Bebilina -> RE: Pamučne pelene - vapaj beba i prirode (7.7.2012 0:22:53)
|
Linonina evo ti mojih razloga za takav deterdzent: Prvo: na kozu ne stavljam nista sto ne bih pojela- doslovce. [sm=smiley1.gif] Posto preko koze u krvotok dospe 60% onoga sto se na nju stavi koristim samo organske, bio i ekoloske proizvode. To vazi kako za kozmetiku, tako i za deterdzente za ves i kucnu hemiju. Pored etike i zastite zivotnu sredine razlog je to sto imam ekcem koji se javlja kao reakcija na bilo kakvu hemiju- iz kozmetike, praskova i hrane, tako da sam pokretni tester- treba mi par sati da od reagujem i na najmanju kolicinu hemije... Drugo: ovaj proizvod da bi mogao da sluzi za sve sto sluzi i da to bude potvrdjeno Kosher i islamskim pecatom mora da ispunjava bas sve sto na etiketi kaze. Ti se pecati jaaaaaako tesko dobijaju. E ako kaze da je bezbedan za sudje (sto ti kazes da se pojede sa tanjira) onda je za pranje vesa jos bezbedniji. Standard pranja vesa mu je za mene zadovoljavajuci jer je skinuo fleke sa skolske garderobe mog starijeg deteta. A nesto da bi bilo antibakterijsko (za ves ili kupatilo) ne mora da bude sona kiselina, smrdi i przi sve pred sobom. Ima prirodnih sastojaka poput cajevca recimo koji ima antibakterijska svojstva, aloja je takodje superiorna biljka, tako da ne sumnjam i da proizvod dovoljno dobro dezinfikuje. Svejedno posto je tema pelene i ja ga planiram skoro iskljucivo za njih i pranje vesa koristiti nemam sumnji da ce one sa njim i par kapi cajevca ko i do sad biti dezinfikovane. A to sto su od bambusa (prirodna antibakterijska i antifungalna svojstva materijala koja smo vec pominjali) i bice susene uglavnom na suncu je jos jedan plus za cistocu [sm=smiley1.gif] To je moje rezonovanje, al nekom recimo nije cisto dok kiselinom i hemijom iz mirisa ne "izgori" disajne puteve, tako da ovako sta pojedincima nece ulivati poverenje u cisto. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|