RE: Kašice (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Dohranjivanje gustom hranom

Poruka

Anoniman -> RE: Kašice (15.2.2012 12:47:08)

Mi pijemo NAN, počeli smo sa Nestle pahuljicama pa oprešli na Milupu sa mlekom, Sad smo probali i Hipp sa mlekom (Žabi se ne dopada). Tako da slobodno...

novcic -> RE: Kašice (30.3.2012 23:21:33)

mene interesuje od koliko meseci bebi mozemo posoliti malo povrce koje im pripremamo?

Anoniman -> RE: Kašice (30.3.2012 23:30:36)

Ne pre punih godinu dana.

Lilla -> RE: Kašice (31.3.2012 1:05:19)

Uglavnom pravim slane kasice, ali kupujem vocne i do sad smo probali Nestle, Hipp i Semper. Nisam primjetila da on primjeti razliku, maze ih podjednako dobro ali ja vidim da ima razlike u gustini. Hipp su nekako pozitke, Nestle me podsjeca na dzem a Semper je super, nekako izmedju to dvoje. Osim toga, jedino on moze da stoji sedmicu u frizideru nakon otvaranja pa nam je u pocetku to bilo super kada sam mu davala samo da proba. Ostale sam zamrzavala u silikonskim "kalupima" za led pa smo tako imali porcije, jedna kockica za obrok. Sad spuca cijelu teglicu od 125 gr i ne namrsti se.

Klarita -> RE: Kašice (31.3.2012 1:36:50)

To sto moze da stoji duze je samo znak da je puna konzervansa...ja nisam za tu varijantu. A i ovo zamrzavanje...ne znam, nisam ni za to, mada svaka cast na dosetku za kalup za led[sm=smiley1.gif]

Lilla -> RE: Kašice (31.3.2012 1:44:29)

Hrana za bebe ne sadrzi konzervanse. "Konzervira" se tako sto se teglice nakon punjenja izlazu visokim temperaturama, tacnije kuhanju na 120 stepeni nekih 40-ak minuta. A to za led sam procitala na stranici nekoj od proizvodjaca kasica i stvarno mi je posluzilo u pocetku dok je jeo male kolicine.

Klarita -> RE: Kašice (31.3.2012 1:59:45)

Ne bi trebalo da se konzervira, ali askorbinska kiselina svima poznata kao Vit C zapravo se dodaje u svrhu konzervansa, zatim drugi regulatori kiselosti...Uostalom nisam strucna zaista, nisam tehnolog, ali nije to bas tako...Ne shvati me pogresno, nisam protiv kupljenih kasica, cak sta vise ludela sam sto moje dete nece slane kupljene, pa sam po najvecoj vrucini morala svaki dan da kuvam, da joj smisljam i osmisljavam obroke... i bila zahvalna Bogu sto bar hoce slatke pa smo mogle da skitamo, ali zavreme rucka morale smo dobro da se organizujemo kad je u pitanju majanje[sm=smiley36.gif]
Vise sam se iznenadila markom, nisam do sada cula...U svakom slucaju, bar sam saznala nesto novo, sutra odmah javljam kumi za ovo za led, jer njen mali je u fazi isprobavanja[sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Kašice (31.3.2012 9:23:08)

Konzerviraju se sterilizacijom, retko se dodaje limunsov sok ( vit c) ali se dodaje i ne vidim u tome nista lose. Vit C se vise dodaje da bi ocuvao neke sastojke, nego da bi kasica duze stajala.

dejana007 -> RE: Kašice (21.4.2012 10:41:01)

imam jednu nedoumicu sto se tice soli. ja cu tek sad sa godinu dana da mu solim hranu, ali me zanima koja je so bolje, da li morska so sa folnom kiselinom, rafinisana, sitno jodirana bez aditiva(tako pise [sm=zmeden.gif] ) ili kombinovana kalijumova fino jodirana ili pak neka treca?

nenja22 -> RE: Kašice (21.4.2012 10:56:08)

mislim da je bolje kalijumova, ali ako ce je biti malo stavljano, smatram da to i nije presudno...a da je jodirana, svakako mislim da treba da bude.

i mali off, cestitke za godinicu, zivi bili jos sto! [sm=bravo.gif]

dejana007 -> RE: Kašice (21.4.2012 11:04:10)

hvala puno nenja i na odgovoru ia na cestitki [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Anoniman -> RE: Kašice (23.4.2012 16:02:16)

kad pripremate sami vocne kasice, da li ih nekako sacuvate? mislim, tesko je napraviti dovoljno malu kolicinu (jutros sam jedva izmiksala jabuku, bananu i malo kivija), a steta je da se baca. sta je to sa zamrzavanjem?

Mariya -> RE: Kašice (24.4.2012 0:44:37)

Ja svaki dan pravim novu kašicu (počinjem da ludim, kuvam njoj doručak i ručak, plus nama ručak) Mislim da može da se zamrzava, u sterilnim posudama, ali ne znam kakvog će biti ukusa kad je odmrzneš? Probaj da napraviš količinu za dva dana, pa pola pojedete a drugu polovinu ostaviš u frižideru za sutradan, tako bi ih pravila svaki drugi dan. A koliko znam, voćne kašice mogu duže da stoje nego povrćne i mesne, meni je jednom breskva jabuka stajala 3 dana u autu u garaži i nije se ni ukiselila ni usmrdela[sm=zmeden.gif]

jance -> RE: Kašice (24.4.2012 8:31:41)

neko je imao onu ideju, da ostatak zamrzava u onim kalupima za led, pa onda ima male porcije za odmrzavanje ubuduce...

minavb -> RE: Kašice (24.4.2012 8:36:36)

IZVORNA PORUKA: ksena

kad pripremate sami vocne kasice, da li ih nekako sacuvate? mislim, tesko je napraviti dovoljno malu kolicinu (jutros sam jedva izmiksala jabuku, bananu i malo kivija), a steta je da se baca. sta je to sa zamrzavanjem?

