecu trudnocu otisla u B.G. i uradila nalaze u labaratoriji KONZILIJUM,a uradila je sledece(CITIRAM ISTO KAO STO PISE U NALAZU):
Uzimanje uzorka,TOXO IgM  @,TOXO IgG  @,Rubeolla IgM  @,Rubeolla IgG @,Antikardiolipinska IgM-At  @,Antikardiolipinska IgG-At  @CMV-IgM,CMV-IgG,HSV-II-IgM,HSV-II-IgG,HSV-I-IgM,HSV-I-IgG

Moze li mi neko od vas reci sta ovo sve znaci,da li je to sve jako bitno da se uradi i sta bi uz to jos dodali kao bitne nalaze? 

Draga, to ti je TORCH!

(odgovor članu pepino)
  Direktna veza do poruke: 379
12.5.2010 21:22:58   
pepino
Sve ovo Torch????user posted image A ovi antikardiolipini i ostalo????user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 380
12.5.2010 22:38:37   
cipiripi
antikardiolipinska nisu torch..
to su antitela koja je odnose na gustinu krvi, i kad su pozitivna, beba ne moze da se hrani i ode..
ja sam bila pozitivna na to.

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu pepino)
Direktna veza do poruke: 381
12.5.2010 22:54:58   
Pipi duga carapa
IZVORNA PORUKA: cipiripi

al su te izdzarali user posted image user posted image user posted image
jel znas ti nesto o ovim povisenim vrednostima lupusa kao sto imaju Nejt i Mari?

Ne samo ono sto sam porocitala ovde na srecu nisam imala i taj problem i zato nisam bas najbolje informisana.A ove nalaze sam sve uradila posle svih onih cimanja po Jev....user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 382
13.5.2010 0:58:42   
Anoniman
Sorry brzala sam na pedikir, pa nisam pazljivo citala da ima i antikardiopirinskih antitela user posted image user posted image

(odgovor članu Pipi duga carapa)
  Direktna veza do poruke: 383
13.5.2010 1:01:39   
cipiripi
Nejt jel si citala sta su Mari rekli za lupus user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 384
31.5.2010 13:01:12   
Iva979
Imam jedno kratko pitanjce.
Sta predlazete kao osnovne imunoloske analize?
Ja do sada nisam nista radila osim ASA, on je bio ok.
Idem danas kod dr, i treba da je izbombardujem pitanjima user posted image

thanks user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 385
31.5.2010 13:13:46   
Dudu25
Ivo draga
to sam i ja htela da znam ako npr ne planiras vto i inseminaciju dali mozes na svoj zahtjev da trazis od dr. da ti radi ove neke osnovne analize i ova antitela ili kako je tacan naziv.... sto sprijeci trudnocu,
ja sam pisala pp Cipiju prije nekoliko dana bas za antitela ali nije mi odg sigurno je zauzeta ... ali ako svrati u ovu temu taman nek odg ako ima vremena pa mozemo ja i Iva imati odg user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 386
31.5.2010 13:16:13   
Iva979
Pa bas zato i pitam, isla bih na inseminaciju, ali bi pre toga uradila osnovne imunoloske analize. user posted image

user posted image

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 387
31.5.2010 13:17:29   
Dudu25
Neznam dali neko od djevojaka zna da ti pomogne,ali znam da Cipi sigurno ce imati sve odgovre na tvoje pitanje user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 388
31.5.2010 17:15:36   
Veca77

IZVORNA PORUKA: Iva979

Pa bas zato i pitam, isla bih na inseminaciju, ali bi pre toga uradila osnovne imunoloske analize. user posted image

user posted image

Ivo, meni je cipi svojevremeno predlagala da uradim kompletni antifosfolipidni status koji cine ACA,Lupus i beta2gpi; a njoj je njen ginekolog spominjao da uradi antiovarijalna i antiparijetalna antitela.
Nadam se da sam pomogla user posted image

Tajna čovečjeg bića nije u tome da živi, nego zašto živi.

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 389
31.5.2010 23:46:38   
cipiripi
IZVORNA PORUKA: Iva979

Pa bas zato i pitam, isla bih na inseminaciju, ali bi pre toga uradila osnovne imunoloske analize. 

