|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 100 [101] 102   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
15.4.2021 15:37:17   
Didy


IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Pasulj sa kobasicama.





Isto. Samo sam još i suva rebarca dodala. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2501
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
15.4.2021 15:44:19   
dddaca
Lignje i ponfrit

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2502
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
15.4.2021 16:26:28   
Ana RR
Kod nas orada na grilu i pirinač sa povrćem (brokoli, pečurke,tikvice, paprike, luk, paradajz, masline...)

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 2503
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
15.4.2021 16:28:14   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Kod nas orada na grilu i pirinač sa povrćem (brokoli, pečurke,tikvice, paprike, luk, paradajz, masline...)


Ko u restoranu user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2504
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
15.4.2021 16:40:42   
Ana RR
Haha pa najbrži ručak - pirinač se kuva u rerni, povrće je zamrznuto i samo ga dobro na maslinovom ulju propržim dok se riba peče. Gotov pirinač pomešam sa povrćem i gotovo user posted image sve ukupno malo više od pola sata.

Obožavam tu mešavinu povrća, i sa pečenim krompirom je super.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 2505
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
15.4.2021 21:49:27   
Didy
Anči, ja i povrće strpam u rernu, ništa ne dinstam. Tako je još brže. Nalijem malo ulja, isperem pirinač, naspem u rernu, naspem povrće (sveže ili zamrznuto ili pomešam), nalijem vode i milina. Kad pečem šarana, onda i njega poslažem na pirinač i povrće i za 40 minuta sve gotovo. 



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2506
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
15.4.2021 21:57:45   
Ana RR
Didy, i ja tako nekad ali ukusnije mi je ovako kada je u pitanju smrznuto povrće.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2507
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
15.4.2021 22:43:05   
Didy


IZVORNA PORUKA: Ana RR

Didy, i ja tako nekad ali ukusnije mi je ovako kada je u pitanju smrznuto povrće.



Šta znam... Nisam ja tu primetila neke velike razlike... 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2508
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
17.4.2021 10:09:13   
Didy
Danas ništa. Ima ostataka od juče - šaran i pilav, banana bread s čokoladom. 



_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2509
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
17.4.2021 10:13:17   
dddaca
Domaca supa, i isprzicu meso i pire krompir

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2510
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
17.4.2021 10:32:35   
nata11
Nemam predstavu. Cela sam samlevena, kisa, radim do 2. Mozda ispecem gotovu picu, supu za I, salatu.



_____________________________





(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 2511
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
18.4.2021 15:31:24   
Ana RR
Juče giros po Markovoj želji. Naravno sve home made jer Mama, ti praviš najbolje lepinje! 😅


Danas prženi mladi kupus sa slaninom i krompirom. I po čaša ginisa 😁

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 2512
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
18.4.2021 15:41:36   
dddaca
Za dorucak bile kiflice sa pire krompirom od sinoc. Za rucak podvarak, bice i za sutra.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2513
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
18.4.2021 16:08:33   
Didy
Ćureća supa, sosa i mesa (jer nedeljom bački ručak običan ima red svoj logičan😂), ćureći batak pečen u rerni sa krompirom, šargarepom i šampinjonima, zelena salata. 

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 2514
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
19.4.2021 11:42:59   
Ana RR
Danas riba, mm kupio lepu oradu. Prilog salata od crnog pirinča, kukuruza i graška. Za dete pečeni krompir i kukuruz.

Za doručak spremala sendviče/prženice u tosteru za muške, za sebe ovsenu kašu sa kokosom.



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 2515
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
19.4.2021 12:14:26   
Sanjica26 RR
За доручак крофнице. За ручак пребранац са салатом. За децу сарма. 



_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2516
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
19.4.2021 13:00:30   
dddaca
Uh Ana, kod tebe kao u restoranu.
Svaki put sa uzivanjem citam sta si spremala i uvek dobijem neku novu ideju
Kako spremas taj peceni krompir sa kukuruzom? Stavis sve zajedno da se pece? Za ovo prvo sam izguglala user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2517
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
19.4.2021 13:42:08   
Ivanka 75
Krompirici, dinstana junetina sa belim lukom.

Tzatziki salata, zelena salata, i preko svega toga sremuš. 😊 Dodacu  i secerac na sve to. 

