Anoniman -> RE: Kasice (2.10.2008 9:00:52)
|
http://www.blic.rs/slobodnovreme.php?id=59164 Eto! Ja to nisam tako radila, ali valjda je ovo nešto najnovije. Jesam počela sa sokićem od šargarepe i jabuke, ali što se kašica tiče, kupila sam sve Frutekove kašice koje idu od 4 meseca (tada smo počeli da ih jedemo). Bile su slatke kašice koje sam mu davala za "užinu" oko 11h. Sem toga je imao još četiri dojenja. Nešto kasnije (ne bih da lupetam, ali mislim posle meseca dana) uvela sam i povrće (počeli smo sa pire krompirom (bez kravljeg mleka) i šargarepom, zatim španać), koje je jeo 3 sata nakon slatke kašice (znači oko 14h) i imao je još 3 dojenja, ustvari, tada sam već ja ostala definitivno bez mleka, pa je pio Bebelac. Onda smo izbacili "doručak dojenje"-tada sam mu davala griz, čokolino i slično, i ostala su još 2 mlečna obroka. U jednom momentu je on izbacio jedan mlečni (popodnevni) obrok. Ostalo je večernje mleko; sa oko 9 meseci smo sa Bebelaca prešli na kravlje mleko koje je pio do gadnog proliva oko 1og rođendana, kada nam je dr savetovala da ukinemo mleko dok ne prođe proliv. Nakon toga on više nikada nije pio mleko, i počeo je i za večeru da jede čvrstu hranu (isto što i mi-tipa sendviči), i vremenom sam i doručak prebacila u isti tip hrane kao i večeru. Sada ima 27 meseci, za doručak i večeru jede čvrstu hranu (u vidu suhomesnatog, po nekada mu spremim griz pošto ga obožava), za ručak kuvano pre spavanja, kada ustane pojede neki puding, voćni jogurt, bananu i sl.
|
|
|
|