RE: Kašice (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

lesica -> RE: Kašice (17.11.2012 10:10:06)

Vitamin C nije limunska kiselina. Limunska kiselina je L-askorbinska kiselina,a limunska kiselina je citratna kiselina. Uglavnom u limunovom soku ima i vitamina C i limunske kiseline.

pandina -> RE: Kašice (17.11.2012 10:42:33)

Olga, znam to, nego relativno mi je to sta je cesto. Da li je cesto ako mu dajem svaki drugi dan za jedan obrok?

isidora88 -> RE: Kašice (17.11.2012 10:45:43)

mateja jede dosta sargarepe i jos nije zut[sm=smiley36.gif]
uglavnom svaki dan jede sargarepu za racuk(naravno nije mu samo to rucak,jede i meso i ostalo povrce ali ako nema sargarepe u tanjiru nece nista drugo probati)

lesica -> RE: Kašice (17.11.2012 10:50:11)

Pandina,u startu dok ne uvedete veći broj namirnica,potpuno je normalno da vrtiš iste namirnice svaki drugi treći dan. I ne boj se,neće požuteti od toga [sm=smiley36.gif] Uostalom,ne daješ po kilogram-dva šargarepe ili bundeve po obroku.

pandina -> RE: Kašice (17.11.2012 11:30:30)

Uh, dobro je [sm=smiley1.gif] Bas sam mu davala ovih dana bundevu i sargarepu, a jabuku hoce samo u kombinaciji sa njima, pa se zabrinuh da nisam preterala.

lesica -> RE: Kašice (17.11.2012 11:39:20)

Pandina,ne brini. Ja sam za jedini slučaj deteta (od oko 2-2,5 godine) čula kada je moja sestričina požutela i to zato što je mučena dnevno pila i jela oko 2,5 -3 kg pomorandži,mandarina,grejpa jer ju je baba-moja tetka time kljukala u bojazni da ne dobije grip.

pandina -> RE: Kašice (17.11.2012 11:46:48)

Zanimljivo.
Lesice, ajd svrati u temu Ihrana 3-6 meseci, treba mi pomoc.

cockic -> RE: Kašice (17.11.2012 11:54:13)

moj mali je zuteo od sargarepe i suvih kajsija,ali nije to nista strasno povuce se malo imaju rumenilo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Olga75 -> RE: Kašice (17.11.2012 11:54:14)

oce oni da pozute od sargarepe i bundeve, ja sam videle nekolicinu tako mucenih zutih a hranjenih sargarepom [sm=smiley36.gif]
kad uvedete vise namirnica necete davati stalno sargarepu pa nece zuteti [sm=smiley36.gif]
nemojte da se uplasite , mislim pola sargarepice u dva dana ili cak i cela nece to uraditi
ali ne treba preterivati

cockic -> RE: Kašice (17.11.2012 11:56:03)

ako se jede sargarepa svaki dan u rucku bogami pozuti se lepo,a jos u kombinaciji sa kajsijom dobitna bojica[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]za bundevu nisam primetila da je zuteo.

isidora88 -> RE: Kašice (17.11.2012 12:15:26)

mateja je beo kao sneg, pojede max jednu malu sargarepu, uglavnom mu iseckam pola sargarepice cisto da bude sareno jelo

Olga75 -> RE: Kašice (17.11.2012 12:42:06)

ali Mateja je skoro dve godine Isidora , naopako bi bilo da on pozuti od sargarepe [sm=smiley36.gif]

soni -> RE: Kašice (21.1.2013 13:45:20)

IZVORNA PORUKA: minavb

Ako sad pojede 180g kase,zamisli koliko ce jesti sa godinu dana. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

NE slazem se!!!!

moja beba pojede punu tu vecu teglicu i slane i slatke kase i mislim da bi ponekad mogla jos...Ima 6 meseci, 9 kg, jako je dugacka i uopste nije nagojena...

soni -> RE: Kašice (21.1.2013 13:46:44)

IZVORNA PORUKA: Capa

Ali, juče sam joj skuvala pirinač i dodala malo šargarepice, pojela je oko 180 grama toga.
Uh al je jesna.

hehe..svasta...po cemu jesna?? ako pojede 180 g kasice...

Anoniman -> RE: Kašice (21.1.2013 14:41:41)

IZVORNA PORUKA: soni

Ako sad pojede 180g kase,zamisli koliko ce jesti sa godinu dana. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

NE slazem se!!!!

ni ja se ne slazem. kad smo poceli da uvodimo slane kasice, dr je rekao da je "doza" 100 gr mesa plus povrce i da obicno treba oko 200 gr ukupno. M je u pocetku toliko jela, sad jede 250 ili 300, zavisi koliko je jela za dorucak, dok poslepodne obicno pojede samo jogurtic od 100 gr (ako pojede vise ili npr. pojede kasicu, onda ne moze uvece lepo mleko da jede).