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 2518
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
19.4.2021 13:56:23   
Ana RR
Daco user posted image ma moje dete je komplikovano, njemu posebno ispečem krompir a posebno skuvam kukuruz - on mu dođe kao salata. Ne bi on jeo kada bih ih spojila, iako obe namirnice voli user posted image

A pirinač isto posebno skuvam, obarim kukuruz i grašak pa spojim sa skuvanim pirinčem. Dodam so, dosta bibera, maslinovo ulje i naseckam mladi luk, kada imam.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 2519
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
19.4.2021 14:03:10   
dunja RR
Anči, propržiš prvo slaninu pa dodaš kupus, naseckan? A krompir posebno?

IZVORNA PORUKA: Ana RR


Danas prženi mladi kupus sa slaninom i krompirom. I po čaša ginisa 😁



_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2520
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
19.4.2021 14:19:31   
dunja RR
Da li uvek potapate u vodi pirinač pre spremanja, i ako da, koliko vremenski?

Da li imate ideju šta mogu spremiti od bundeve, a da nije čorba i pita (ostalo mi pola od prekjuče, nije velika bila)?
Da li može ona da se dinsta / prži kao kupus, narendana, nisam nikad tako probala, ili ipak ne, možda bi joj dugo trebalo, hm?

< Poruku je uredio dunja RR -- 19.4.2021 14:21:48 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2521
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
19.4.2021 14:33:20   
Ana RR
Suzi, da prvo propržim slaninu i izvadim je. Na toj masti propržim glavicu luka, zatim dodam krompir iseckan na kockice i malo propržim pa onda dodam naseckan kupus, poklopim i ostavim da se dinsta. Ne dodajem tečnost, samo povremeno promešam. Ja sam sad prvo malo kuvala krompir pošto je baš grozan, treba mu sto godina da omekša. Posolim, pobiberim, dodam malo dimljene mlevene paprike, ali može i bez nje. Pred kraj vratim slaninu.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2522
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
19.4.2021 14:34:45   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: dunja RR

Da li uvek potapate u vodi pirinač pre spremanja, i ako da, koliko vremenski?




Ja ne, koristim scotti parboiled i samo ga operem, sipam u vatrostalnu, nalijem vode otprilike 1 cm iznad pirinča, začinim i ubacim u rernu.

Neplanirano sam ispekla i pogaču sa spanaćem.


< Poruku je uredio Ana RR -- 19.4.2021 14:48:09 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 2523
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
19.4.2021 14:59:42   
dunja RR
Ja retko spremam pirinač, a i tada ga uvek potapam, ali čitah skoro da zbog arsena koji je ortovan, a piričan je pun arsena, neko novo istraživanje kaže da je ta metoda potapanja pre kuvanja prevaziđena, jer se tako odstrani i arsen ali i većina korisnih sastojaka. Pišu da je bolje da se pirinač kuva u odnosu 1:4, pirinač: voda, pusti se da provri, kuva tako 5 minuta, i onda se ta prva voda prosipa (kao za pasulj), i kažu da se tako odstrani 55 % arsena kod crnog pirinča, a 75 % kod belog, a ostane ipak i dosta hranjivih sastojaka.
Baš me zanima šta je tačno, jer mi taj otrovni arsen stoji u glavi da ga ima u pirinču, i podsvesno ga zbog toga retko spremam. A sada ga imam baš dosta kući, dobili smo neko veliko pakovanje, pa bi ga trošila, ali je običan beli.

< Poruku je uredio dunja RR -- 19.4.2021 15:03:01 >


_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2524
   RE: Šta smo danas pravile - 10. deo
19.4.2021 15:01:22   
dunja RR
Hvala Anči, znači sve skupa pirinač i kupus, ok. Da i ja skoro uvek prvo malo prokuvam krompir, pre prženja, nekad i pre pečenja i rerni, jer mi bez kuvanja, bude nekako žilav, ali ne uvek.

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Suzi, da prvo propržim slaninu i izvadim je. Na toj masti propržim glavicu luka, zatim dodam krompir iseckan na kockice i malo propržim pa onda dodam naseckan kupus, poklopim i ostavim da se dinsta. Ne dodajem tečnost, samo povremeno promešam. Ja sam sad prvo malo kuvala krompir pošto je baš grozan, treba mu sto godina da omekša. Posolim, pobiberim, dodam malo dimljene mlevene paprike, ali može i bez nje. Pred kraj vratim slaninu.



_____________________________

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...



Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  98 99 100 [101] 102   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  98 99 100 [101] 102   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Ukusni prokelj
Ringerajin kuvar: minnica
Posna pesak torta
Ringerajin kuvar: Maraj



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here