Ovo ti je pametno i za svaku pohvalu user posted image user posted image user posted image

Ja sam licno prvo radila taj antifosfolipidni status koji cine:
1. ACA- antikardiolipinska antittela (Igg i Igm)
2. LAC- lupus antikoagulans
3. beta2gpi (igg i igm)

+ trombofilije koje se rade u institutu za transfuziju krvi i termin se zakazuje kosta oko 13000din..ali to nije pametno da radis iz razloga sto je meni pokazalo da nemam trombofiliju , a kad me je hematolog poslao da uradim 3 dnk parametra vezana za trombofiliju dobila sam rezultat mutacije koja se zove MTHFR i homozigot sam sto znaci da imam oba losa gena(platila 150e u genetskoj lab) .. jedan sam pokupila od majke a drugi od oca..

Ovo zaboravi za sad..
Pored gore 3 navedena ok je da uradis u bilo kojoj lab koagulacioni status(tu ti spada d-dimer, protrombinsko vreme, vreme krvarenja.. i neznam sta jos zaboravila sam..) koji ce odmah da pokaze da li ima nekih smetnji u vezi same krvi tj zgrusavannja...

Ako je sve ok sa te strane mozes da budes mirna 90%...

Ovo sto Veca spominje sa antiparijetalna antitela ja sam ih radila da se vidi uzrok anemije, a antiovarijalna da bi se videlo da si lu jc ok ili odumiru..to ti ne treba..to je glupost iskreno..

Neki dr traze i antitiroidna antitela (obe vrste) jer hormoni stitne zlezde mogu da budu ok a da antitela imaju veze sa nemogucnoscu zacenja..
I to sam radila ona idu do 10, meni su bila 16, sto je ok tj nije za terapiju jer ako tu nesto ne stima ona znaju da se krecu u hiljadama..

user posted image

Za pocetak to ti je oko 15-20 000 din..mozda i manje.. nisam sigurna.

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 390
1.6.2010 10:19:08   
Iva979
Cipi, hvala ti do neba! Oticicu da uradim prvo ova tri gore navedena user posted image

Veco drugarice hvala i tebi!
user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 391
1.6.2010 13:26:50   
cipiripi
Drzim ti fige user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 392
1.6.2010 13:38:26   
Iva979
Mozda je glupo pitanje, ali moram da ga pitam user posted image , da li oboje radimo ove analiza ili samo ja user posted image ?

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 393
1.6.2010 13:39:47   
cipiripi
jel znas da sam se dvoumila da li da napisem to user posted image user posted image user posted image mrzelo me da idem na "uredi" user posted image

samo ti radis, on nema veze sa tim user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 394
1.6.2010 13:47:04   
Iva979

jel znas da sam se dvoumila da li da napisem to user posted image user posted image user posted image mrzelo me da idem na "uredi" user posted image

samo ti radis, on nema veze sa tim user posted image user posted image user posted image user posted image

Pih tako sam i mislila, opet samo ja! user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 395
1.6.2010 13:49:41   
cipiripi
bar te ne dzaraju dole, samo ti krvopija uzme krv i dovidjenja prijatno user posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 396
1.6.2010 13:51:32   
Iva979

bar te ne dzaraju dole, samo ti krvopija uzme krv i dovidjenja prijatno user posted image

user posted image  dosta su me dzarali, sad su znaci krvopije dosle na red! user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 397
1.6.2010 13:53:00   
cipiripi
mislim da se rezultati cekaju par dana..sve zavisi kad im je imunolog tamo..
konkretno znam sa u Biomedici uzorak za beta2gpi salju za ns!

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 398
1.6.2010 14:06:07   
Dudu25
Cipi

htela sam da znam dali mogu da trazim i ja da mi uzimaju ove analize kao Iva,
samo sto ja necu na inseminaciju ili vto...

mene samo zanima dali imam ja ta antitiela user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 399
1.6.2010 14:08:01   
cipiripi
Pa mozes da trazis...pogotovo ako radis u privatoj lab..oni ne traze objasnjenja zasto ti to treba njih zanimaju samo pare.. a ako ides drzavno to ti je peripetija..user posted image

(odgovor članu Dudu25)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here