SUPER MAMA -> RE: Kašice (9.8.2009 9:37:55)
|
Zdravo mihi evo sta moja mala jede od 9 meseca: sem sto do sada od povrce je jela:krompir, šargarepa, karfiol, brokolija, tikvice, spanać, zelje, blitva,boranija, krastavac, kukuruz šečerac u 9 mesecu smo dodali i paradajz i grašak.sada posto imammo 10 meseci jedemo sve ovosamo što malo čemo sačekati za pasulj jer je težak za varenje. Od voća: od 9 meseca može se dodati i lubenica dinja i dunja. Od mesa moja mala jede pileće,juneće,teleće i ćureće meso i đigerica. Od žitarice jede pirinač, integralni kornfleks, ovesne pahuljice. I posto nevoli adaptirano mleko da se dodaje u hrani, a jos je dojim koristimo krabje ali iskljucivo u pripremi hrane. možes davati i pavlaku i kiselo mleko. Evo neke recepte za bebe od 9 meseca: Integralni kornfleks s bananom dorucak Potrebno je: 3 kašike kornfleksa 1 banana i može mleka a i nemora može i voda. ovo može se i pripremati s adaptirano mleko. U jedan tanjirič stavi kornfleksa i dodaj vruće mleko ili vodi i ostavi da nababre. Kad smeksaju onda stavi ih u blender dodaj bananu i iymiksaj. Možes i izgnjeciti ako beba pocela da zvače. Pire od raznog povrća i meso ručak Potrebno je:1 krompir, 1 šargarepa, jedan paradajz i 50gr. čureće belo meso i malo maslaca. U jednu šerpicu stavite da se kuva šargarepa, krompir i meso.U drugu šerpicu u ključajučoj vodi stavite očiščeni paradajz od sermena sanmo na minut i izvaditega njegova koza mozete skinuti onda. Kada ostalo povrće i meso se skuva stavite ih u blender dodajte paradajz i malo maslaca i izmiksajte. Užina mošete izmiksati samo lubenica. Kašica od pirinač i dinja Potrebno je: 1 kašika pirinač i po želji dinju. Skuvajte pirinač ili u mleko ili u vodi to je špo vašoj želji i kada se pirinač skuiva stavite ga u blender dodajte dinju i izmiksajte. Ovosve sto sam napisala stvarno jede moja mala koja odlicno napreduje a sem ova obroka ona tokom dana ima 3 podoja. Poydrav i nadam se da sam, pomogla, a kada budem imala malo više vremena pisaču opet recepte.
|
|
|
|