Sanchy -> RE: Kašice (21.1.2013 21:12:45)

Pa i moj M.Jede veliku kasicu od 190g za rucak,toliko mu i pravim kad ja pravim,takodje pojede toliko zitarica za dorucak i za veceru,izmedju pojede vocnu kasicu malu..ja mislim da je to sasvim ok...ima sedam meseci i osam kg..,znaci normalna tezina...Imam jedno pitanje,secer ne bi trebao da se uvodi do godinu dana koliko sam citala e sad dobili smo neke kasice na kojima pise da imaju secer u sebi a na njima oznaka da su od sestog meseca..isto vazi za Nestle Keks pa me sad zanima dajete li vi to deci ili da ja to izbegavam i ako pise da je od sestog[sm=zmeden.gif]

bea83 -> RE: Kašice (21.1.2013 21:57:06)

IZVORNA PORUKA: soni

IZVORNA PORUKA: Capa

Ali, juče sam joj skuvala pirinač i dodala malo šargarepice, pojela je oko 180 grama toga.
Uh al je jesna.

hehe..svasta...po cemu jesna?? ako pojede 180 g kasice...

Hahahaaaaaa, slatko se nasmejah [sm=jezicek.gif]

Toliko je jeo sa 4 meseca, pa??? Sad ima skoro godinu i jede 250-300g po obroku pa??? Jeste buckast, al šta mu fali? Ne jede gluposti, ništa od slatkiša i ostalih stvari,krvna slika mu je idealna,hoda već mesec dana, tako da ne vidim zašto deci ne bi davali da jedu koliko žele? Ne razumem, ima vremena kad će sve to potrošiti

Torbica -> RE: Kašice (21.1.2013 22:19:15)

Apsolutno! Dete se hrani do sitosti. Jesu mi kao bebe buckasti bili ali kad prohodaju, izvuku se. Zamislite kad bi vam neko u pola obroka rekao, e sad ti je dosta...

Mariya -> RE: Kašice (21.1.2013 22:23:40)

Sanchy, ja jos nisam videla takve kasice sa secerom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sve koje sam joj kupovala su one na kojima pise da `sadrze prirodne secere` a nema dodatih secera.  Secer ne jede ni dan-danas, eventualno u kolacima, a sve joj sladim medom. A keks i kasice sadrze secer, ali davala sam joj sve, mislim da se to nedavanje secera odnosi na to da joj ne dajes konkretno kristal secer.

Sanchy -> RE: Kašice (21.1.2013 22:30:50)

Dobili smo neke baby kasice ,iskreno prvi put ih vidim ,i u njima,vocnim,pise u sastavu secer...a sad malko off...htela sam da uvedem keksolino medjutim sastav kada sam procitala odmah sam se predomislila...nestle keks je mnogo bolji po sastavu ali ima secer pa ne ynam kako mogu da kayu secer od godinu dana a da proizvodjac napise da je od sestog meseca,ili ja preterujem,moze biti...pa sam htela da vidim da li ste vi deci davale kasice i uopste proizvode u kojima pise da ima secera pre prve godine

Mariya -> RE: Kašice (21.1.2013 22:58:01)

I ja sam se predomislila kad sam videla sastav Keksolina[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mi jedemo frutolino i medolino(to od 11og meseca). I po meni su najbolje Nestle kasice, npr uopste ne razumem tu opsednutost Milupa kasicama, bas su nikakve.(mislim na kasice u prahu,ne teglice) A mislim da preterujes sto se tice secera[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kazem ti, to se odnosi na dodavanje belog secera u hranu. Moje misljenje je da, ono sto je napravljeno za bebu i moze da se da bebi. 
Sve u svemu, da, davala sam joj hranu u kojoj pise da ima secera.

bea83 -> RE: Kašice (22.1.2013 19:57:44)

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Dobili smo neke baby kasice ,iskreno prvi put ih vidim ,i u njima,vocnim,pise u sastavu secer...a sad malko off...htela sam da uvedem keksolino medjutim sastav kada sam procitala odmah sam se predomislila...nestle keks je mnogo bolji po sastavu ali ima secer pa ne ynam kako mogu da kayu secer od godinu dana a da proizvodjac napise da je od sestog meseca,ili ja preterujem,moze biti...pa sam htela da vidim da li ste vi deci davale kasice i uopste proizvode u kojima pise da ima secera pre prve godine

Jesam, tamo negde od 6,7 meseca. Davala sam frutekove kašice u kojima ima šećera (skoro u svim), dala sam i keks sa nekih 7 meseci , onda od osmog pravila sam griz,sutlijaš, puding sa malo šećera, dajem Nestle pahuljice od početka pa i te sa keksom,kakaom...Lino proizvode ne jedemo

MimaKos -> RE: Kašice (3.5.2018 11:35:00)

Ima li neke mame koja je u skorije vreme davala bebi one prve kasice sto se sa vodom prave i koje? Mi smo cerki kupovali pre 4 godine a cujem da sada ima bas jako losih iskustava sa reakcijama na kase pa da vidim od kojih bezati. Uskoro bi bebi trebalo da ih ukljucim..

IvanaSK RR -> RE: Kašice (3.5.2018 11:42:32)

Mi smo pre godinu ipo sa njima krenuli. Baby king, Nestle, Milupa.. Nama je bulo svejedno[sm=smiley1.gif] evo teme i njima Klik

MimaKos -> RE: Kašice (3.5.2018 12:53:20)

O super, hvala! Bas me zanima kakva su iskustva mama.. i ja sam za cerku uzimala uglavnom Milupa i super su nam bile, a sada mi patronazna kaze da su nesto promenili i da gomila dece ima jaku reakciju na njh ( pecati, ospe, crvenilo) pa me bas zanima sta ko u zadnje vreme koristi..

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>