Ništa korisno ne ostane u voću koje se izmiksa i ostavi da stoji. VIdećeš i sama da kaša promeni boju, sastav ovakvog obroka, stajanjem se poprilično menja.

Anoniman -> RE: Kašice (24.4.2012 8:43:26)

Pa uvedite sebi vocnu uzinu kad i bebi, pa malo izmiksajte a ostatak pogrickajte sami ako kombinujete vocke. To je dobra ideja, ja od trudnoce bas slabo jedem voce, tacnije skoro nikako, ovako cu se naterati. Sorry za off.

Moram malo da citam unazad, ali ako nema, koliko ste dugo davale pirincanu kasicu pre nego sto ste presle na nesto sledece i sta je uopste sledece. Druga gotova kasica tog tipa ili kasica od povrca. I ja bih prvo da krenem samo sa slanim.

Ana RR -> RE: Kašice (24.4.2012 10:33:49)

Mišu, ja sam Maretu davala prvo pirinčanu kašicu pa kad je pojeo tu kutiju kupila sam pirinčano kukuruznu. Tek 3 ili 4 nedelje nakon uvođenja pahuljica sam počela da uvodim povrće.

Anoniman -> RE: Kašice (24.4.2012 11:01:52)

Mi smo bili malo brži od Ane, pojeli smo jednu kutiju pirinčanih (10ak dana) onda uzeli pirinčano kukuruzne i kad smo posle 3 dana smatrali kukuruz uspešno uvedenim prešli smo na šargarepu, pa krompir, tikvice i tako redom. Mesec dana posle uvođenja pahuljica već smo bili spremni da pređemo na meso.

Anoniman -> RE: Kašice (24.4.2012 11:15:56)

A ja sam jos ubrzanijom metodom, za svaku namirnicu po 2,3 dana, prvo je isao pirinac, pa kukuruz, pa povrce, sargarepa, krompir, tikvica, karfiol, pa voce jabuka, banana, kruska, pa meso, posle 3 nedelje odprilike taman kad sve ovo prethodno isprobasmo i testirasmo [sm=smiley1.gif]

Anoniman -> RE: Kašice (24.4.2012 12:00:57)

IZVORNA PORUKA: minavb

Ništa korisno ne ostane u voću koje se izmiksa i ostavi da stoji. VIdećeš i sama da kaša promeni boju, sastav ovakvog obroka, stajanjem se poprilično menja.

hvala, ovo me zanimalo.
kupice mm onaj stapni blender danas (valjda) pa ce biti lakse miksovati male kolicine. to ce resiti i pitanje smarajuceg pranja blendera.
misu, ja volim voce, ali ga vise volim citavog nego izmiksanog. a za namirnice nam je dr rekao prvo ta mesavina voca, pa 5 dana kasnije pirincane pahuljice, pa onda menjamo mleko...

Anoniman -> RE: Kašice (25.4.2012 12:04:23)

Ksi, nisam mislila da sebi miksas [sm=smiley36.gif] Odseces parce za nju i to miksas, a ti pojedes one ostatke u komadu. Ili secnes na kriske, kockice..

Hvala na info sta posle pahuljica. Ja njoj ne dajem svaki dan, taman kad je pocela bio je onaj incident sa kakom, koji se ipak ispostavio kao virus, ali je potrajao. Posle sam stigla da joj dam jos dva puta, i sad hocu da joj to prebacim na neki raniji obrok, pre kupanja, lakse mi je da je uspavam sa sikom ili flasicom nego posle kasice.

Yula -> RE: Kašice (25.4.2012 13:36:21)

IZVORNA PORUKA: ksena

Kada ste vi poceli sa uvodjenjem cvrste hrane kada vec jedete toliko vocki? A kivi u kasici bebe od nepunih 5 meseci mi je posebno zanimljiv, je li vam to pedijatar preporucio?

Yula -> RE: Kašice (25.4.2012 13:39:25)

IZVORNA PORUKA: minavb

Konzerviraju se sterilizacijom, retko se dodaje limunsov sok ( vit c) ali se dodaje i ne vidim u tome nista lose. Vit C se vise dodaje da bi ocuvao neke sastojke, nego da bi kasica duze stajala.

Vitamin C je znaci limunska kiselina, toga sam se i pribojavala, zato je moj maleni odreagovao alergijom na kupovnu krusku i jabuku - citrus.

pandina -> RE: Kašice (17.11.2012 8:38:22)

Sta znaci ne davati bebi cesto kasice od sargarepe i bundeve zbog karotena?
Pitanje se odnosi na to koliko cesto se sme davati. Da li je svaki drugi dan za jedan obrok cesto? Sta je prava mera?

Olga75 -> RE: Kašice (17.11.2012 10:04:56)

pa to znaci da beba moze da pozuti [sm=smiley36.gif]
mislim niko od nas ne jede sargarepu i bundevu deset dana uzastopno pa ne bi trebale ni bebe

Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>